Lea Sirk

Slovenska pevka zabavne glasbe je študirala flavto na Glasbenem konservatoriju v Ženevi. Vrsto let je pela kot spremljevalna vokalistka in bila vidna članica priznanih slovenskih bandov. Sodelovanje v priljubljenih šovih ji ni tuje, saj smo jo lahko spremljali kot pevko šova Zvezde plešejo. Požrtvovalna Lea, sicer tudi učiteljici petja, verjame, da bo tudi v šovu Znan obraz ima svoj glas z nastopi zaznamovala nekaj resnično edinstvenega in nepozabnega.

Lea Sirk

Lea Sirk (Foto: POP TV)

Lea se predstavi

Sem 28-letna glasbenica, doma iz Izole. Po izobrazbi sem magistra flavte, po poklicu pa pevka in učiteljica petja. V otroštvu sem bila poleg glasbe predana tudi športu, še najbolj plesu, ki me je zaznamoval in še tesneje povezal z glasbo. Umetnosti sem posvetila celo mladost, vse dokler nisem pri 23. letih postala mamica hčerki Ael, dve leti zatem pa hčerki Sii. Takrat se je način življenja za piko spremenil, a je glasba vseeno ostala velik del mojega vsakdana. Že osmo leto pod mojim okriljem deluje Glasbeno izobraževanje Cirque, ki sem ga ustanovila z namenom, da bi mladim ponudila vse svoje glasbeno znanje in izkušnje v letih delovanja kot 'backvokalistka', flavtistka in avtorica glasbe.

Kaj ti pomeni sodelovanje v šovu Znan obraz ima svoj glas?

Pomeni mi veliko, saj sem veliko časa razmišljala ali bi si v takem šovu sploh želela nastopiti. Seveda so take odločitve in izzivi zelo drzni ter zahtevni.

Kaj pričakuješ od šova?

Od šova pričakujem predvsem veliko izkušenj in znanja na področju petja, plesa in igre. To je tudi največji razlog, zaradi katerega bom v šovu nastopala.

Česa se najbolj veseliš in kaj ti predstavlja največji izziv?

Najbolj se veselim drznih vlog/likov, v katerih bom poskušala prebiti vse strahove in meje, ki jih imam. Največji izziv mi je pa definitivno rap. V bistvu se resnično bojim tistih enostranskih romanov, ki jih je treba rapati Ojoj! (smeh)

Kakšne izkušnje imaš s petjem?

S petjem sem v svojih desetih letih delovanja pridobila res veliko izkušenj, a predvsem na področju 'backvokalov' in snemanja v studiu. Kot solistka sem imela nekaj prelomnic, a se nekako nikdar nisem odločila, da bi ostala samo v solo vlogi. Všeč mi je bilo širiti znanja na vseh področjih naenkrat.

Kakšne izkušnje imaš z imitiranjem?

Kot otrok, najstnica, sem oboževala imitiranje. Postavljala sem se v različne vloge in prepevala pred ogledalom. Ne vem kdo vse nisem bila. (smeh) To je v meni ohranjalo otroka in všeč mi je bilo. Pozneje sem se zresnila in svoj čas posvetila predvsem študiju. In tudi pri študiju flavte sem velikokrat morala imitirati glasbo in stil nekega obdobja.

Katere tvoje lastnosti ti bodo prišle prav na poti do zastavljenega cilja v šovu oz. na katere svoje lastnosti staviš? 

Morda to, da se na odru počutim svobodno in srečno - da se odra ne bojim. Veliko mi bo pomagalo pridobljeno znanje pevskih tehnik, da se bom lažje približala barvi glasu, ki jo bom za določen lik potrebovala.

Kdo je nate pustil največji vtis v preteklih sezonah?

Zelo različno. Vsak je bil na svoj način dober in težko je najti nekoga, ki ima enako dobro razvito petje, ples in igro.

Kaj je najbolj nerodna stvar, ki se ti je zgodila med nastopom, predstavo, na dogodku?

Da so mi po nesreči prekinili glasbeno podlago medtem, ko sem pela. In sem nato v prenosu v živo pela brez podlage do konca pesmi.

Imaš kakšno sporočilo za gledalce?

Rada bi jih nagovorila k temu, da nas spremljajo teh 12 oddaj, da z nami dihajo, ko bomo garali. Mi to delamo zanje in za njihovo zabavo ob nedeljah zvečer.

Znan obraz ima svoj glas

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 5
FesterAdams 18.12.2017 18:07:03
Zdaj o zmagovalcu te oddaje ni več dileme. Dilema pa ostaja, na kak način je lahko zmagal Sešek, kako so šteli glasove in še mnogo tega. Ljudski glas v nebo vpije, da si je zmago več kot zaslužila Lea. Vse ostalo ostaja zavito v meglo in ne prispeva k dobremu glasu POP TV...
Več komentarjev