Si jih vi umijete?

Nova raziskava o higieni na delovnem mestu je postregla s skrb vzbujajočimi podatki. Takšnih, ki si v službi po uporabi stranišča umijejo roke, je namreč vsak dan manj. Vsaj med Britanci. Slaba navada pa ne vodi nikamor drugam kot k širjenju bolezni.

lulanje

Večina zaposlenih sumi vsaj enega sodelavca, da si ne umiva rok. (Foto: iStockphoto)

Higienski standard na delovnih mestih se vztrajno niža, je razvidno iz raziskave, ki jo je na Otoku opravila spletna stran UKBathrooms.com. Skoraj tretjina vseh zaposlenih v Veliki Britaniji si namreč po uporabi stranišča roke le na hitro zmoči z vodo, so ugotovili avtorji omenjene raziskave.

''Večina ima v svojih mislih vsaj enega sodelavca, ki ga sumi, da si ne umiva rok. Kot vse kaže, je raziskava potrdila te sume, in če ta oseba niste vi ali nekdo, ki sedi ob vas, potem je to najverjetneje oseba, ki sedi nasproti vas. Dejstvo pa je, da tako visok odstotek ljudi, ki ne skrbi za svojo higieno, poskrbi, da so v težavah vsi okoli njih. Že samo prijem kljuke na vratih, ko odhajate domov, je namreč dovolj, da poberete bakterije tistih, ki jih neumivanje rok ne moti,'' je razložil Peter Gregg, urednik omenjene spletne strani.

''Še huje je v okolju, kjer je med sodelavci veliko interakcije. Umite in čiste roke so namreč pomemben faktor pri zmanjšanju možnosti širjenja različnih nalezljivih bolezni,'' je še dodal Gregg.

Umivanje rok

Tistih, ki si roke po uporabi stranišča umijejo z milom, je po podatkih raziskave premalo. (Foto: iStockphoto)

Prenesi v

Povezani članki

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 9
 
G8J 28.02.2013 15:25:03
To,da si rok med delom ne uspemo umiti, se lepo zahvalite našim delodajalcem
Več komentarjev