Znan obraz ima svoj glas

Nedelja razkrila zmagovalko, ponedeljek pa finaliste razpisa Mladi upi 2016

Ljubljana, 11. 04. 2016 11.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Zabava, smeh, petje, sprememba spola, akrobacije in čustvene interpretacije – vsemu temu smo vsako nedeljo priča v oddaji Znan obraz ima svoj glas. Tokrat je največ točk zbrala Renata Mohorič, ki se je prelevila v energično Pink. Če je nedelja dala novo zmagovalko, je prav, da ponedeljek razkrije finaliste razpisa Mladi upi 2016, za katere znani obrazi vsak teden pridno zbirajo finančna sredstva. Razkrivamo 20 finalistov, ki se jim je uspelo prebiti v ožji izbor!

Zmagovalka 6. oddaje je postala Renata Mohorič, ki se je odlično preobrazila v divjo Pink.
Zmagovalka 6. oddaje je postala Renata Mohorič, ki se je odlično preobrazila v divjo Pink. FOTO: Miro Majcen

Nedelje so na POP TV rezervirane za priljubljeni šov Znan obraz ima svoj glas, v katerem se to pomlad v domače in tuje zvezdnike levijo Ani Frece, Ines Erbus, Mišo Kontrec, Renata Mohorič, Samuel Lucas, Tilen Artač, Jana Šušteršič in Nejc Lombardo. Vsako oddajo s svojimi preobrazbami in pevskimi nastopi pridno zbirajo tudi točke, seštevek katerih določi zmagovalca. Največ točk je to nedeljo zbrala Renata Mohorič, ki se je preobrazila v divjo in pisano Pink. Žirijo in občinstvo ni navdušila samo z glasom, temveč tudi s koreografijo, ki je na trenutke spominjala na dovršeno akrobacijsko točko.

obrazi - 1
obrazi - 1 FOTO: Miro Majcen
Zmagovalka ni imela skrivne misije

A zmagovalka večera ni imela skrite misije: to sila plemenito vlogo je tokrat nosila Ani Frece. A kaj pravzaprav pomeni skrita misija? Gre za del dobrodelnega projekta Mladi upi, namenjenega nadarjenim športnikom, umetnikom in znanstvenikom, ki se šele prebijajo na vrh in se zato težje potegujejo za profesionalna ali sponzorska sredstva. Znan obraz, ki ima skrito misijo, v sklad Mladi upi 2016 prinese denarni znesek, katerega višina je odvisna od njegove uvrstitve v oddaji. Ani je bila uvrščena na 7. mesto, tako da je v sklad Mladi upi doprinesla 500 evrov. Vse bo v redu, zavod Zavarovalnice Triglav za družbeno odgovorne aktivnosti je ta znesek podvojil, tako da je v sklad ob koncu oddaje romalo 1.000 evrov, skupaj pa je znanim obrazom in zavodu Vse bo v redu do zdaj uspelo zbrati že 21.000 evrov.

Znani so finalisti razpisa Mladi upi 2016

23. marca se je končal tudi razpis projekta Mladi upi 2016, in strokovna komisija, ki jo letos sestavljajo športni psiholog mag. Aleš Vičič, atletinja Brigita Bukovec, pomočnica ravnatelja na Gimnaziji Ledina Helena Osterman, znanstvenik in pedagog doc. dr. Robert Repnik, pevka Jadranka Juras, ravnateljica OE Glasbene šole Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana Polona Češarek in direktorica službe za upravljanje z zaposlenimi v Zavarovalnici Triglav, d. d., Metoda Debeljak, je na podlagi razpisnih pogojev med vsemi prijavljenimi kandidati pripravila ožji izbor finalistov. Kdo so torej nadarjeni športniki, umetniki in znanstveniki, ki izstopajo v svoji panogi z izjemnimi dosežki in bi si zaslužili podporo pri razvoju svojih talentov?

To je seznam 20 finalistov razpisa Mladi upi 2016:

Vid Vrhovnik, nordijska kombinacija, Smučarsko-skakalni klub Velenje
Jerneja Jenšterle, taekwon-do, Taekwon do klub Skala Velenje
Nika Pintarič, ženski nogomet, Nogometni klub Krim
Kaja Verdnik, deskanje na snegu, Surf & snowboard Club medvedi Griže
Nino Celec, atletika, Atletsko društvo Slovenska Bistrica
Neža Klančar, plavanje, Plavalni klub Olimpija
Jan Vukovič, atletika, Atletsko društvo Kladivar
Urša Haberl, karate, Karate klub Trbovlje
Kaja Kajzer, judo, Judo klub Bežigrad
Nik Čemažar, kolesarstvo, Kolesarski klub Sava Kranj
Nika Glojnarič, atletika, Atletski klub Brežice
Aja Jerman Bukavec, ritmična gimnastika, Klub za ritmično gimnastiko Narodni dom
Annemarie Glavič, flavta, Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana
Tisa Neža Herlec, slikarstvo, gledališče, glasba, Društvo ljubljanskih gimnazijcev
Dorotea Senica, flavta, Ustanova Gallus
Žan Milošič Dundek, klavir, Konservatorij za glasbo in balet Maribor
Jani Leban, tolkala, Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana
Nikola Pajanovič, violina, Akademija za glasbo
Luka Govedič, naravoslovne znanosti, Zveza za teh. kulturo Slovenije, II. gimnazija Maribor
Aleksej Jurca, lingvistika in astronomija, Zveza za teh. kulturo Slovenije, Gimnazija Bežigrad

Mladi upi 2015 so se konec lanske sezone tako postavili pred fotografski objektiv.
Mladi upi 2015 so se konec lanske sezone tako postavili pred fotografski objektiv. FOTO: Aljoša Kravanja

Izbor prejemnikov finančnih sredstev

Strokovna komisija bo med vsemi navedenimi finalisti izbrala prejemnike finančne podpore, enega pa boste določili vi na osnovi glasovanja na spletni strani Mladi upi, kjer boste v prihodnjih tednih našli tudi predstavitve vseh 20 kandidatov ožjega izbora finalistov.

Zmagovalci razpisa bodo znani konec maja 2016, spoznali pa jih boste tudi v finalni oddaji Znan obraz ima svoj glas.

In kaj nas čaka to nedeljo ob 20.00 na POP TV?

V 7. oddaji Znan obraz ima svoj glas bomo videli dve ekstravagantni divi. Renata bo Josipa Lisac, Jana pa Celia Cruz. Tilen se bo prelevil v Klinarja iz skupine Agropop, Ines pa v Marjetko iz dua Maraaya. Zanimivo bo videti, kako se bo Nejc znašel v ženski preobleki in ali bo Samuel osvojil vse korake Michaela Jacksona. Mišo se bo na odru pojavil kot Vlado Kalember, Ani pa tokrat izkorišča jokerja. Odločila se je namreč, da se namesto nje v frontmana skupine Kiss preobrazi njen znani prijatelj ali prijateljica. Znova se obeta vrhunska zabava s številnimi presenečenji, z nagajivim Denisom in razigrano žirijo.

Nedelje so tudi to pomlad rezervirane za zabavo s številnimi presenečenji, z nagajivim Denisom in razigrano žirijo.
Nedelje so tudi to pomlad rezervirane za zabavo s številnimi presenečenji, z nagajivim Denisom in razigrano žirijo. FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.