Pred Saxotoxin prva obletnica

Saxotoxin je "big band" v malem, ki prisega na jazzy, groovy, funky stil glasbe, pred njim pa je prva obletnica, ki jo bo obeležil v velikem slogu. 11-članska zasedba pa zatrjuje, da ne zna razočarati, sploh ne tistih, ki so pripravljeni na dobro glasbo in zabavo.

Saxotoxin

Saxotoxin so "big band" v malem, saj so 11-članska zasedba izvrstnih glasbenikov. (Foto: Rok Tržan)

Štajerska skupina Saxotoxin je bila ustanovljena februarja 2010, njihova prva želja pa je predvsem igranje, v katerem uživajo tako sami kot tudi njihovo občinstvo. Vse to je potrdil že prvi njihov nastop pred Vodnim stolpom v Celju, kamor se bodo po letu dni zopet vrnili s še večjim spektaklom in ljudem privoščili še večje užitke.

Saxotoxin - logo

Njihov glasbeni stil se dotika predvsem jazza, soula, funka in housa. Njihov repertoar predstavlja predvsem glasbene priredbe znanih pesmi in melodij, ki v njihovi interpretaciji zadovolji še tako zahtevne poslušalce. "Povsem jasno je, da v teh časih, ko z televizije sevajo le še poročila o krizi in odpuščanju, ljudje potrebujejo nekaj primerne zabave. V prvi vrsti dobro ter razigrano glasbo, in to jim ponujamo na naših nastopih. Potem ko smo bili avgusta lani presenečeni nad odzivnostjo Celja z okolico, saj so radovedneži povsem napolnili območje ob Vodnem stolpu, smo sklenili, da jim letos ponudimo še nekaj več," je prepričan član zasedbe Anže Čater.

Saxotoxin

Njihova pihalska sekcija. (Foto: Rok Tržan)

Gre za "big band" v malem, ki aktivno sodeluje z Glasbeno šolo v Celju, v njem pa je 11 članov. Zasedbo Saxotoxin sestavljajo: Anže Čater (vokal), Sandra Feketija (vokal), Špela Novak (vokal), Meta Dobrajc (vokal), Aljoša Jurkošek (trobenta), Boštjan Kerš (pozavna), Rudi Javornik (saksofon), Urban Krč (bobni), Jurij Repar (bas), Andrej Prezelj (kitara) in Matevž Goršič (klaviature).

Saxotoxin

(Foto: Rok Tržan)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 0
Več komentarjev