Anjina preobrazba: Nekoč na robu depresije, danes povsem drug človek

Anjo Polajnar so odvečni kilogrami spremljali celo življenje, zbadali so jo že kot otroka v vrtcu. V svoji koži se je počutila tako slabo, da je izpustila celo svoj maturantski ples. Rešitev je našla pri osebnem trenerju, s pomočjo katerega je v enem letu shujšala 33 kilogramov. Danes je povsem drug človek.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Anja Polajnar pravi, da so jo odvečni kilogrami spremljali celo življenje. Kot otrok je bila bolj močne postave, zbadali so jo že otroci v vrtcu. "Govorili so mi, da sem špeh bomba, atomska bomba, vendar takrat to ni bilo tako boleče. Se mi zdi, da kot otrok to veliko lažje prenašaš, ne ženeš si tako k srcu," pripoveduje.

Anja Polajnar

Anja nekoč ... (Foto: osebni arhiv)

Ko je začela hoditi v srednjo šolo, so se kilogrami nabirali. Bila je obupana, ni vedela, na koga naj se obrne, kdo ji lahko pomaga. "Nasedala sem raznim reklamam, kupila vse praške, tablete in pripomočke za telovadbo doma, a sem kmalu ugotovila, da s tem ne bo nič. Rezultatov ni bilo." Vpisala se je na fitnes, vztrajala en mesec in obenem stradala. "Mogoče sem izgubila kakšen kilogram, ki pa sem ga zelo zelo hitro dobila nazaj, šlo je za jo-jo efekt." V svoji koži se je počutila tako slabo, da je izpustila celo svoj lasten maturantski ples. "Tako mi je bilo hudo, ko so šle vse punce pogledat, kakšno obleko bodo nosile, meni je bilo pa kar hitro jasno, da se tudi približno ne zbašem v nobeno obleko. In sem bila res žalostna, takrat sem začela jokati. Naredila pa spet nič. Med drugim zato, ker sem imela ob sebi človeka, ki me je zelo podpiral in mi dajal vedeti, da sem lepa, kakršnakoli sem, kljub vsem mojim kilogramom." Ko so šli z družino na morje, je Anja celih 14 dni ležala pod drevesom in našla kup izgovorov, zakaj ne more v vodo. Kopalk ni niti oblekla.

Potem pa je pred šestimi leti izgubila še fanta, kar jo je močno prizadelo. Tedaj je tehtnica pokazala več kot 100 kilogramov. "Bila sem tako žalostna ... samo štela sem ure zjutraj, ko sem se zbudila, kdaj grem lahko spat. To je bila že depresija. Ko so me vabili v družbo, sem vedno rekla, da ne morem, da nimam časa. Resnica pa je bila, da sem se slabo počutila v svoji koži in da v svoji omari nisem našla niti ene obleke več, ki bi mi bila prav."

Anja je naš novi fit navdih. Če imate tudi vi zgodbo, ki jo želite deliti z nami, nam pište na 24ur.com@pop-tv.si.

Anja se je za mesec dni umaknila na morje, ob vrnitvi domov pa je povsem po naključju naletela na objavo osebnega trenerja Mihe Geršiča na strani Popolna postava. "In sem rekla: Evo, še to probam, potem je pa to to. Vsaj lahko rečem, da sem vse poizkusila. Takoj sem naročila njihovo knjižico in moram povedati, da mi je bila super – jedilnik je bil zelo raznolik, lahko sem jedla vse. In se mi je tako fajn zdelo - držala sem se jedilnika, kilogrami pa so kopneli. Nič mi ni bilo jasno … Kako? Jaz jem vse, pa hujšam."

Anja in Miha

Anja je z Mihovo pomočjo shujšala več kot 30 kilogramov. (Foto: POP TV)

Anja je vedela, da mora poleg prehrane spremeniti tudi svojo fizično aktivnost. Z Mihom sta se dogovorila za sestanek in naredila načrt. "Glede na to, da je imela Anja željo izgubiti približno 25 kg, sem vedel, da morava začeti lepo počasi, postopoma, zato, da ne izgubiva motivacije. Začela sva s klasičnimi krožnimi treningi, ki so pri meni sestavljeni iz petih različnih vaj in vsaka vaja traja po eno minuto. Pred treningom je ogrevanje in na koncu ohlajanje, med treningom pa uporabljamo uteži, elastike, trakove … Čim več pripomočkov, da je trening raznolik in zanimiv za varovanca," je pojasnil Miha.

Bistvo pravilne prehrane je v tem, da človek postopoma spremeni navade, jih vpelje v svoj vsakdan in s tem v bistvu spremeni življenjski stil. Ker če se mi osredotočimo samo na neko dieto, ki traja mesec, dva ali pa tri, se bomo v tem primeru po hitrem postopku vrnil nazaj na stara pota.
Miha Geršič

Najprej sta trenirala dvakrat tedensko, nato trikrat. "Nisem več spoznala svojega telesa. Spomnim se, da sem v dveh mesecih izgubila 15 kg, kar je bila res dodatna motivacija za naprej in niti enkrat nisem pomislila, da bi nehala," veselo pove Anja.

V letu dni ji je uspelo shujšati 33 kilogramov in izgubiti več kot 130 centimetrov. Po enakem principu Miha in Anja trenirata še danes, saj želita oblikovati še zadnje detajle. "Anja je dosegla svoj prvi cilj, ampak tako kot pri večini varovancev, se tekom preobrazbe cilji začnejo spreminjati, zato, ker ljudje dobijo občutek, kaj lahko dosežejo. Motivacije je ogromno in potem vidijo tiste malenkosti, ki jih mogoče še motijo, tako da z Anjo zdaj dejansko oblikujeva tiste zadnje detajle. Poskrbela bova, da do poletja doseževa tisto top postavo, tak cilj sva si zadala," še doda Miha.

Anja odkrito priznava, da sama ne bi zmogla: "Miha je bil res odličen motivator, stalno mi je bil na razpolago za nasvet. Njemu in njegovi ekipi bom neizmerno hvaležna celo življenje, ker so mi spremenili življenje."

Anja Polajnar

... in Anja danes. (Foto: POP TV)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo: