Mladi upi 2016: Glasovanje se je pričelo!

V preteklih tednih ste spoznali že petnajst finalistov razpisa Mladi upi, tokrat vam predstavljamo še zadnjo peterico in obenem oznanjamo začetek spletnega glasovanja, v katerem boste prav vi s svojimi glasovi med vsemi finalisti določili enega prejemnika finančnih sredstev. O ostalih prejemnikih bo na osnovi razpisnih meril odločala strokovna komisija.

mladi upi 2016, kolaž drugih pet finalistov

Predstavljamo zadnjo peterico finalistov. (Foto: Mateja Jordovič Potočnik)

Nedeljski večeri so to pomlad rezervirani za zabavno oddajo Znan obraz ima svoj glas, v kateri osem znanih obrazov slovenskega medijskega prostora navdušuje s svojimi preobrazbami. A zabava ni njihova edina misija: iz nedelje v nedeljo s svojimi nastopi namreč zbirajo finančna sredstva za mlade, perspektivne športnike, umetnike in znanstvenike. Pri tem tekmovalec s skrito misijo nosi čast za polnjenje sklada, njegova uvrstitev pa določi, koliko evrov, ki jih prispeva POP TV, gre v sklad Mladi upi. Zavod Vse bo v redu, ki je zavod Zavarovalnice Triglav za družbeno odgovorne aktivnosti, znesek v vsaki oddaji še podvoji.

Predstavili smo 20 nadarjenih posameznikov, ki navdušujejo na področju športa, umetnosti in znanosti, in se potegujejo za finančna sredstva iz sklada 'Mladi upi'. Prejemnike finančnih sredstev bo med njimi izbrala strokovna komisija, enega pa boste s svojimi glasovi določili vi, zato glasujte za svojega kandidata TUKAJ!

V preteklih tednih ste lahko na spletni strani Mladi upi že spoznali petnajst finalistov letošnjega razpisa, danes pa vam predstavljamo še zadnjo peterico. Z objavo celotne dvajseterice finalistov se je pričelo tudi spletno glasovanje v katerem boste prav vi s svojimi glasovi med vsemi finalisti določili enega prejemnika finančnih sredstev. O ostalih prejemnikih bo na osnovi razpisnih meril odločala strokovna komisija.

To je torej zadnjih pet finalistov razpisa 'Mladi upi 2016':

Aleksej Jurca je zaradi izjemne nadarjenosti in inteligence osnovno šolo zaključil v sedmih letih, danes, pri 16 letih je dijak tretjega letnika gimnazije. Kljub rani mladosti se lahko že pohvali z odličnimi rezultati na olimpijadi iz fizike, olimpijadi iz astronomije in astrofizike ter na naravoslovni olimpijadi. Če je bil na začetku v celoti zapisan teoriji, pa v zadnjem času veliko pozornosti posveča predvsem praktičnemu delu: opazovanju neba. V prihodnje bi rad uspešno nadaljeval šolanje in raziskovalno delo, predvsem pa si želi, da bi v okolici Ljubljane našel dober prostor za opazovanje neba in čim več noči preživel pod jasnim milim nebom.

Aleksej Jurca, Mladi upi 2016

Aleksej Jurca (Foto: Mateja Jordovič Potočnik)

Ko je Nika Glojnarič videla svojo sestrico Lejo, s kakšnim veseljem hodi na treninge atletike in s kakšnim navdušenjem tekmuje, je tudi sama starša prosila, naj jo vpišeta v atletski klub. Najprej je trenirala teke na dolge proge, kmalu pa so jo trenerji zaradi hitrosti in eksplozivnosti preusmerili na šprinte in tek čez ovire. Nika je začela pridno trenirati, s trdim delom pa so se začeli pojavljati tudi odlični rezultati. V lanskem letu je nanizala kup osebnih in državnih rekordov, z bronasto medaljo se je vrnila tudi z evropske olimpijade mladih. Vsekakor lahko rečemo, da je mlada športnica na dobri poti, da uresniči svoje sanje in se s članskih olimpijskih iger vrne z medaljo okrog vratu – zlato, seveda.

Nika Glojnarič, mladi upi 2016 - 1

Nika Glojnarič (Foto: Mateja Jordovič Potočnik)

Neža Klančar se je že kot majhna punčka najbolje počutila v vodi, zato jo je mamica pri šestih letih vpisala v plavalni klub, da bi se njeno čofotanje spremenilo v dobro plavalsko znanje. A ta športna disciplina je navihano dekletce tako zelo navdušila, da je plavanje postalo del njenega vsakdana. Treningi so postajali vse bolj intenzivni, pridno delo pa je kmalu obrodilo tudi sadove: Neža je namreč začela dosegati odlične rezultate in konstantno premagovati konkurenco. Sledil je vpoklic v slovensko reprezentanco, s katero je uspešno nastopila na že kar nekaj tekmovanjih, njen največjih cilj v prihodnjih letih pa so olimpijske igre leta 2020 v Tokiu.

