Luka Sešek: Ne zanima me ne pohvala ne kritika, če vem, da sem dal vse od sebe

20-letni Luka Sešek je zmagovalec četrte sezone pevskega šova Znan obraz ima svoj glas. V klepetu nam je zaupal svoje misli o zmagi, sotekmovalcih, skupini Proper, s katero je izdal nov videospot, o pohvalah, kritikah, načrtih in še čem.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Fotogalerija (10)

  • Luka Sešek
  • Luka Sešek in Jan Plestenjak
  • Luka Sešek kot Jan Plestnenjak
  • Luka Sešek kot Stane Mancini
  • Luka Sešek kot Whoopi Goldberg
  • Luka Sešek kot Sam Smith
  • Luka Sešek kot Louis Armstrong
  • Luka Sešek kot Barry White
  • Luka Sešek je postal Phil Collins
  • Zmagovalec Luka Sešek, ZOISG

Luka, zdelo se je, da si bil ob zmagi precej presenečen, zakaj, saj ti je šlo vseh dvanajst tednov v šovu Znan obraz ima svoj glas zares dobro?

Res je, a niti pikice nisem tega pričakoval, razmišljal ali da bi se o tem pogovarjali. Zdelo se mi je nemogoče, pa ne zato, ker sem mislil, da sem slab, a ker so bili tudi ostali tako dobri. Menil sem, da nimam takih možnosti, vesel sem bil, da sem prišel v finale. Bil pa sem neobremenjen, nisem se sekiral, na koncu pa sem zmagal. Nisem mogel verjeti, zares popolnoma nepričakovano.

Vseeno pa Slovencem nisi povsem neznan, saj si se predstavil tudi v Slovenija ima talent, imaš skupino Proper in te je tako po svoje Slovenija nekoliko poznala že prej?

Da, za občinstvo vseeno nisem bil toliko "svež", morda je tudi to igralo neko vlogo, a me je vseeno presenetilo. Zagotovo sem zelo vesel in hvaležen.

Po zmagi si dejal, da še ne dojemaš, a zdaj je že prišlo za tabo, si že prišel k sebi?

(Smeh) Malce, par odstotkov, sem že dojel … hecam se. Seveda sem dojel, rečem lahko le, da sem počaščen in zelo vesel, da me je doletela ta čast.

Luka Sešek je postal Phil Collins

Luka kot Phil Collins (Foto: Miro Majcen)

Ali mogoče kakšen kanček drugače razmišljaš po zmagi na Znan obraz ima svoj glas, vidiš kaj drugače, se je zdaj zate kaj spremenilo?

Ne, morda je edina razlika od prej, da se mi zdaj ljudem ni več treba toliko predstavljati, sicer pa ne. Ostal sem isti, upam, da bo tako tudi ostalo. Delal bom glasbo s svojimi prijatelji in bom točno tak kot pred dvema letoma, ko še nisem bil na televiziji. To se mi zdi zelo pomembno, da se človek ne spremeni, sploh ne na slabše ali da bi se prevzel.

Nekateri so upe polagali v Leo Sirk, ki je izvrstno zapela pesem svoje vzornice Sie, kaj misliš, da je pri ljudeh pretehtalo jeziček tehtnice v tvojo korist, da si zmagal?

Mislim, da so ljudje začutili tisto iskrenost, ki sem jo skušal predstaviti, da so začutili, tisto, kar sem v resnici jaz. To mi veliko pomeni in mi je dodatna potrditev, da morda pa res ni tako slabo to, kar delam. Ljudem sem hvaležen, da so me sprejeli takšnega, kot sem. Človeku lahko uspe le takrat, ko je popolnoma iskren, ko govori iz sebe, ko je tisto, kar je, in ne nekaj, kar v resnici ni. Mislim, da je zmagalo to, iskrenost in pozitiva. V enih imitacijah sem bil boljši, v drugih slabši, vedno sem se potrudil po svojih močeh in ostal ter pokazal tisto, kar sem. In to se mi je očitno obrestovalo.

Kot Tarkan si dejal, da se nisi videl preveč, pa si imitiral vse, vsakogar, kar si si želel, ali obstaja še kdo, ki bi si ga posebej želel imitirati?

Iskreno o tem nisem razmišljal, a najbrž bi se našel še kdo, ki bi si ga želel, a morda ni tako znan in ne bi bil toliko zanimiv za širše občinstvo. Moram pa zaploskati ekipi oddaje, saj je izbrala za vseh osem tekmovalcev zanimive izzive. Včasih si sprva mislil, kaj pa je to, a ko si se pozanimal in začel kopati v določen lik, si vmes postal navdušen nad njim, na koncu pa ugotoviš, da z nobenim likom niso brcnili v temo.

