Si jih vi umijete?

Nova raziskava o higieni na delovnem mestu je postregla s skrb vzbujajočimi podatki. Takšnih, ki si v službi po uporabi stranišča umijejo roke, je namreč vsak dan manj. Vsaj med Britanci. Slaba navada pa ne vodi nikamor drugam kot k širjenju bolezni.

lulanje

Večina zaposlenih sumi vsaj enega sodelavca, da si ne umiva rok. (Foto: iStockphoto)

Higienski standard na delovnih mestih se vztrajno niža, je razvidno iz raziskave, ki jo je na Otoku opravila spletna stran UKBathrooms.com. Skoraj tretjina vseh zaposlenih v Veliki Britaniji si namreč po uporabi stranišča roke le na hitro zmoči z vodo, so ugotovili avtorji omenjene raziskave.

''Večina ima v svojih mislih vsaj enega sodelavca, ki ga sumi, da si ne umiva rok. Kot vse kaže, je raziskava potrdila te sume, in če ta oseba niste vi ali nekdo, ki sedi ob vas, potem je to najverjetneje oseba, ki sedi nasproti vas. Dejstvo pa je, da tako visok odstotek ljudi, ki ne skrbi za svojo higieno, poskrbi, da so v težavah vsi okoli njih. Že samo prijem kljuke na vratih, ko odhajate domov, je namreč dovolj, da poberete bakterije tistih, ki jih neumivanje rok ne moti,'' je razložil Peter Gregg, urednik omenjene spletne strani.

''Še huje je v okolju, kjer je med sodelavci veliko interakcije. Umite in čiste roke so namreč pomemben faktor pri zmanjšanju možnosti širjenja različnih nalezljivih bolezni,'' je še dodal Gregg.

Umivanje rok

Tistih, ki si roke po uporabi stranišča umijejo z milom, je po podatkih raziskave premalo. (Foto: iStockphoto)

Prenesi v

Povezani članki

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 9
 
G8J 28.02.2013 15:25:03
To,da si rok med delom ne uspemo umiti, se lepo zahvalite našim delodajalcem
rdeč alarm 28.02.2013 12:04:25
Odvisno če sem u gozdu pa pritisne si pač nimam kje umiti pa zagotovo je bolj čist kot roke,sploh če si bil med tem v trgovini in tišal voziček. pričakujem komentar motenega osebka Samos75 da je treba vedno imeti higijenske robčke v žepu kot kondome v denarnici.
C-16 28.02.2013 09:09:04
kot študent sem delal dosti v okolju kjer se nabira masa po tudi več tisoč na dan in ko sem tudi sam moral na wc si lahko videl kako malo ljudi si umiva roke ko zapusti wc. večkrat si umijejo roke otroci tudi če niso v spremstvu staršev kot odrasli ljudje, sploh pa upokojenci. upokojenci in higiena... no way.
sam si vedno umivam roke ker ne bi rad šel jest in si v usta tlačil več umazanije kot je potrebno.
VLADA je kot AIDS 28.02.2013 09:07:14
ni dobr si roke stalno prat pod vodo
 
CyChick27 28.02.2013 08:42:54
Saj z milom si ne rabiš vedno umiti, če si z vročo vodo je v redu. Glih tako kot se ni dobro vsak dan tuširati z milom, ampak recimo samo z vodo. Glavno, da se umiješ.
 
kawasakimen 28.02.2013 08:09:48
Folk niti lulat ne zna.Jaz roke umijem,ko grem na wc in ne obratno.Pa menda ja ne bom svojega jimija šlatal z šmirastimi rokami al kaj?
 
mate08 28.02.2013 07:25:24
Brez dvoma so Britanci najbolj svinski narod u Evropi. Sem mislil na prvo mesto postavit Romune, samo ko pomisliš v kakšni bedi živijo in na drugi strani Britance z viskim standardom ugotoviš, da so Britanci res svinski.....
mufic 28.02.2013 08:03:31
Pozabil si Slovence omenit
Več komentarjev