VIDEO: Z viličarjem izruvali bankomat

Štiri nepridiprave so v Angliji obsodili na visoke zaporne kazni, potem ko so z ogromnim viličarjem iz neke banke izruvali bankomat in ga odpeljali z ukradenim avtomobilom.

Odnesli bankomat

Kriminalci so banki poleg ukradenega denarja naredili še za okrog 34.000 funtov škode. (Foto: YouTube)

Ivan Hutchinson, Ebby Hall, Kevin Smith in Richard Clues so si izmislili izjemno predrzen načrt, ki so ga tudi uresničili. Najprej so julija lani ukradli viličarja in tri avtomobile, na njih namestili ukradene registrske tablice, nato pa se konec septembra odpeljali do poslovalnice banke Barclays v Kimboltonu. Tam so iz stene izruvali bankomat, ga naložili v enega od avtomobilov in se odpeljali.

Dva avtomobila in izpraznjeni bankomat, v katerem je bilo 34.190 funtov gotovine (39.700 evrov), so na zapuščenem mestu zavrgli in zažgali.

Zločinski podvig bi jim uspel, če ne bi Halla kmalu zatem ustavili policisti. Poskušal jim je pobegniti, a so ga nazadnje ujeli. V vozilu so našli ukradene tablice in del denarja, kar jih je nazadnje pripeljalo do drugih treh osumljencev, ki jih je kraljevo sodišče v Peterboroughu spoznalo za krive.

29-letni Hutchinson je dobil sedem let in dva meseca zapora, 45-letni Hall in 28-letni Smith pet let in tri mesece (Hall še dodatnih 10 mesecev zaradi pobega in vožnje brez izpita), 60-letni Clues pa bo moral za rešetkami preživeti leto in pol.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 8
schranz91 06.07.2013 20:37:31
še mal pa bodo pr nas tkole delavci na gradbiščih stavkal
Več komentarjev