AVDIO: ShadowIcon med Rimom in Egiptom

Melodična metal zasedba ShadowIcon, ki jo določa vokal pevke Ane, bo novembra izdala prvenec Empire In Ruins. Ne plošči se skupina tematsko podaja v stare čase, natančneje v Egipt in v Rim.

Avdio

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj
Nalagam..

ShadowIcon

ShadowIcon so melodična metal zasedba z ženskim vokalom in angleškimi besedili. (Foto: Arhiv izvajalca)

ShadowIcon - Empire In Ruins

Naslovnica prihajajoče plošče Empire In Ruins.

Rojstvo zasedbe ShadowIcon sega v leto 2006, ko se je skupina prijateljev odločila osnovati skupino, ki bo igrala metal. Po večkratnih kadrovskih menjavah danes skupino sestavljajo Ana Prijatelj (vokali), Tomaž Lovšin (kitara), Bojan Kostanjšek (kitara), Peter Smrdel (klaviature) in Matej Ravšelj (bas kitara).

Njihov prvenec Empire In Ruins, katerega nastanek sega še v leto 2008 in 2009, bo sedaj končno ugledal luč sveta. Z njega predstavljamo prvo pesem Battle Of Actium, plošča pa je konceptualna, saj je tema albuma postavljena v kratek čas pred našim štetjem, in sicer v obdobje propada rimskega cesarstva, kjer se prepletajo usode Julija Cezarja, Oktaviana, Kleopatre, Mark Antonija ter drugih zgodovinskih likov.

Zasedba obljublja, da bo v knjižici ob zgoščenki poleg besedil tudi zgodba, ki opisuje in povezuje komade v celoto. Za oblikovanje albuma po vizualni plati je poskrbela Joana Dias, miks in mastering plošče sta v Nemčiji naredila Charlie Bauerfeind in Thomas Geiger, poznana predvsem po sodelovanju s skupinami, kot so Helloween, Blind Guardian, Gamma Ray, Saxon, Hammerfall in drugimi.

Album, na katerem bo (usodnih?) trinajst pesmi, bo izšel letošnjega novembra. Naslovi skladb pa so: Before The Storm, On The Ides Of March, A New Chapter, Lex Titia, Endless Shades Of Pain, Eastbound, King Of Kings, The Alliance, Battle Of Actium, Deceptive Dreams, The Haunting, End Of Days in Immortal.

 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 4
 
p245 07.12.2011 10:47:57
v živo niso lih bli nekaj.....
Več komentarjev