Vsaka družina žrtev napada v Manchestru bo dobila 275.000 evrov

Vsaka družina, ki je v terorističnem napadu po koncertu Ariane Gande v Manchestru izgubila člana, bo iz javnega sklada We Love Manchester prejela 275.000 evrov. V ta sklad so sredstva prispevali ljudje, ki želijo pomagati prizadetim družinam, prav tako pa sta tja šla dva milijona evrov, ki so jih zbrali na dobrodelnem koncertu One Love Manchester, ki ga je priredila Ariana, ter seveda tudi celoten znesek prodanih vstopnic za ta koncert.

napad v Manchestru

Maja je svet pretresel krut teroristični napad: napadalec se je rastrelil v dvorani po koncertu predvsem med otroki in najstniki priljubljene Ariane Grande. (Foto: AP)

Po krutem terorističnem napadu na koncertu pop zvezdnice Ariane Gande v Manchestru, v katerem je umrlo 22 ljudi, med njimi večinoma otrok in najstnikov, so bili prebivalci tako pretreseni, da so želeli tudi sami pomagati družinam žrtev. 

Zato sta manchestrski mestni svet in britanski Rdeči križ ustanovila posebni sklad We Love Manchester, v katerega so lahko posamezniki darovali. Tja je šel tudi ves denar od prodanih vstopnic dobrodelnega koncerta One Love Manchester, ki ga je z zvezdniškimi prijatelji dva tedna po napadu v Manchestru priredila Ariana. Prav tako pa je v sklad šlo tudi 2,2 milijona evrov, ki so jih med koncertom preko sms sporočil in spleta zbrali obiskovalci koncerta ter tisti, ki so prenos spremljali doma. 

Zdaj so iz sklada We Love Manchester sporočili, da bo vsaka družina, ki je v napadu zgubila člana, prejela 275.000 evrov.

Predsednica sklada Sue Murphy, ki je tudi podpredsednica manshasterskega mestnega sveta, je povedala, da so prvi obrok zneska – 77.000 evrov – družine že prejele, ostalo pa bodo dobili v prihodnjih tednih.

Ta sklad pa je denar podelil tudi družinam, katerih člani so bili v napadu ranjeni. 57 ljudi, ki je v bolnišnici preživelo vsaj sedem noči, je dobilo 66.000 evrov. 96 ljudi, ki so v bolnišnici preživeli med enim in sedmimi dnevi, so do zdaj vsak prejeli že 3800 funtov. Denar bodo dobili tudi tisti, ki so sicer bolnišnico zapustili hitro, a so se morali vrniti na nadaljnje operacije.

Murphyjeva je pojasnila še, da zaradi teh finančnih kompenzacij družine ne bodo ostale brez socialnih dodatkov in to ne bo vplivalo na cenzuse.

Prav tako je poudarila, da je to povsem ločena kompenzacija od države, ter da jo močno jezi, ker se država ni zavezala niti, da bi pokrila vsak stroške vodenja sklada, ki znašajo vsaj pet odstotkov celotnega zneska. "Prepričani smo, da želijo tisti, ki so v ta namen darovali svoj denar, videti, da gre denar neposredno žrtvam," je dejala.

 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 13
draghci 31.08.2017 11:37:02
Glede na to, da je bil napad hoax, torej zaigran in brez mrtvih, res ne vem kam bo šel ves ta denar, če bo sploh nakazan.
Več komentarjev