Rockefeller za študente

Bogataš David Rockefeller je univerzi Harvard iz ameriške zvezne države Massachusetts doniral 100 milijonov dolarjev.

92-letni David Rockefeller, zadnji vnuk naftnega milijarderja Johna D. Rockfellerja, je uvrščen na Forbesov seznam najbogatejših Američanov. Njegovo premoženje je vredno približno 2,7 milijarde ameriških dolarjev. Milijarder, ki je leta 1936 diplomiral na Harvardu, je dejal: "Ta univerza mi je odprla oči in moje misli usmerila proti svetu."

David Rockefeller

David Rockefeller je na harvardski univerzi diplomiral še pred drugo svetovno vojno. (Foto: Reuters)

Na univerzi bodo 70 milijonov dolarjev porabili za potovanja študentov, kot tudi za njihove študijske programe v tujini, 30 milijonov pa bodo namenili za izobraževanje na področju umetnosti.

Harvard je najbogatejša ameriška univerza. Ocenjujejo, da upravljajo s fondom, vrednim okrog 35 milijard dolarjev.

Z univerze so sporočili, da je Rockefeller izjemno dobrosrčen človek, saj je pred časom Harvardu že doniral 40 milijonov dolarjev. Od tega so 25 milijonov namenili za izgradnjo David Rockfeller centra za latinskoameriške študije.

Direktorica univerze Drew Faust pa je dejala: " Rockefeller je še enkrat pokazal, da je naš velik prijatelj in izjemno velikodušen človek."

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 4
 
tekavcminka56 13.06.2011 01:41:42
hahahha dejansko proti svetu, saj vse kar doživljamo, vojne, potresi (recimo da je to 90%) res...use so zakuhal teli lobiji farmacevtski in naftni ja admin....velik lahko zveš tkole ane..lahko noc
Več komentarjev