Marjetko je njena dvojnica z zmagovalno imitacijo ganila do solz

Najboljša zabava letošnje pomladi z osmimi odličnimi imitatorji in gostujočo žirantko Marjetko Vovk je bila tokrat prežeta z emocijami. Ines Erbus, ki se je prelevila prav v ženski del dua Maraaya, je z vrhunsko imitacijo marsikoga pustila brez besed in do solz ganila žirantko.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Fotogalerija (21)

 • Znan obraz ima svoj glas - 7. oddaja - 3
 • Znan obraz ima svoj glas - 7. oddaja - 4
 • Znan obraz ima svoj glas - 7. oddaja - 5
 • Znan obraz ima svoj glas - 7. oddaja - 6
 • Znan obraz ima svoj glas - 7. oddaja - 7
 • Znan obraz ima svoj glas - 7. oddaja - 4
 • Znan obraz ima svoj glas - 7. oddaja - 3
 • Znan obraz ima svoj glas - 7. oddaja - 3
 • Znan obraz ima svoj glas - 7. oddaja - 4
 • Znan obraz ima svoj glas - 7. oddaja - 5
 • Znan obraz ima svoj glas - 7. oddaja - 6
 • Znan obraz ima svoj glas - 7. oddaja - 7
 • Znan obraz ima svoj glas - 7. oddaja - 5
 • Znan obraz ima svoj glas - 7. oddaja - 4
 • Znan obraz ima svoj glas - 7. oddaja - 3
 • Znan obraz ima svoj glas - 7. oddaja - 5
 • Znan obraz ima svoj glas - 7. oddaja - 4
 • Znan obraz ima svoj glas - 7. oddaja - 3
 • Znan obraz ima svoj glas - 7. oddaja - 5
 • Znan obraz ima svoj glas - 7. oddaja - 4
 • Znan obraz ima svoj glas - 7. oddaja - 3
Znan obraz ima svoj glas - 7. oddaja - 3

Žirantska trojica. (Foto: Miro Majcen)

Tudi tokrat nas je osmerica letošnjih tekmovalcev navduševala v vlogah domačih in tujih glasbenih zvezd. Kot gostujoča žirantka pa se je utečeni žiratnski trojici pridružila Marjetka Vovk iz dua Maraaya, ki je svoje ocenjevalske sposobnosti kot glasbena pedagoginja pokazala že na odru šova Slovenija ima talent. Vrhunska vokalistka je z žirantske perspektive imela priložnost na odrskih deskah videti svojo dvojnico v vlogi Ines Erbus, ki se je tekom celega tedna pridno pripravljala, da se je do potankosti zlila s svojo novo vlogo.

Mišo Kontrec je na oder šova Znan obraz ima svoj glas stopil prvi. Gibal se je v hrvaških popularnih vodah, in sicer z imitacijo Vlada Kalemberja, ki je svojo pevsko kariero začel v vsem znanem pop bandu Srebrna Krila. A se je v osemdesetih letih podal na samostojno pot in pustil pečat s številnimi glasbenimi uspešnicami. Kot pravi zapeljivec s specifičnim nasmeškom, raskavim glasom in zimzeleno uspešnico Vino na usnama je občinstvo ogrel že z uvodnimi toni. Irena je bila nad super otvoritvijo navdušena: "Poklon, da si tako dobro odpel in čestitke za nastop."  Tanja je pritrdila: "Ravno prav si bil zainteresiran za ženske," pošalila pa se je tudi iz njegovih škornjev. "Če bi zaprla oči, bi mislila, da poslušam original, čestitam," ga je za konec suvereno ocenila Marjetka.

