Nekoč so bili mladi upi, danes se enakovredno kosajo s svetovno konkurenco

Vam imena Tim Gajser, Štefan Hadalin in Maja Horvat zvenijo znano? Vsi trije se lahko pohvalijo z izjemnimi dosežki na svetovni ravni, vsi pa so bili nekoč tudi prejemniki finančnih sredstev iz sklada Mladi upi, ki ga upravlja Zavod Vse bo v redu Zavarovalnice Triglav. Tudi letos smo vam predstavili 20 nadarjenih posameznikov.

Glasovanje za prejem finančnih sredstev iz sklada Mladi upi se počasi bliža koncu, zato hitro obiščite spletno stran Mladi upi, oddajte svoj glas za kandidata, katerega predstavitev vas je najbolj prepričala ter tako mladim športnikom, umetnikom in znanstvenikom pomagajte na poti do uresničitve sanj in udejstvovanja v svetovni konkurenci. S pomočjo sredstev iz sklada Mladi upi se je namreč že razvilo nekaj vrhunskih športnikov, umetnikov in znanstvenikov, ki jih danes pozna cel svet.

Tim Gajser mxGP - 3

Tim Gajser v elementu (Foto: Honda)

Tudi oni so bili mladi upi

Med prejemniki finančne podpore je bil denimo motokrosist Tim Gajser, ki je lani osvojil naslov svetovnega prvaka v razredu MX2, letos pa je prestopil v najmočnejšo kategorijo, kjer niza zmage kot po tekočem traku in se bori za zmago v skupnem seštevku svetovnega prvenstva v razredu MXGP – in to v njegovi prvi sezoni med elitno konkurenco motokrosistov.

Štefan Hadalin

Štefan Hadalin je aktualni mladinski svetovni prvak v alpski kombinaciji. (Foto: Miro Majcen)

Tudi alpski smučar Štefan Hadalin je zelo dobro unovčil sredstva iz sklada Mladi upi. Je aktualni mladinski svetovni prvak v alpski kombinaciji, v sezoni 2014/15 pa je na mladinskem svetovnem prvenstvu v Hafjellu osvojil srebrni odličji v superveleslalomu in kombinaciji. Je veliko upanje v moški konkurenci slovenskega smučanja, kar je dokazal že tudi z nastopi v svetovnem pokalu – januarja letos se je na slalomu v Wengnu že uvrstil med dobitnike točk v elitni konkurenci.

Violinistka Maja Horvat se je s pomočjo sredstev iz sklada Mladi upi lažje ustalila v Londonu, kjer študira na Kraljevi glasbeni akademiji. Udeležila se je številnih koncertov in enega večjih tekmovanj Grand Prize Virtuoso London, kjer je v hudi konkurenci dosegla odlično drugo mesto. Izredno nadarjeno violinistko so že opazili tako domači, kot tudi tuji vrhunski glasbeniki. V prihodnosti si želi najprej doštudirati na Royal College of Music, čim več nastopati, se kar največ naučiti in nekoč uresničiti svoje življenjske sanje ter postati svetovno priznana koncertna solo violinistka.

Mladi upi 2015 - 11

Maja Horvat se šola na kraljevi glasbeni akademiji v Angliji. (Foto: Mateja Jordovič Potočnik)

To so letošnje zgodbe o uspehu

V že četrti sezoni akcije Mladi upi se je spisalo dvajset novih navdihujočih zgodb. Pripovedovali so nam jih kolesar Nik Čemažar, ritmična gimnastičarka Aja Jerman Bukavec, tolkalist Jani Leban, violinist Nikola Pajanovič, nogometašica Nika Pintarič, flavtistka Annemarie Glavič, nordijski kombinatorec Vid Vrhovnik, judoistka Kaja Kajzer, skakalec v daljino Nino Celec, pianist Žan Milošič Dundek, deskarka na snegu Kaja Verdnik, flavtistka Dorotea Senica, karateistka Urša Haberl, atlet Jan Vukovič, naravoslovec Luka Govedič, lingvist in astronom Aleksej Jurca, atletinja Nika Glojnarič, plavalka Neža Klančar, taekwondoistka Jerneja Jenšterle in vsestranska umetnica ter ustvarjalka Tisa Neža Herlec.

Komu boste namenili svoj glas?

Iskrene izpovedi o sanjah, visokih ciljih, pa tudi o težavah, ki spremljajo dvajseterico finalistov, najdete na spletni strani Mladi upi, kjer že poteka glasovanje. Tudi letos ste vi tisti, ki boste s svojimi glasovi med vsemi finalisti določili enega prejemnika finančnih sredstev, o ostalih bo na osnovi razpisnih meril odločala strokovna komisija. Spletno glasovanje se zaključi 23. maja ob 15. uri.

mladi upi 2016, kolaž vseh finlistov

Finalisti razpisa Mladi upi 2016. Obiščite spletno stran mladi-upi.si in oddajte glas za vašega kandidata. (Foto: Mateja Jordovič Potočnik)

POP TV in zavod Vse bo v redu Zavarovalnice Triglav za mlade upe!

Tekmovalci šova Znan obraz ima svoj glas vsako nedeljo nastopajo za dobrodelnost, tekmovalec s skrito misijo pa nosi čast za polnjenje sklada. Njegova uvrstitev določi, koliko evrov, ki jih prispeva POP TV, gre v sklad, zavod Vse bo v redu, ki je zavod Zavarovalnice Triglav za družbeno odgovorne aktivnosti, pa znesek v vsaki oddaji še podvoji. Do sedaj se je v skladu Mladi upi nabralo že 30.000 evrov!

To nedeljo kar devet preobrazb!

Kar trije tekmovalci se bodo morali soočiti s preobrazbo spola. Ines bo postala eden najbolj seksi pevcev na svetu, Adam Levine iz skupine Maroon 5. Miša poleg preobrazbe v Etto James čaka še angleščina, Samuel pa se bo preobrazil v Tino Turner. A ne bo edina Tina na odru, saj bo to tudi Janina preobrazba. Renata bo postala Gwen Stefani, Tilen pevec ansambla Gipsy Kings, Nejc bo pevec skupine HIM, Ani pa se bo predstavila s čutno balado Sarah Mclachlan. Največji izziv pa je gotovo pred Denisem Avdičem, saj so se žirantje odločili, da je prišel čas tudi za njegovo preobrazbo in nastop. Na odru se bo pojavil kot pevka Peggy Lee, ki bo zapela pesem Fever.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 1
HAILWOODmike 20.05.2016 18:20:55
Delam za konkurenco...ampak cestitke triglavu za tole!
Več komentarjev