Fištravec poziva Bratuškovo, naj se zavzame za reševanje Mariborske livarne

Mariborska livarna Maribor ima zagotovljeno bančno posojilo, toda nujno potrebuje poroštvo države, opozarja mariborski župan Fištravec, ki je poslal pismo premierki Alenki Bratušek. V pismu jo poziva, naj vlada pomaga podjetju.

Stavka - 3

Kaj bo z zaposlenimi, če Mariborska livarna ne dobi posojila? (Foto: Mia Media)

V reševanje Mariborske livarne Maribor (MLM) se je vključil mariborski župan Andrej Fištravec. Napisal je pismo in ga poslal predsednici vlade Alenki Bratušek. "Apeliram na vas, da storite vse, da vlada v četrtek razpravlja in sklepa v zvezi s programom reševanja MLM," je zapisal Fištravec, ki dodaja, da MLM ima zagotovljena naročila, ki so osnova reševanja livarne iz nastalega položaja.

MLM je od aprila v postopku prisilne poravnave in še vedno ni dočakal odločitve o tem, kako bi lahko prišel do potrebnih petih milijonov evrov svežih likvidnih sredstev, s katerimi bi se lahko rešil pred dokončnim propadom.

Banke za posojilo zahtevajo poroštvo države, ta pa z odločitvijo odlaša. Po podatkih župana se večina bank strinja s konverzijo svojih povpraševanj glede MLM v lastniške deleže in da to rešitev podpirajo vse največje banke. "Menim, da je to zadostna osnova, da se naredi korak naprej pri reševanju MLM. To je, da se z vladno avtoriteto zagotovi 5,1 milijona evrov za zagotavljanje likvidnostnega denarja za poslovanje zdravih delov MLM preko poletja."

Fištravec je premierko in druge člane vlade, ki naj bi čez dva tedna prišli na uradni obisk v Maribor, tudi spomnil, da bi propad MLM "za seboj potegnil vsaj 10- do 20-krat višje stroške, ki jih bomo morali plačati državljani".

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 12
 
Mb128 06.06.2013 10:04:30
Mislim, delo baje imajo. Verjetno tudi kaj prodajo. Zakaj torej pozivi napomoč? Kje je denar?! Naj odgovorijo na to vprašanje in ostalo se bo rešilo samo po sebi. A slučajno obstaja kakšna Mlm b d.o.o., ali celo Mlm k.d.?! Toliko, samo v vednost, da se ne bi pojavil kakšen Talum z Toplekom na čelu. In, potem bi se zopet vsi čudili. Zakaj le?!
Več komentarjev