Zmago v podobi Svetlane Makarovič odnesel briljantni Tilen!

Po prazničnem oddihu se je ekipa šova Znan obraz ima svoj glas v velikem slogu vrnila na male zaslone. Tekmovalci so postregli z edinstvenimi preobrazbami, v vlogi Jokerja je navdušil igralec Domen Valič, zmago pa je tokrat odnesel briljantni Tilen Artač v podobi Svetlane Makarovič!

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Fotogalerija (20)

 • Znan obraz ima svoj glas 2016 - 9. oddaja - 5
 • Znan obraz ima svoj glas 2016 - 9. oddaja - 4
 • Znan obraz ima svoj glas 2016 - 9. oddaja - 3
 • Znan obraz ima svoj glas 2016 - 9. oddaja - 2
 • Znan obraz ima svoj glas 2016 - 9. oddaja - 1
 • Znan obraz ima svoj glas 2016 - 9. oddaja
 • Znan obraz ima svoj glas 2016 - 9. oddaja
 • Znan obraz ima svoj glas 2016 - 9. oddaja - 1
 • Znan obraz ima svoj glas 2016 - 9. oddaja - 2
 • Znan obraz ima svoj glas 2016 - 9. oddaja - 2
 • Znan obraz ima svoj glas 2016 - 9. oddaja - 1
 • Znan obraz ima svoj glas 2016 - 9. oddaja - 3
 • Znan obraz ima svoj glas 2016 - 9. oddaja - 2
 • Znan obraz ima svoj glas 2016 - 9. oddaja - 1
 • Znan obraz ima svoj glas - 9. oddaja - 3
 • Znan obraz ima svoj glas - 9. oddaja - 4
 • Znan obraz ima svoj glas 2016 - 9. oddaja - 2
 • Znan obraz ima svoj glas 2016 - 9. oddaja - 1
 • Znan obraz ima svoj glas 2016 - 9. oddaja - 2
 • Znan obraz ima svoj glas 2016 - 9. oddaja - 1
Znan obraz ima svoj glas 2016 - 9. oddaja - 4

Jure Košir v družbi voditelja. (Foto: Aljoša Kravanja)

Zvezdniška ruleta je v 8. oddaji najboljše zabave te pomladi tekmovalcem dodelila izredno zanimive preobrazbe, s katerimi so ponovno navdušili! Poleg vas je osmerico budno spremljala strokovna žirija v stalni postavi Irene Yebuah Tiran, Gojmirja LešnjakaGojca in Tanje Ribič, ki se ji je kot četrti žirant pridružil vrhunski športnik, ki nima samo gibčnih nog, temveč tudi gibčen jezik, Jure Košir

Znan obraz ima svoj glas 2016 - 9. oddaja

Nejc Lombardo, ki ga je na odru presenetil član Kingstonov, Dare Kaurič! (Foto: Aljoša Kravanja)

Nejc Lombardo je studio ogrel s pravo ulično zabavo v ritmu Kingstonov, ki zase pravijo, da dajo poseben pečat vsaki zabavi. Mešanici popa, latina in reggaeja, ki tvori njihov prepoznavni zvok, se je Nejc odlično približal. Priznal je, da je bila ta vloga zanj precej težka, saj ima sebe za mirnega fanta, a z nastopom je dokazal ravno nasprotno. To mu je priznala žirantka Tanja in pohvalila njegovo barvo glasu, navdušenja pa niso skrivali niti ostali žiranti. Na odru se je Nejcu med nastopom pridružil tudi član Kingstonov, Dare Kaurič, ki ga je okronal kar za njihovega nadomestnega pevca.