Luka Sešek kot Whoopi Goldberg

Luka kot Whoopi Goldberg (Foto: Damjan Žibert)

Prav pri kakšnih netipičnih likih je najbrž imitacija še večji izziv?

Ja, recimo pri Janu Plestenjaku, ko se mi je zdelo, da mi gre, ker sem domač, ker sem vedel, da ljudje, ki me poznajo, vedo, da ga imitiram in da od mene želijo nekaj več. V ta lik sem zelo verjel in mi je bil najbolj gotov lik za imitacijo. A sem imel hkrati tudi največ treme, pri njem sem se največ sekiral in najmanj spal. Ker sem vedel, da ljudje vedo, kaj jim lahko dostavim, in sem se bal, da mi ne bo uspelo. Z nastopom sem bil zadovoljen.

Se ti zdi dolga pot od predstavitve na Slovenija ima talent prek muzikala Mamma Mia pa vse do šova Znan obraz ima svoj glas, se da sploh primerjati te zadeve?

Vse jemljem kot en skupni paket, na katerega sem zelo ponosen in počaščen, da me je to doletelo. Veliko mi je dalo za mojo kariero kot tudi za zasebno življenje, saj sem spoznal veliko dobrih ljudi, se ogromno naučil. Ne morem pa zadev primerjati med seboj, vsaka stvar ima svoje pluse in svoje minuse, skupaj pa tvorijo en tak paket, ki mi je izredno veliko dal.

Te bolj spodbudijo, podžgejo pohvale ali kritike?

Ne zanima me ne pohvala ne kritika, če v sebi vem, da sem dal vse od sebe, da sem dostavil tisto, za kar sem sposoben, se ne oziram na nič. Če pa sem ga polomil in so kritike in pohvale, pa to zapakiram, obrnem sebi v prid. Kritike poskušam izboljšati, pohvale pa sprejeti in se še naprej truditi, da bom dober. Eni so veseli in me marajo, drugi so žalostni in me ne marajo, a ima vsak do tega svojo pravico, jaz bom šel po svoji poti naprej.

Luka Sešek kot Jan Plestnenjak

Luka kot Jan Plestenjak (Foto: Damjan Žibert)

S Proper ste izdali nov komad Kaplje upanja, ki deluje kot lepa decembrska pesem, čeprav je daleč od tega, da bi padla v bazen osladnih božičnih pesmic. Te je kdaj strah, da bi se to zgodilo pri baladah, ki jih imate veliko?

S fanti se trudimo in delamo tisto, za kar mislimo, da nam je všeč in se dobro počutimo. Na ljudi se ne oziramo še toliko, sam menim, da ni dobro, če začneš razmišljati, kaj bo vžgalo in kaj ne. Gre za prikrito božično pesem, pop balado, to smo mi, obožujem pop balade. Hoteli smo ustvariti unikatno pesem, ki nima ravno vsakdanjega ljubezenskega besedila. Odzivi so fantastični, zato smo prepričani, da nam je uspelo.

Kako se kot pevec lahko vživiš v pesmi avtorja Nejca Podobnika?

Že nekaj časa sem v glasbenih vodah, Nejc je izjemno nadarjen in njegove skladbe s fanti takoj začutimo, imamo podoben okus, interese, smo prijatelji, zato je to lažje sprejeti in se poistovetiti. Res nimam težav, da se poistovetim z njegovimi pesmimi, saj je dober človek in dober prijatelj. S Proper smo skupaj zgolj leto in tri mesece, a smo povezani in dobro delamo. Izključno avtorske zadeve. Upam, da nam naslednje leto uspe posneti prvi album.

Na Instagramu imaš polno popotniških fotografij, od potepanja po ZDA in Kanadi pa do Egipta in Japonske, kam imaš še željo potovati?

Moja sanjska dežela so ZDA, prijazni ljudje, dobra glasba, burgerji … Sicer pa me mika kakšna Avstralija, saj na tej celini še nisem bil.

Imaš 20 let, poješ v muzikalih, igraš na gledaliških deskah, poješ s skupino Proper, kako gledaš naprej?

Bog si ga vedi. Upam, da bom ostal v pevskih vodah. Upam, da bom ustvarjal še naprej tisto, v kar verjamem. Se bom potrudil, da bom delal še naprej tisto, kar me veseli.

Zmagovalec Luka Sešek, ZOISG

Veselje ob zmagi (Foto: Damjan Žibert)

Oglejte si videospot Kaplje upanja!

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 58
zvizi 19.12.2017 22:33:20
Poba je bil dober ! Pač, sprijaznite se....
Več komentarjev