'Le korajža lahko vodi k ekstravagantnemu!'

Tokratna oddaja Znan obraz ima svoj glas bo zaznamovana tudi s plesom, in kdo bi točke bolje ocenjeval kot gostobesedna žirantka oddaje Zvezde plešejo Nika Urbas, ki bo tokrat sedla na četrti žirantski stolček. Nastopajočim svetuje, da si dovolijo stopiti korak dlje. "Tako bomo deležni še za prgišče nastopaške ekscentričnosti in ekstravagance več," pravi.

Nika Urbas

Nika Ambrožič Urbas, žirantka prve sezone šova Zvezde plešejo, se bo tokrat preizkusila kot žirantka šova Znan obraz ima svoj glas. (Foto: Miro Majcen)

 V nedeljo bo oddaja Znan obraz ima svoj glas poleg pevsko zahtevnih točk zaznamovana tudi s plesnimi. In kdo bi jih bolje ocenjeval kot gostobesedna žirantka prve sezone šova Zvezde plešejo Nika Urbas, ki bo tokratna gostujoča žirantka.

In na kaj bo bolj pozorna, na petje ali ples? "Vsekakor je zelo pomembno, da se nastop zlije v celoto. Ob tem pa upam, da bo ta kar se da uglašena z sporočilnostjo izvirnika. Vsak performans je svojevrsten. Včasih je poudarek na intimni izpovedi. Včasih gre za spektakularni šov, kjer je glavno vodilo to, da nas točka ponese v fantazijski svet. Pri tem se morajo prvine lepo povezati. Nastopajoči mora v tistem trenutku postati del zgodbe, jo začutiti. Zato bom najbolj pozorna na to, da se bodo naši pevci res vživeli v vlogo in pri tem popolnoma pozabili nase," nam je pojasnila.

Pojasnila nam je, da se vseh točk nadvse veseli. "Ne znam si predstavljati, koliko truda je potrebno, da osvojiš tako zahtevne nastope, zato bom vsako točko spremljala z velikimi pričakovanji," pravi. Če pa bi morala kakšno vseeno izpostaviti, pa sta to točki Nike Zorjan, ki bo postala Christina Aguilera, in Luke Seška, ki bo postal Jan Plestenjak. "Christinin vokal vsebuje moč, ki se me vedno dotakne. Poleg tega ima ona značilen, zelo igriv način nastopanja, ki črpa navdih tudi iz zlatih časov kabareja. Verjamem, da je Nika sposobna presežkov. Nasprotno pa je Jan Plestenjak pevec, ki zna preprost nastop spremeniti v posebno šarmantno razgibanost. Je klasičen popevkar s filmskim nasmeškom. Čudovito bo opazovati, kako bo to esenco ujel Luka," je pojasnila svojo izbiro.

Nika Ambrožič Urbas

"Vedno se sprašujem, le kako nastopajočim to uspeva!" (Foto: Miro Majcen)

Ker bo na žirantski stolček šova Znan obraz ima svoj glas sedla prvič, lahko samo ugiba, če se bo to kaj razlikovalo od sedenja v žiriji šova Zvezde plešejo, si pa predstavlja, da bodo malo manj pikolovski, vseeno pa zelo navdušeni. "Ker me bo najbolj zanimalo vzdušje, ki ga bo nastopajoči pričaral, pa se nadejam, da mi bodo nastopi, tako kot v Zvezdah plešejo, izdatno pospešili utrip in ne dvomim, da bom nad videnim prevzeta," pravi.

In kaj svetuje nastopajočim? Kako jo bodo kar najbolj prepričali? "Vsak nastop vsebuje dva pola. Eden je tisti, ki je nastopajočemu zelo blizu. Drugi pa predstavlja izziv, saj se vedno najde nekaj, s čimer se nastopajoči težje poistoveti. To je navadno lastnost, ki se skriva nekje globlje. Vsi v sebi združujemo prav vse človeške karakteristike, od hrepenenj do strahov. Moj nasvet nastopajočih bi bil, da pozabijo nase. Naj se raje prepustijo viziji o tem, kdo vse bi lahko bili, in tako na plan spustijo svoj alter ego," svetuje Nika.

Ker je pozorna opazovalka, smo jo vprašali, ali je morda pri dosedanjih nastopih vendarle opazila kaj, kar jo je zmotilo, in bi nastopajoči to lahko še popravili. "Zmotilo me ni prav nič, saj sem vsak nastop doživljala z veliko občudovanja. Vedno se sprašujem, le kako jim to uspeva! Vem, kako težko je stopiti v čevlje nekoga drugega in vsaka preobrazba terja veliko mero ugibanj in še več hipnih spoznaj," je dejala. Dodala pa je, da smo v vsaki stvari vedno lahko še boljši, nastopajočim svetuje, da si med pripravami in med nastopom dovolijo stopiti korak dlje. "Tako bomo v nedeljo deležni še za prgišče nastopaške ekscentričnosti in ekstravagance več. Kajti le korajža lahko vodi k veličastnemu," je sklenila.

Bodo nastopajoči upoštevali njen nasvet in s kakšnimi pisanim komentarji nas bo razveselila Nika? To bomo videli že to nedeljo zvečer!

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 1
 
pipaneleze 29.11.2017 12:20:56
Ne vedo kaj bi še počeli, da bi bilo zanimivo, no meni ni.
Več komentarjev