Šestletnik služi milijone s testiranjem igrač

Revija Forbes je pred kratkim objavila seznam najbolje plačanih ljudi, aktivnih na YouTubu. Na prvem mestu je igralec računalniških igric Daniel Middleton, ki je lani zaslužil več kot 13,6 milijona evrov, tesno za petami pa mu je komaj šestletni Ryan, ki je lani s testiranjem igrač zaslužil več kot devet milijonov evrov.

Revija Forbes je pred kratkim objavila seznam najbolje plačanih ljudi, aktivnih na YouTubu. Ti so med lanskim in letošnjim junijem skupaj zaslužili osupljivih 108 milijonov evrov, več kot polovica najbolje plačanih pa se ukvarja z igranjem igric in sočasnim komentiranjem, kar na tej spletni platformi očitno najbolj pritegne gledalce. Prvi na seznamu je profesionalni YouTuber, igralec računalniških igric Daniel Middleton, ki je lani zaslužil več kot 13,6 milijona evrov.

Blizu za petami mu je šestletni Ryan, ki je s svojim kanalom Ryan ToysReview, na katerem ocenjuje igrače in hrano, lani zaslužil več kot devet milijonov evrov.

Prikupni "YouTuber" ima kar 10 milijonov sledilcev, na posnetkih, ki so zbrali že več kot 16 milijard ogledov, pa se večinoma v družbi družine igra z igračami, družina ga z njimi pogosto preseneti. Ni slabo.

"Obožuje avtomobilčke, vlake, lego kocke, super junake, Disneyjeve igrače … Rad opravlja tudi zabavne in preproste znanstvene eksperimente za otroke," piše na njegovem kanalu.

Njegova družina je kanal odprla marca 2015, v le štirih mesecih pa je postal viralen, ko so objavili posnetek, na katerem prikupni fantič odpre ogromno jajce, v katerem je ogromno igračk iz Disneyjeve risanke Avtomobili. Ta posnetek je to zdaj zbral že več kot 800 milijonov ogledov. A to ni njegov najbolj ogledani video, posnetek, na katerem se igra na napihljivem vodnem toboganu je zbral kar milijardo ogledov.

In čeprav mali Ryan služi milijone, je njegova družina trdno odločena, da njegov dobičkonosni kanal zapre v isti sekundi, ko bo dejal, da ima tega dovolj. So si pa pripravili plan B, če bi se to res zgodilo – odprli so že drugi račun, ki se vrti okoli dnevnih dogodivščin družine ter Ryanovih sester, dvojčic Emme in Kate. Ni kaj, vse se da, če je dovolj volje in iznajdljivosti.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 9
 
Qwe Asd 12.12.2017 15:21:09
Tako se enostavno pride do denarja z uporabo svojega otroka. Gledajo ga otroci autoplay na YT Kids več ur na dan.
Več komentarjev