V Piranu bodo naskakovali rekord v množičnem poljubljanju

Svetovni dan poljuba, ki ga obeležujemo 6. julija, bo v Piranu zaznamoval poskus postavitve svetovnega rekorda v množičnem poljubljanju. S poljubljanjem bodo na Tartinijevem trgu začeli ob 19. uri.

Rekord v poljubljanju

V Piranu so rekord v poljubljanju postavljali že lani oktobra. (Foto: POP TV)

Že ves teden je bilo sicer v Piranu pred Tartinijevim kipom mogoče poljubljanje tudi trenirati. Posebnost poljuba pred Tartinijevim kipom je namreč, da prinaša srečo, so pojasnili organizatorji iz Športnega, kulturnega in izobraževalnega društva Jaz sem najboljši. Do kipa slavnega piranskega glasbenika bodo pot kazale tudi rdeča preproga in usmerjevalne table.

S poljubljanjem bodo na Tartinijevem trgu začeli ob 19. uri. Ob tem organizatorji opozarjajo, da poljub ne sme trajati dlje kot 15 sekund in da je sodelovanje mladoletnih oseb prepovedano. Pred postavljanjem rekorda okoli 20. ure bo na vrsti tudi zbiranje poljubov po piranskih ulicah, na prireditvi pa bodo izbrali tudi uradni Tartinijev poljub.

Za najboljše in najizvirnejše delivce poljubov se obetajo tudi nagrade. Sicer pa bodo vsi sodelujoči, ki se bodo morali pred samim poskusom rekorda prijaviti organizatorju, v dar dobili čokoladico, da bodo poljubi slajši. Na Tartinijevem trgu bodo v sklopu prireditve tudi plesali v ritmih polke in poskusili Tartinijev koktajl.

Piran

S poljubljanjem bodo na Tartinijevem trgu pričeli ob 19. uri. (Foto: Thinkstock)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 3
 
pridnaovčka 06.07.2013 20:59:34
še ena hovhov procesija
Več komentarjev