Znan obraz ima svoj glas 2016 - 9. oddaja

Ines Erbus. (Foto: Aljoša Kravanja)

Ines Erbus se je preizkusila v vlogi kanadske country pop pevke Shanie Twain, fatalne ženske, ki je s svojim glasom in oblinami burila domišljijo. Ines je pela o tem, da so pri simpatiji možgani bolj pomembni od izgleda in tudi sama je potrdila, da jo to pri fantih bolj impresionira. Gojc je bil ob njeni vrhunski imitaciji izredno navdušen, za odličen nastop ji je čestital tudi Jure, Irena pa je pohvalila njeno energijo in pristen country zvok. "Mene si čisto prevzela, ta izvedba mi je zlezla pod kožo,"  je ganjena ob njenem nastopu dejala Tanja. 

Znan obraz ima svoj glas 2016 - 9. oddaja - 1

Ani Frece (Foto: Aljoša Kravanja)

Ani Frece je na odru postregla z milozvočnim vokalom Julie Andrews, angleške filmske, televizijske in gledališke igralke, pevke, režiserke in pisateljice, ki je dneve naše mladosti zaznamovala z vlogo v filmu Moje pesmi, moje sanje. Na oder je prinesla družinsko toplino, z lahkotno briljanco čistega glasu pa očarala publiko do te mere, da so njen nastop pospremili s stoječimi ovacijami. "Hvala za čudovit nastop, to je bilo res zelo, zelo lepo, sploh glasovno je bilo super!" je dejala Irena, Tanja je priznala, da je vsakič bolj presenečena nad Ani, nad njeno popolno dikcijo in fenomenalnim glasom. Jure, ki je na dotični muzikal še posebej navezan, saj je v slovenski različici nastopala njegova hči, je Anino imitacijo označil za čudovito.

Znan obraz ima svoj glas 2016 - 9. oddaja - 2

Mišo Kontrec (Foto: Aljoša Kravanja)

Mišo Kontrec se je spopadel z nedavno pokojno angleško glasbeno ikono, soustanoviteljem in vodjo kultnih Motӧrheadov. Biti soočen s tako težkim izzivom, kot je poklon legendarnemu Lemmyju, ni mačji kašelj, zato je bil Mišo hvaležen za dodaten teden vaj. Ob pripravah na imitacijo pa je dodal, da se je kar ustrašil samega sebe. Teden dni brez prekmurske mehkobe in spanja se mu je obrestoval. Gojc je bil ob njegovem nastopu navdušen: "V tebi se skriva ogromno osebnosti in to si nocoj nedvomno dokazal!" "Kakšna energija, surovost in moč, noro!" je od navdušenja vzklikala Irena, njenim čestitkam se je pridružila tudi Tanja, Jure pa je zaključil, da bi bil na Mišovo imitacijo zelo ponosen še sam Lemmy. 

Znan obraz ima svoj glas 2016 - 9. oddaja - 2

Renata Mohorič (Foto: Aljoša Kravanja)

Renata Mohorič se je prelevila v mojstrico spajanja različnih glasbenih žanrov, Bjӧrk. Kontroverzna islandska pevka svoj opus začinja tudi s sporočilno vizualno podobo, ki vedno znova buri duhove. S tehnično in izvedbeno izredno naporno pesmijo nas je Renata popeljala na čustven vrtiljak, nihala je od osamljene deklice do zmaja in poskrbela za odlično predstavo. "Prima si bila, zadela si jo, tudi plesno, super, čestitam!" je navdušeno dejal Jure, Gojc pa je v šali dejal, da bi jo z veseljem peljal na sprehod. "Izvrstno si ujela njeno eksplozivnost pa tudi njen čisti glas in individualnost," je zaključila Tanja.

Znan obraz ima svoj glas - 9. oddaja - 3

Samuel Lucas (Foto: Aljoša Kravanja)

Samuel Lucas je obul čevlje legende soul glasbe, Raya Charlesa, ki je vse svoje tegobe znal zliti v svoje pesmi. Kljub slepoti je bil prvovrstni pevec, izjemno samostojen in noben izziv se zanj ni zdel prevelik. Nadpovprečno je imel razvite vse druge čute, zato je tudi njegova glasba, glasba duše. Tudi Samuel je sledil njegovemu glasu in s čutno hrepenečim nastopom ganil poslušalce. "Pozabil si na vse, zlil si se v eno z glasbo in to se je čutilo," je dejala Tanja, Gojc pa je zaključil, da je bila to zanj najboljša preobrazba, kar smo jih do sedaj videli.

