Domača scena

Razkrivamo 20 finalistov razpisa Mladi upi 2016

Ljubljana, 11. 04. 2016 11.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Nedeljski večeri so to pomlad rezervirani za oddajo Znan obraz ima svoj glas. Osem znanih obrazov slovenskega medijskega prostora nas navdušuje s svojimi preobrazbami in nas nasmeje do solz. A zabava ni njihova edina misija: iz nedelje v nedeljo s svojimi nastopi namreč zbirajo finančna sredstva za mlade, perspektivne športnike, umetnike in znanstvenike. Predstavljamo 20 finalistov, ki se potegujejo za sredstva iz sklada Mladi upi 2016!

Ani Frece, Ines Erbus, Mišo Kontrec, Renata Mohorič, Samuel Lucas, Tilen Artač, Jana Šušteršič in Nejc Lombardo je osmerica znanih Slovenk in Slovencev, ki nas v oddaji Znan obraz ima svoj glas iz nedelje v nedeljo navdušuje s svojimi preobrazbami v domače in tuje pevske zvezde.
Ani Frece, Ines Erbus, Mišo Kontrec, Renata Mohorič, Samuel Lucas, Tilen Artač, Jana Šušteršič in Nejc Lombardo je osmerica znanih Slovenk in Slovencev, ki nas v oddaji Znan obraz ima svoj glas iz nedelje v nedeljo navdušuje s svojimi preobrazbami v domače in tuje pevske zvezde. FOTO: POP TV

Ani Frece, Ines Erbus, Mišo Kontrec, Renata Mohorič, Samuel Lucas, Tilen Artač, Jana Šušteršič in Nejc Lombardo je osmerica znanih Slovenk in Slovencev, ki nas v oddaji Znan obraz ima svoj glas iz nedelje v nedeljo navdušuje s svojimi preobrazbami v domače in tuje pevske zvezde. S svojimi neverjetnimi nastopi pa ne skrbijo samo za nasmehe na naših obrazih, temveč vsak teden tudi pridno zbirajo finančna sredstva, ki jih Vse bo v redu, zavod Zavarovalnice Triglav za družbeno odgovorne aktivnosti, vsakokrat podvoji. Končni znesek vsako nedeljo položijo v sklad Mladi upi: dobrodelni projekt, namenjen mladim, nadarjenim posameznikom, ki se šele prebijajo na vrh in se zato težje potegujejo za profesionalna ali sponzorska sredstva za razvoj svojega talenta.

Utrinek z zaključne prireditve Mladi upi 2015!
Utrinek z zaključne prireditve Mladi upi 2015! FOTO: Zavarovalnica Triglav
Razpis je zaključen, znani so finalisti!

Znesek, ki se bo v skladu nabral skozi vse oddaje, bo torej že četrto sezono zapored namenjen nadarjenim mladim športnikom, umetnikom in znanstvenikom za razvoj njihovega potenciala! Razpis projekta se je 23. marca zaključil, strokovna komisija, ki jo letos sestavljajo športni psiholog mag. Aleš Vičič, atletinja Brigita Bukovec, pomočnica ravnatelja na Gimnaziji Ledina Helena Osterman, znanstvenik in pedagog doc. dr. Robert Repnik, pevka Jadranka Juras, ravnateljica OE Glasbene šole Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana Polona Češarek in direktorica službe za upravljanje z zaposlenimi v Zavarovalnici Triglav, d. d. Metoda Debeljak, pa je na podlagi razpisnih pogojev izmed vseh prijavljenih kandidatov pripravila ožji izbor finalistov. Sedmerica uglednih strokovnjakov, ki delujejo na področjih umetnosti, znanosti in športa, se je odločila za naslednjih 20 nadarjenih posameznikov iz vse Slovenije:

Vid Vrhovnik, nordijska kombinacija, Smučarsko skakalni klub Velenje
Jerneja Jenšterle, taekwon-do, Taekwon do klub Skala Velenje
Nika Pintarič, ženski nogomet, Nogometni klub Krim
Kaja Verdnik, deskanje na snegu, Surf & snowboard Club medvedi Griže
Nino Celec, atletika, Atletsko društvo Slovenska Bistrica
Neža Klančar, plavanje, Plavalni klub Olimpija
Jan Vukovič, atletika, Atletsko društvo Kladivar
Urša Haberl, karate, Karate klub Trbovlje
Kaja Kajzer, judo, Judo klub Bežigrad
Nik Čemažar, kolesarstvo, Kolesarski klub Sava Kranj
Nika Glojnarič, atletika, Atletski klub Brežice
Aja Jerman Bukavec, ritmična gimnastika, Klub za ritmično gimnastiko Narodni dom
Annemarie Glavič, flavta, Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana
Tisa Neža Herlec, slikarstvo, gledališče, glasba, Društvo ljubljanskih gimnazijcev
Dorotea Senica, flavta, Ustanova Gallus
Žan Milošič Dundek, klavir, Konservatorij za glasbo in balet Maribor
Jani Leban, tolkala, Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana
Nikola Pajanovič, violina, Akademija za glasbo
Luka Govedič, naravoslovne znanosti, Zveza za teh. kulturo Slovenije, II gimnazija Maribor
Aleksej Jurca, lingvistika in astronomija, Zveza za teh. kulturo Slovenije, Gimnazija Bežigrad

Prejemniki finančnih sredstev z naslova Mladi upi 2015 na zaljučni prireditvi.
Prejemniki finančnih sredstev z naslova Mladi upi 2015 na zaljučni prireditvi. FOTO: Zavarovalnica Triglav

Izbor prejemnikov finančnih sredstev

Strokovna komisija bo izmed vseh navedenih finalistov izbrala prejemnike finančne podpore, enega pa boste določili vi, na osnovi glasovanja na spletni strani Mladi upi, kjer boste v prihodnjih tednih našli tudi predstavitve vseh 20 kandidatov ožjega izbora finalistov.

Zmagovalci razpisa bodo znani konec maja 2016, spoznali pa jih boste tudi v finalni oddaji Znan obraz ima svoj glas.


In kaj nas čaka to nedeljo ob 20.00 na POP TV?

V 7. oddaji Znan obraz ima svoj glas bomo videli dve ekstravagantni divi. Renata bo Josipa Lisac, Jana pa Celia Cruz. Tilen se bo prelevil v Klinarja iz skupine Agropop, Ines pa v Marjetko iz dua Maraaya. Zanimivo bo videti, kako se bo Nejc znašel v ženski preobleki, in ali bo Samuel osvojil vse korake Michaela Jacksona. Mišo se bo na odru pojavil kot Vlado Kalember, Ani pa tokrat izkorišča Jokerja. Odločila se je namreč, da se namesto nje v frontmana skupine Kiss preobrazi njen znani prijatelj ali prijateljica. Znova se obeta vrhunska zabava s številnimi presenečenji, z nagajivim Denisom in z razigrano žirijo.

Ne zamudite vrhunske zabave s številnimi presenečenji, z nagajivim Denisom in z razigrano žirijo.
Ne zamudite vrhunske zabave s številnimi presenečenji, z nagajivim Denisom in z razigrano žirijo. FOTO:
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kanonfuter
11. 04. 2016 20.26
Dobra akcija, cestitam pop in triglav