Neža Klančar, mladi upi 2016 - 2

Neža Klančar (Foto: Mateja Jordovič Potočnik)

Jerneja Jenšterle se je s teakwondojem prvič srečala v tretjem razredu osnovne šole, saj je ravno to borilno veščino izbrala kot vir nabiranja dodatne kondicije, ki jo je potrebovala v njeni takrat primarni disciplini - plavanju. Sčasoma je začel taekwondo izpodrivati vodni šport, dobri rezultati na tekmovanjih in odlično vzdušje v klubu pa so na koncu vodili do odločitve, da se mlada športnica povsem posveti borbam. Danes se Jerneja lahko pohvali s pestrim naborom pokalov in medalj z domačih in mednarodnih tekmovanji, z naslovom svetovne mladinske prvakinje ter s kar tremi naslovi mladinske evropske prvakinje v borbah. Naslednjo sezono bo prestopila v člansko selekcijo in tudi tam je njen cilj zasesti tako evropski, kot tudi svetovni prestol v taekwondoju.

Jerneja Jenšterle, mladi upi 2016 - 9

Jerneja Jenšterle (Foto: Mateja Jordovič Potočnik)

Tisa Neža Herlec je že od ranega otroštva ustvarjalka z dušo in srcem. Prepričana je, da lahko umetnost pripomore h ključnim premikom v svetu, zato zvesto sledi svoji intuiciji in čutu za ustvarjanje. Je izredno sposobna organizatorica, filmarka, glasbenica, likovna umetnica, poetka, radijska napovedovalka, gledališka ustvarjalka, vodja delavnic, predvsem pa tudi dekle z velikim srcem, ki si vedno najde čas za pomoč sočloveku. V prihodnosti bi rada posnela svoj film, organizirala še več dogodkov na alternativni sceni, se izobraževala po svetu na področju ustvarjanja in nato svoje znanje predajala naprej. Rada bi si kupila fagot, ki bi bil samo njen in s svojo glasbeno skupino posnela prvi album. Predvsem pa si želi biti prava umetnica!

Tisa Neža Herlec, mladi upi 2016 - 3

Tisa Neža Herlec (Foto: Mateja Jordovič Potočnik)

Glasujte za svojega kandidata

Iskrene izpovedi o sanjah, visokih ciljih, pa tudi o težavah, ki spremljajo dvajseterico finalistov, najdete na spletni strani Mladi upi, kjer že poteka glasovanje. Tudi letos ste vi tisti, ki boste s svojimi glasovi med vsemi finalisti določili enega prejemnika finančnih sredstev, o ostalih bo na osnovi razpisnih meril odločala strokovna komisija. Spletno glasovanje poteka do 23. maja.

mladi upi 2016, kolaž vseh finlistov

To je 20 nadarjenih posameznikov, ki navdušujejo na področju športa, umetnosti in znanosti, in se potegujejo za finančna sredstva iz sklada 'Mladi upi'. (Foto: Mateja Jordovič Potočnik)

V kakšnih preoblekah bodo znani obrazi to nedeljo polnili sklad za mlade upe?

Renata je zadnja, ki se je odločila izkoristiti jockerja, tako bo preobrazbo Katy Perry udobno spremljala z zofe. Tilen nam bo tokrat večer popestril z imitacijo glavnega pevca skupine Laibach. Nejc bo na odru stal kot James Blunt, Samuel kot Ed Sheeran in Jana kot Mariah Carey. Ines in Ani se bosta prelevili v hrvaški tekmici Jeleno Rozgo in Severino. Mišo se bo vživel v Fredija Milerja, znanega po svojih obrveh, zelenem lajbiču in electro boogieju. Za konec oddaje pa obljubljajo presenečenje!
 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 5
 
Sam Il 12.05.2016 20:46:19
Normalno, da Jerneja Jenšterle, samo rezultate poglejmo. Enim je cilj šele dobiti medaljo na evropskem, ona pa večkratna evropska in celo svetovna prvakinja.
neli3105 12.05.2016 22:20:48
kr neki
Brežičan 12.05.2016 22:27:06
Vsak od njih si zasluži vendar za vse ni denarja zato pa je žirija in glasovanje!
-zvitisir- 12.05.2016 22:42:36
Sicer ne vem če je starostna omejitev ampak vseeno, kako da med njimi na Tima Gajserja (mislim da ej 19 let
-zvitisir- 12.05.2016 22:43:07
3x evropski in 2x svetovni prvak v motokrosu
Več komentarjev