Znan obraz ima svoj glas - 7. oddaja - 5

Mišo Kontrec kot Vlado Kalember (Foto: Miro Majcen)

Premierno pa smo imeli priložnost doživeti nastop angleškega dua Moloko – vrhunskega glasbenega tandema producenta Marka Brydona in pevke Roisin Murphy. Vanjo se je namreč preobrazil energični Nejc Lombardo, ki je prvič izkusil, kako je stopiti v ženske čevlje. Z zahtevnim vokalnim izzivom se je več kot odlično spopadel, dobro pa mu je šla od rok tudi pevkina vloga zapeljivke. Tanjo sta njegovo miganje z boki in vokalna preobrazba popolnoma presunila, Gojc je šaljivo pristavil, da je čutil njegov oz. njen seksapeal: "Ti si absolutno ogledalo človeka." Z aspekta vokala in gibanja sta ga pohvalili tudi Irena in Marjetka.

Znan obraz ima svoj glas - 7. oddaja - 6

Nejc Lombardo v vlogi Moloko (Foto: Miro Majcen)

Jana Šušteršič je obula čevlje kubanske pevke Celie Cruz, daleč najbolj vplivne izvajalke latino glasbe, ki je svoj talent okronala z nazivom Kraljica salse, preizkusila pa se je tudi v igralskih vodah. Nadarjena Jana se je v markantno osebnost vživela več kot odlično. Žametni glas Celie, ki zveni kot rahlo zarjavela trobenta, je do potankosti ujela, ob njenem nastopu pa je cela Slovenija doživela manjši potres. Z vrelo kubansko krvjo je Jana spravila publiko in žirijo na obrate. "Nisi samo kraljica salse ampak tudi kraljica transformacij," je njen nastop pohvalila Marjetka. "Navdušila si s stasom, glasom in energijo, poklon," je dodala Irena, Tanja pa zaključila: "Bila si ravno prav nora," in dodala, da so se žiranti komaj vzdržali plesišča.

Znan obraz ima svoj glas - 7. oddaja - 3

Jana v vlogi Celie Cruz (Foto: Miro Majcen)

Zanimiv izziv je doletel tudi Renato Mohorič, ki se je prelevila v eterično Josipo Lisac. Hrvaško pop-rock pevko, ki več kot uspešno jadra na glasbeni sceni že od začetka sedemdesetih let. Poleg globoko zvenečega vokala, je bila preobrazba zanimiva tudi zaradi ekstravagantne zunanje podobe, po kateri poznamo hrvaško divo. Ekspresivna Josipa prodornega glasu zase pravi, da skoznjo poje vesolje in vesolje je nocoj pelo tudi skozi Renato. Vrhunski nastop je žirantka Irena ocenila s samimi presežniki, Tanja pa dejala: "Izvrstno se znajdeš na višini in v višinah." Marjetka je dodala: "Najbolj fascinantno je to, da sem bila prepričana, da vidim Josipo, čisto si me začarala." Gojca pa je Renata z imitacijo največjega vokala vseh časov spravila do solz.

Znan obraz ima svoj glas - 7. oddaja - 4

Renata Mohorič v vlogi Josipe Lisac (Foto: Miro Majcen)

Tilen Art se je tekom celega tedna kalil pod budnim očesom strokovne ekipe, da bi se čim bolj približal slovenski glasbeni legendi in idejnemu vodji nekdanje skupine Agropop, Alešu Klinarju. Sprva je skupino sestavil le za zabavo, a se je le-ta obdržala kar 16 let in izdala 15 albumov. Nekatere njihove uspešnice pa so zasidrale v srca Slovencev. Tilen nas je popeljal v čas, ko so bile veselice polne vsak vikend in je bil zanjo potreben en sam plakat. Z imitacijo kulturnega fenomena in zvrhano malho slovenskega kmečkega repa je nasmejal do solz, česar ni skrivala niti žirija, ki je njegov nastop označila za vrhunskega.

