VIDEO: Božično drevesce iz čistega zlata, vredno 2,5 milijona evrov

Slovita japonska draguljarna v predbožičnem času tradicionalno predstavi prestižno božično drevesce iz zlata, letos pa je prekosila samo sebe. Naredila ga je iz 2017 naložbenih zlatnikov, ki so narejeni iz čistega zlata, en pa stane dobrih tisoč evrov. Drevesce tehta 63 kilogramov, vredno pa je dobrega 2,5 milijona evrov.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Slovita japonska draguljarna Ginza Tanaka v predbožičnem času vse od leta 2005 predstavi prestižno božično drevesce, ki ga izdela iz zlata. Ker je letos praznovala 125. obletnico obstoja, je zadevo tokrat popeljala še na višjo raven.

Drevesce so letos ustvarili iz naložbenih zlatnikov Dunajski filharmoniki, ki v svetu uživajo prav poseben ugled. Narejeni so iz čistega, 24-karatnega zlata, zato so med najbolj priznanimi na svetu, na Japonskem pa so najbolj priljubljeni med vsemi naložbenimi zlatniki. 

A če ste si zaželeli takšne prestižne smrečice, vas moramo razočarati – namreč ni na prodaj, je pa do 25. decembra na ogled v glavni draguljarni podjetja v Tokiu.

To je prvo božično drevo, ki so ga naredili iz teh prestižnih kovancev. V višino meri približno tri metre, narejeno pa je iz točno 2017 kovancev iz čistega zlata, ki tehtajo kar 63 kilogramov. Podjetje še nikdar ni uporabilo tako čistega zlata.

Kovance so ročno vstavili na osnovo iz akrila, na vrhu pa se bohoti zvezda, izdelana iz kovanca, ki tehta 620 gramov. Drevo je postavljeno na vrteči se podstavek, kar omogoča, da se kovanci med vrtenjem smreke svetlikajo pod lučjo.

Letošnje drevesce, izdelano iz prestižnih dunajskih zlatih kovancev, izraža moč čistega zlata kljub preprosti zasnovi ali ravno zaradi nje.

Naložbene zlatnike Dunajski filharmoniki izdeluje državna kovnica Münze Österreich in so narejeni iz čistega zlata. Kovanec ima na sprednji strani motiv orgel iz zlate dvorane Dunajskega glasbenega društva, na hrbtni strani pa glasbene inštrumente. Najpogostejši so enounčni (31 gramov), ki stanejo 1150 evrov.

 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 10
 
InvisibleMan 12.11.2017 11:14:18
In za čudake bo spet vse nateg.
Več komentarjev