Slavni pianist: YouTube uničuje glasbo

Pianista ujezilo snemanje s telefonom

Uporaba telefonov je v večini koncertnih dvoran po svetu prepovedana. Tako je tudi v Essenski filharmoniji, kjer pa je kljub temu prišlo do incidenta.

Gledalec je med koncertom s pametnim telefonom snemal poljskega pianista Krystiana Zimermana, ki ga je početje gledalca tako razburilo, da je prekinil koncert in odvihral z odra.

Snemanje in fotografiranje - 2

Zimermana je zmotil gledalec, ki ga je snemal. (Slika je simbolična.) (Foto: Reuters)

Zimermana, ki je znan tudi po svojem perfekcionizmu, mnogi označujejo za enega najboljših pianistov njegove generacije. Medtem ko je v ponedeljek v sklopu priznanega pianističnega festivala Ruhr izvajal solo recital del Debussyja, Brahmsa in Szymanowskega, je opazil, da ga eden od gledalcev snema.

"Mislimo, da je šlo za iPhone," je povedala predstavnica za odnose z javnostmi Anke Demirsoy in dodala: "Potem ko je Zimerman prosil gledalca, naj neha snemati, ta pa ga ni upošteval, je odšel z odra."

Pianist se je čez nekaj minut vrnil na oder in se opravičil drugim obiskovalcem ter jim pojasnil svoj burni odziv. Po besedah Zimermana naj bi založbe v preteklosti z njim že prekinile pogodbe, ker so se nezakoniti posnetki njegovih nastopov znašli na spletnih portalih, kot je YouTube. Preden je nadaljeval koncert, je dodal: "YouTube uničuje glasbo."

Gledalca, ki je z uporabo pametnega telefona razburil pianista, po koncertu niso našli.

Orkester

Na koncertih klasične glasbe je uporaba telefonov večinoma prepovedana. (Foto: Reuters)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 3
Explainator 05.06.2013 21:18:59
tu je šlo verjetno za provokacijo, in tastari je nasedel oz. ga je razneslo
Več komentarjev