V Barceloni odkrili doslej nepoznano Picassovo risbo

V Picassovem muzeju v Barceloni so odkrili doslej nepoznano risbo Pabla Picassa, naslovljeno Lik s pipo. Risba je bila pritrjena na zadnjo stran portreta umetnikove matere iz leta 1896. Odkrili so jo pri restavriranju omenjene slike, ki so jo prejeli kot donacijo leta 1970.

Fotografija Pabla Picassa

V Barceloni so odkrili njegovo doslej nepoznano risbo. (Foto: Reuters)

Pablo Picasso

Pablo Picasso (Foto: Reuters)

Po besedah direktorja Picassovega muzeja Bernarda Laniada Romera je risba, ki jo je Picasso ustvaril pred portretom matere, najverjetneje kopija flamske grafike iz 17. stoletja. Morda jo je umetnik narisal za vajo, ugibajo v muzeju. Risba ima nekatere lastnosti, ki so značilne za umetnikovo zgodnje ustvarjalno obdobje.

Španski slikar, grafik in kipar Pablo Picasso velja za enega najpomembnejših umetnikov 20. stoletja. Z Georgesom Braqueom je bil začetnik kubizma in njegov glavni predstavnik. Rodil se je leta 1881 v Malagi. Študiral je v Barceloni in Madridu, od leta 1904 je živel in delal v Parizu.

Po drugi svetovni vojni se je preselil v Vallavis na Azurni obali, kjer se je med drugim začel posvečati keramiki. Vsako leto je v tem kraju priredil po dve ali tri razstave. Umrl je 8. aprila 1973 v Mouginsu.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 2
 
talker 27.02.2013 22:31:42
fajn vidim kej ka je nardil...hvalabogu da date tako velko sliko zram
Več komentarjev