Z vadbo do sredstev za pomoč štiriletni Anji

Eurofit fest je tudi tokrat dokazal, da je odlično sprejet tako med profesionalci kot rekreativci, saj prinaša vadbene novosti ter inovativne izdelke, ki promovirajo milenijski način življenja, vedno znova pa potrjuje, da je srce tudi kaj več kot le mišica – je organ, ki ga povezujemo z dobroto. Z akcijo Ustvarimo trenutek gibanja zbirajo sredstva za pomoč štiriletni deklici Anji Jezeršek.

Fotogalerija (7)

  • Anja Jezeršek - 1
  • Anja Jezeršek - 2
  • Eurofit Fest 2017 - 5
  • Eurofit Fest 2017 - 4
  • Eurofit Fest 2017 - 3
  • Eurofit Fest 2017 - 2
  • Eurofit Fest 2017 - 1

V Medvodah se je prejšnji konec tedna odvil že tradicionalni Eurofit fest, ki je tudi tokrat dokazal, da je odlično sprejet tako med profesionalci kot rekreativci, saj prinaša vadbene novosti ter inovativne izdelke, ki promovirajo milenijski način življenja. Vedno  znova pa potrjuje, da je srce tudi kaj več kot le mišica – je organ, ki ga povezujemo z dobroto. Z akcijo Ustvarimo trenutek gibanja zbirajo sredstva za pomoč skoraj štiriletni deklici Anji Jezeršek.

Anja se je rodila zdrava in je lepo napredovala do šestih mesecev starosti, ko se je ob padcu nesrečno udarila v glavo, pri tem pa utrpela hud pretres možganov in notranje krvavitve. Po mesecu dni v komi, dveh operacijah in številnih zapletih, so že začeli s postopki ugotavljanja možganske smrti, vendar je deklica pokazala neverjetno voljo do življenja.

Danes je vesela deklica, ki kljub spastični tetraperezi napreduje s pomočjo nevrofizioterapije in ob pomoči predanih staršev in strokovnjakov skozi igro in terapije izraža svoj jaz ter opazuje in posluša svet okoli sebe. Za boljšo rehabilitacijo ter preprečevanje bolečin in telesnih deformacij potrebuje tudi terapevtske pripomočke in terapije, ki jih zdravstveno zavarovanje ne krije. Društvo Bodifi je tako prek Eurofit festa poskrbelo, da bo deklica deležna pomoči vseh nas, ki smo obdarjeni z največjim bogastvom – zdravjem.

Anja Jezeršek - 2

Anja je po nesrečnem padcu utrpela hude poškodbe, z zbranimi sredstvi pa ji želijo omogočiti čim več ur nevrofizioterapije. (Foto: Bodifit)

Veselimo se vsakega, še tako malega napredka 

"Veselimo smo vsakega njenega še tako majhnega napredka. To nam vliva poguma in upanja, da smo vsi skupaj na poti k boljšemu jutri. Hkrati se zavedamo, da se posledic poškodbe ne bo dalo odpraviti, upamo pa na najboljše. Verjamemo, da ima Anja posebno poslanstvo, saj s svojo pozitivno energijo in prisrčnostjo očara prav vsakega, mehča srca, zbližuje ljudi. Ob njej enostavno ne moreš ostati ravnodušen in je prav poseben mali sonček. V njej se resnično čuti popolna otroška nedolžnost in brezpogojna ljubezen," so zapisali starši. 

Želite tudi vi pokazati svojo srčnost? Sredstva za Anjo se zbirajo do konca marca. Prispevek lahko oddate v vseh Bodifit centrih po Sloveniji (Ljubljana, Maribor, Celje, Domžale, Kamnik) ali jih nakažete na dobrodelni račun SI56 0451 0002 471 195.

Na petih prizoriščih vadilo več kot 1000 udeležencev 

Sicer pa je največji dogodek za fitnes navdušence minuli konec tedna v Medvodah znova dokazal, da gre za največji tovrstni dogodek v Evropi. V okviru festivala se je več kot tisoč obiskovalcev na petih prizoriščih razgibalo ob vodenih vadbah, se seznanilo z novostmi na področju gibanja ter zdravega življenjskega sloga.

Bogat program, ki je potekal pod sloganom »Evropa, združena v enem dogodku, brez miselnih ovir,« je potekal v pozitivnem vzdušju, za zabavo, povezovanje in izobraževanja pa so poskrbeli fitnes strokovnjaki iz Argentine, Brazilije, Španije, Grčije, Italije, Avstrije, Črne gore, Rusije, Srbije, Hrvaške, ZDA, Bosne in Slovenije.

Inštruktorji so v dveh dneh ponudili skoraj 50 različnih možnosti vadbe s področja fitnesa, aerobike, plesa, joge, pilatesa, funkcionalne ter body & mind vadbe, te pa je spremljalo tudi trinajst okroglih miz in predavanj. Domači in več kot sto tujih udeležencev se je dokazalo tudi v tekmovalnem "show" programu, za dodatno pašo za oči pa je skrbel animacijski program, ki je prinesel še več dobre volje.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 2
 
Sneznik 10.03.2017 14:31:46
Vso srečo v življenju, lepotička!
Več komentarjev