Šved dobil invalidnino, ker je 'zasvojen' s heavy metalom

42-letni Roger Tullgren je bil lani na 300 koncertih. In ker ob vseh aktivnostih ne more normalno hoditi v službo, so mu priznali "invalidnino". Nad metalom se je navdušil, ko mu je brat v mladih letih zavrtel glasbo skupine Black Sabbath.

Metalcamp 2012, občinstvo - 5

Heavy metal je za mnoge način življenja ... (Foto: Miro Majcen)

42-letni Šved Roger Tullgren je dobil priznano invalidnino, potem ko se je posvetoval s tremi psihologi o tem, da je zasvojen s heavy metalom, saj na leto obišče 300 koncertov in ima zato težave pri vzdrževanju redne službe.

"Že deset let se borim, da bi mi to priznali kot hendikep. Govoril sem s tremi psihologi in nazadnje so se le strinjali, da potrebujem nekaj, da me ne bodo več diskriminirali," je povedal za švedski časopis The Local.

Roger ima trenutno honorarno delo kot pomivalec posode v restavraciji v Hassleholmu, ki bo dopolnjeno z invalidnino. Njegov šef mu je dovolil, da lahko ob pomivanju posode po mili volji nori na glasbo Slayer, samo da ne moti gostov. Dovoli pa mu tudi, da si vzame prosto, da lahko obišče koncerte.

Metalcamp 2012, občinstvo - 20

... Šved Roger Tullgren pa je dosegel, da so mu priznali dodatno finančno pomoč, da lahko obiskuje koncerte in živi heavy metal tudi v vsakdanjem življenju. (Foto: Miro Majcen)

"Podpisal sem obrazec, na katerem piše: Roger je prisiljen pokazati svoj heavy metal slog, zaradi česar je v težkem položaju na trgu dela. Zato potrebuje dodatno finančno pomoč. Zdaj se lahko pojavim v svojih metalskih oblačilih in dam delodajalcem samo ta kos papirja," je povedal Tullgren, ki je priznal, da se je nad metalom navdušil, ko mu je nekaj let starejši brat zavrtel glasbo skupine Black Sabbath.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 32
AeroForce 03.04.2014 12:57:35
Legenda tako je prav naj vidjo ostali, da ta glasba ni tako zanič kot si mislijo nekateri. Skratka tudi jaz poslušam heavy metal in to mi da veliko več energije kot, če bi kakšen pop poslušala. Legende so vsi, ki izvajo to zvrst.
Več komentarjev