Skrivnostna žival s kremplji in repom ni bil krokodil

Pri bavarskem jezeru Klausensee je teden dni vladalo vznemirjenje zaradi krokodila, ki naj bi ga opazili obiskovalci jezera. Nemška policija je dan in noč izvajala iskalne akcije, a ga niso našli.

Bober - 2

Preiskovalci se verjetno sprašujejo, kako sta priči bobra zamenjali za krokodila. (Slika je simbolična) (Foto: Thinkstock)

"Analiza posnetkov varnostnih kamer na obrežju ni pokazala nobenih sledi krokodila," je dejal predstavnik mesta Schwandorf Lothar Mulzer. S tem se je zaključil primer domnevnega krokodila, ki so ga poimenovali Klausi.

Po besedah lokalnih oblasti je precej verjetno, da je bila žival, ki sta jo videli dve priči, v resnici bober. Prepoved kopanja v Klausensee so medtem odpravili.

Fantomski krokodil Klausi je mesto vznemirjal več kot teden dni. Obe priči sta dejali, da sta videli približno meter dolgo žival z dolgim repom in kremplji. Ker so oblasti te navedbe vzele resno, so razglasile prepoved kopanja.

Prav tako so izvedli več obsežnih iskalnih akcij, ki so potekale tudi ponoči in pri katerih je sodelovalo do 70 ljudi. Ko akcije niso obrodile sadov, so se mestne oblasti odločile, da bodo obrežje jezera nadzorovale z štirimi varnostnimi kamerami, ki pa tudi niso pomagale najti krokodila.

"Zdaj se bo končno vrnil mir," je dejal Mulzer in dodal, da se lahko obiskovalci spet brez skrbi kopajo v jezeru.

Krokodil

O skrivnostnem krokodilu po imenu Klausi ni bilo 'ne duha ne sluha'. (Foto: Reuters)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 2
 
zajcek_prerok 17.07.2012 19:17:11
čudno da ni janša kriv....
Več komentarjev