Princ na belem konju ne obstaja

Strokovnjaki, ki so opravili raziskavo med več kot 2000 ženskami, so ugotovili, da niti ena sama dama ni zadovoljna s svojim partnerjem. Kot kaže, idealnega moškega na tem svetu enostavno ni.

zaljubljenca

Kakšen je pravzaprav idealen moški? (Foto: Reuters)

zaljubljenca

Ženske ne bi smele čakati na princa na belem konju. (Foto: Reuters)

Izsledki britanske raziskave kažejo, da imajo moški le malo pozitivnih lastnosti in veliko napak. Najbolje ocenjen moški je namreč v študiji dosegel le 69 odstotkov točk od stotih, ki označujejo idealnega moškega.

Strokovnjaki pravijo: "Zdi se, da so ženske povsem realne v zahtevah do moških. Ko so srečne, lahko spregledajo njihove številne napake. A kljub temu se moški pogosto obnašajo zelo čudno in nenavadno, zato pri ženskah za takšno vedenje ne dobijo opravičila."

Razkrili so tudi 20 največjih napak pri moških, ki motijo njihove partnerice. Ženskam ni všeč, če se moški ne razumejo z njeno družino, moti pa jih tudi, če uporabljajo njihovo zobno ščetko ter puščajo umazane toaletne prostore. Nadalje ženske moti, če je moški len, če se dovolj ne ukvarja z otroki in če se obnaša kot mamin sinček.

Ženske se prav tako pritožujejo, če njihovi partnerji prehitro vozijo, če nosijo veliko košato brado, če rigajo in prdijo, če ves čas na malih ekranih spremljajo športne tekme. Nezadovoljne so tudi, če partnerji kritizirajo njihovo vožnjo, če nimajo radi psov, če povsod po stanovanju puščajo umazana oblačila in če ne pomagajo pri čiščenju in kuhanju.

moški v kuhinji

Moški premalo pomagajo v kuhinji. (Foto: Reuters)

Na vprašanje, katere lastnosti so najbolj pomembne za idealnega moškega, je večina žensk odgovorila: "Moški mora imeti dober značaj, smisel za humor in mora biti privlačen." Avtorji študije pa pravijo: "Povprečen moški se težko primerja z imidžem Davida Beckama, kljub temu pa lahko že z majhnimi spremembami v očeh partnerice postane pravi heroj."

Preverite, kakšnega življenjskega partnerja si želijo Slovenke.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 101
 
spirala 30.12.2012 00:35:46
ni idealnega moškega, ni idealne ženske, ni idealnega človeka...sta pa postaneta 2 skupaj idealna....kot če si predstavljaš puzzle...na enem nekaj manka, naenem je nekaj preveč....zato se pa data sestavit in se dopolnjujata in skupaj tvorita ''idealno'' celoto :)
zvezdica69 19.12.2011 09:53:38
Prav tako kot ni idelanega moškega, tako tudi ni idelane ženske :)
Carantanian 18.12.2011 16:48:23
Ženske nikoli niso niti ne bodo bile zadovoljne z tam kar imajo, Moški je lahko še tako popoln, ko bo imela slab dan bo neki našla da bo najslabši človek na planetu Pol pa se čudijo, zakaj moški prej al slej gre stran, ker enostavno ne misli več prenašat njenih traparij, in pa tekmovat z nerealnimi ideali katere dobijo v svoje buče že v otroštvu in se jih ne znebijo do smrti - - - so muhaste in spremenjlijve volje, Moški seveda včasih imamo občutek kot da hodimo po čustvenem minskem polju - - - Utrujajoče - - - zelo - - - Mi pa kot da nimamo pravice biti slabe volje, če smo in če bi od-reagiral isto kot one, bi nas pa verjeten še prijavile policiji pa nas poslale k psihiatru - - - -
Aida Puškar 20.12.2011 11:23:40
jao dej no... spet en k vso svojo nesrečo vali na ženske.. hmm treba bo kej narest na seb.. pa bo boljš oz. se babe navjo tok znašale nate...
 
georga5 18.12.2011 15:14:07
Vsi delamo napake prav tako ženske kot moški in nihče ni popoln...in pravijo, če imaš nekoga rad pač te napake sprejmeš, kdo je pa zame idealen partner je vsekakor človek, ki je vedno ob tebi pa naj bo to v največji sreči ali pa v nesreči ter ti pomaga in te podpira tudi takrat, ko že vsi drugi obupajo nad tabo.
 
Danijel_5 18.12.2011 14:35:43
Ženske pač nikoli niste zadovoljne s samimi sabo, zato pa iščete grešnega kozla za vašo nejevoljo in kažete s prstom na svojega partnerja, namesto da bi razčstile s samimi seboj in se vprašale, kaj se mi godi narobe, zakaj sem nesrečna in kaj naj naredim, da se več ne bom ukvarjala z nepomembnimi zadevami, kot so kvazi napake vaših dragih. Ljube dame, dokler boste dopuščale, da vam svet in mediji "perejo možgane" z raznimi nasveti o boljšem in lepšem življenju, ne boste nikoli našle princa na belem konju. Našle ga boste šele takrat, ko boste same postale "princese" in se odpovedale zmotam, ki jih narekujejo današnji trendi.
MidiFly 19.12.2011 08:47:56
Bravo Rex20. Ni kaj dodati.
Aida Puškar 19.12.2011 10:21:00
jao kakšno moraliziranje. Odnos je Timsko delo in če en del tima ne izpolnjuje svojih obveznosti pač zame ni izgovora. Tko k teb verjetno ne bi blo izgovora če ti ženska kr naenkrat ne bi več hotla dat in bi posledično tajila svoje posteljne obveznosti...
manusaci 18.12.2011 14:32:02
Mogoče pa obstajajo idealne ženske;
 
mrvicka 18.12.2011 14:27:11
Tisti,ki ne sprejemajo svojega sveta oz. sami sebe tudi drugih ne morejo. Saj pravijo, da je ljubezen slepa, na začetku partnerja kujemo v zvezde, ko pa se zbudimo iz sanj je pa joj. Zato pa je pametno počakati, da partnerja spoznaš, torej pusti času čas, pa oči imej odprte, šele potem se odloči s kom bi rad/a živel/a.
 
Glauca 18.12.2011 13:07:57
kaj jamrajo! vedno več hišnih opravil opravljajo moški, pa vedno bolj poženščeni so ravno zaradi žensk...

pa naj se sparijo z ženskam tiste ko niso zadovoljne in potem rešijo anketo kolk so zadovoljne z partnerico!
 
FcInter1908 18.12.2011 12:26:05
zsledki britanske raziskave kažejo, da imajo moški le malo pozitivnih lastnosti in veliko napak. Najbolje ocenjen moški je namreč v študiji dosegel le 69 odstotkov točk od stotih, ki označujejo idealnega moškega.

A more bit res natanko 69 cifra pri tovrstnem članku? =D
Danijel_5 18.12.2011 14:37:56
Ojoj, le kako še morajo biti Britanke zafrustrirane in nezadovoljne s svojim življenjem.
 
FcInter1908 18.12.2011 12:23:13
punce se skos pritožujejo da ne srečajo princa ampak da srečujejo same konje..mogoče je problem v njih da niso princese ampak da so kobile.

Sicer pa če bi vsem tem ženskam postavil vprašanje če so one popolne bi pa anketa kipela od samozavesti.
Več komentarjev