Znan obraz ima svoj glas - 7. oddaja - 6

Tilen Artač kot Aleš Klinar (Foto: Miro Majcen)

Izredno težak izziv pa je zvezdniška ruleta določila Samuelu Lucasu, ki je moral konkurirati kralju popa Michaelu Jacksonu. Glasbene zvezde svetovnega kova, ki je v svojem opusu zapustil briljantne stvaritve, ni treba posebej predstavljati, njegovemu specifičnemu pevsko plesnemu slogu pa se je Samuel zelo približal. Boga plesalcev je težko prekositi, a Samuelu je uspelo. Gojc je dejal, da ga je fenomenalna preobrazba popeljala v mladost. Marjetka, ki se ji je Samuelova imitacija zdela najtežja, je njegovo izvedbo označila za vrhunsko, z vsem spoštovanjem pa se mu je poklonila tudi Tanja.

Znan obraz ima svoj glas - 7. oddaja - 3

Samuel Lucas kot Michael Jackson (Foto: Miro Majcen)

Ines Erbus se je tokrat prelevila v gostujočo žirantko Marjetko Vovk, kar je bila še posebej težka naloga. Originalu, ki jo je nocoj gledal, se je morala kar najbolj približati in v ta namen je dobila prav posebnega učitelja, Marjetkinega moža Raaya. Le-ta je prevzel vlogo vseh treh mentorjev in jo več kot odlično pripravil na zahtevno imitacijo. Njen nastop so žirantje pospremili s stoječimi ovacijami. Tanja je dejala, da so bile Rayyeve inštrukcije privilegij, Irena se je Ines poklonila z besedami: "Zame je bila to najboljša preobrazba, fenomenalno, tudi za trenutek nisem videla Ines," iskreno pa se ji je za obuditev najlepših spominom zahvalila tudi Marjetka, ki ji je solznih oči čestitala ob prvovrstni imitaciji.

Znan obraz ima svoj glas - 7. oddaja - 4

Ines Erbus kot Maraaya (Foto: Miro Majcen)

Ani Frece, ki ji je ruleta ponovno dodelila moško vlogo, in sicer frontmana skupine Kiss, je ocenila, da bo to zanjo prevelik zalogaj, zato je vložila svojega Jokerja. Namesto nje se je z zahtevno imitacijo spopadel nekdo od njenih slavnih prijateljev. Kljub namigom v obliki mini zelene harmonike, kavbojskega klobuka in metronoma, se nikomur ni sanjalo, koga je izbrala Ani. Zanjo si je upala premazati obraz v belo in se obleči v usnje, nihče drug, kot Irena Vrčkovnik, ki jo je Ani izbrala na podlagi ljubezni do rock glasbe. Ob njenem nastopu so bili navdušeni tudi prav vse žiranti in preobrazbo označili za fenomenalno.

Znan obraz ima svoj glas - 7. oddaja - 4

Irena Vrčkovnik kot Kiss (Foto: Miro Majcen)

 

Med prve tri imitacije po ocenjevanju žirije in tekmovalcev, so se zvrstili Ines Erbus, Tilen Artač in Samuel Lucas. Po dodanih glasovih podpore gledalcev je vrstni red na vrhu ostal nespremenjen in zmago je odnesla Ines Erbus, ki je blestela v vlogi Marjetke Vovk!

Ines Erbus pa je tokrat imela tudi skrito misijo in je s svojo uvrstitvijo v sklad Mladi upi doprinesla 3000 evrov, ki jih je prispeval POP TV. Zavod VSE BO V REDU, ki je zavod Zavarovalnice Triglav za družbeno odgovorne aktivnosti, pa je ta znesek še podvojil. Skupni seštevek zbranih sredstev tako šteje 6.000 evrov, po 7. oddajah pa je v skladu Mladi upi že 27.000 evrov! Več o letošnjih Mladih upih pa preverite na spletni strani

Prav posebno presenečenje pa v jutrišnji oddaji Dan najlepših sanj čaka karizmatično žirantko Ireno Yebuah Tiran. Ganljive vsebine bodo zagotovo tudi vam orosile oko, zato bodite v naši družbi, jutri ob 21.00 na POP TV in VOYO

Vse pretekle nastope letošnje osmerice podoživite na VOYO!

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 32
 
pozitivno 18.04.2016 16:46:02
Zakaj nikjer ne piše kaj bodo imitirali naslednjo oddajo??
Več komentarjev