Predebeli jež se ne more več zviti v klobčič

Jež, ki so ga poimenovali Šerman, tehta 1,6 kilograma, medtem ko običajna teža tega sesalca znaša med 600 in 900 gramov. Šerman se je tako zredil, ker je jedel mačjo hrano, z novim letom pa bo moral na posebno dieto.

V kliniko za divje živali živalskega vrta Ramat Gan Safari v bližini izraelskega Tel Aviva so sprejeli 1,6 kilograma težkega ježa, ki se zaradi čezmerne teže težko premika. Poleg tega je izpostavljen vsem nevarnostim, saj se ne more več zviti v klobčič.

"Debeli jež ni več kos življenju v naravi, saj ima težave pri premikanju, predvsem pa je brez zaščite, saj se ne more več zviti v klobčič," je povedal veterinar Jigal Horovic.

Jež, ki so ga poimenovali Šerman, tehta 1,6 kilograma, medtem ko običajna teža tega sesalca znaša med 600 in 900 gramov. Po navedbah živalskega vrta se je zredil, ker je jedel mačjo hrano. S posebno dieto naj bi izgubil težo, tako da se bo lahko znova zvil v klobčič.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 19
 
flojdi 13.01.2018 19:25:15
. če je hrano lopal od mačkov sam, je si sam kriv. če pa ga je kera dvonožna lastnica tako narobe nafutrala, pa Potipat njo; ker nima glih pošlihtano nekje zgoraj
Več komentarjev