Znan obraz ima svoj glas 2016 - 9. oddaja - 1

Tilen Artač (Foto: Aljoša Kravanja)

Tilen Artač, ki mu je zvezdniška ruleta uresničila željo, znova si je namreč zaželel postati ženska, bo tokrat imitiral Svetlano Makarovič – slovensko vsestransko umetnico brez dlake na jeziku, ki jo kot bralec, poslušalec ali gledalec lahko le občuduješ. V njenih interpretacijah pogosto čutimo ironijo, s poučnimi, a hudomušnimi besedili. Tudi Tilnov nastop je požel stoječe ovacije in solze v očeh žirantov. Gojc, ki Svetlano še posebej spoštuje zardi njene vrhunske poezije in brezkompromisnosti, je orošenih oči dejal: "Tilen, res si mojster!" Jure je ob vrhunski imitaciji dvignil roke, Irena pa je priznala, da se je tega nastopa še posebej veselila in od ganjenosti sploh ni imela kaj dodati.

Jana Šušteršič, ki ji je zvezdniška ruleta že tretjič dodelila moško vlogo, se je tokrat odločila, da si bo, kot prava diva, raje vzela še en teden počitka in zahteven izziv prepustila nekomu od slavnih prijateljev. Z Mickom Jaggerjem, angleškim glasbenikom in pevcem legendarne skupine The Rolling Stones, se je tako namesto Jane poistovetil nekdo drug. 

Rene tudi tokrat ni skoparila z namigi. Prvi namig so bili moški čevlji, pri drugem namigu je bila priklenjena z lobanjo, kar je Tanjo asociiralo na igralca, zadnji namig pa je bila vstopnica za šov Slovenija ima talent, na kateri so bili vsi člani žirije.

Znan obraz ima svoj glas 2016 - 9. oddaja - 2

Domen Valič v vlogi Jokerja (Foto: Aljoša Kravanja)

Ob nastopu Jokerja je na odru pokalo od energije in navdušenja, tudi njegov nastop je publika nagradila stoje. Za izjemnimi gibi in perfektnim vokalom pa se je tokrat skrival Janin prijatelj Domen Valič. Priznal je, da je bil soočen s težkim izzivom, a vsaj pri gibanju mu je pomagal njegov igralski talent. "Gibalni del je bil izjemen, perfekten gib," je dejal Gojc, Jure je nastop ocenil za atletskega, izrazito igralskega in glasovno korektnega, Domen pa se je ob koncu prijateljici Jani iskreno zahvalil za priložnost. 

Med prve tri imitacije po ocenjevanju žirije in tekmovalcev, so se zvrstili Ani Frece in Tilen Artač, ki sta si delila 1. mesto, na 3. mesto pa se je zavihtel Samuel Lucas. Po dodanih glasovih podpore gledalcev je vrstni red na vrhu ostal nespremenjen in zmago je v podobi Svetlane Makarovič odnesel Tilen Artač!

Skrito misijo je tokrat imel Samuel Lucas, ki je s svojo uvrstitvijo v sklad Mladi upi doprinesel 500 evrov, ki jih je prispeval POP TV. Zavod VSE BO V REDU, ki je zavod Zavarovalnice Triglav za družbeno odgovorne aktivnosti, pa je ta znesek še podvojil. Skupni seštevek zbranih sredstev tako šteje 1.000 evrov, po 9. oddajah pa je v skladu Mladi upi že 29.000 evrov! Več o letošnjih Mladih upih pa preverite na spletni strani.

Vse pretekle nastope podoživite na VOYO!

 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 53
 
emt8000 09.05.2016 14:22:47
Res dober šov.
Več komentarjev