FOTO: Adventni cvetlični čeveljci za socialno ogrožene otroke

Alja Novak Viryent in Monika Zver Mekiš sta se tudi letos lotili izdelovanja adventnih cvetličnih čeveljcev in jih ponudili na dobrodelni dražbi. Tokrat sta jih ustvarjali skupaj s študenti Visoke šole za dizajn iz Ljubljane. Dražba bo potekala do 12. 12., izklicna cena para čevljev pa je 50 evrov.

Fotogalerija (13)

 • Adventni cvetlični čeveljci Alje Novak Viryent
 • Adventni cvetlični čeveljci Alje Novak Viryent - 11
 • Adventni cvetlični čeveljci Alje Novak Viryent - 12
 • Adventni cvetlični čeveljci Alje Novak Viryent - 10
 • Adventni cvetlični čeveljci Alje Novak Viryent - 9
 • Adventni cvetlični čeveljci Alje Novak Viryent - 8
 • Adventni cvetlični čeveljci Alje Novak Viryent - 7
 • Adventni cvetlični čeveljci Alje Novak Viryent - 6
 • Adventni cvetlični čeveljci Alje Novak Viryent - 5
 • Adventni cvetlični čeveljci Alje Novak Viryent - 4
 • Adventni cvetlični čeveljci Alje Novak Viryent - 3
 • Adventni cvetlični čeveljci Alje Novak Viryent - 1
 • Adventni cvetlični čeveljci Alje Novak Viryent - 2

Priznana oblikovalka čevljev Alja Novak Viryent se je ob bližajočih se praznikih znova spomnila na tiste, ki so zaradi slabih gmotnih razmer v družini prikrajšani za marsikatero dobrino.

Adventni cvetlični čeveljci Alje Novak Viryent - 11

Alja in študentke Visoke šole za dizajn iz Ljubljane. (Foto: osebni arhiv)

Z umetnico oblikovanja cvetja Moniko Zver Mekiš in študenti Visoke šole za dizajn iz Ljubljane je oblikovala trinajstih adventnih cvetličnih čeveljčkov in jih ponudila na dobrodelni dražbi.

"Z Visoke šole za dizajn sem pred časom prejela povabilo, da bi imela predavanje o uporabi idrijske čipke pri mojem delu, saj sem pred časom oblikovala čevlje z idrijsko čipko. Na njihovi fakulteti sem imela tudi tečaj oblikovanja čevljev. Med usklajevanji za predavanje je prišel čas, ko z Moniko Zver vsako leto ustvariva dobrodelne čeveljce. Tako se mi je utrnila ideja, da bi k sodelovanju povabila študente njihove fakultete. Najprej smo jih seveda povprašali, ali bi želeli sodelovati, in takoj se jih je prijavilo 13 (Nina Čehovin, Teja Jeglič, Maša Jurgelj, Admir Kapič, Mirela Murič, Valerija Rimele, Maxa Tavčar, Evgenija Zafirovski, Tanja Gerčer, Andreja Nahtigal, Pia Ocepek, Nika Potokar in Anita Höchtl), ki so svoj čas in ustvarjalnost posvetili dobrodelnemu delu, za kar sem jim zelo hvaležna. Tako sva se sami letos preizkusili v vlogi mentoric, kar nama je bilo izredno všeč. Lepo je svoje znanje in izkušnje prenašati na mlajše kolege. Oblikovalci smo na svetu za to, da s svojimi stvaritvami lajšamo ljudem življenje in jim ga s tem tudi lepšamo, zato se mi zdi prav, da s svojim ustvarjanjem doprinesemo tudi k boljšemu jutri tistih, ki jim je v teh časih še posebej težko," nam je Alja pojasnila svojo odločitev za sodelovanje s študenti in dobro delo.

Adventni cvetlični čeveljci Alje Novak Viryent - 10

Izkupiček dražbe bo tako kot vsa leta namenjen socialno ogroženim otrokom, ki jim praznični dnevi navadno ne narišejo nasmeha na obraz. Zbrana sredstva gredo tokrat za prehrano socialno ogroženih otrok na Osnovni šoli Vransko. (Foto: osebni arhiv)

Vsi čeveljci bodo do 12. 12. razstavljeni v izložbi ene izmed ljubljanskih veleblagovnic, tam pa poteka tudi tiha dobrodelna dražba (to je dražba brez dražitelja). Zraven čevljev je knjiga, v katero se bodo poleg fotografije vsakega čevlja lahko vpisovali potencialni kupci in ponudili svojo ceno. 12. decembra bodo pogledali, kdo je ponudil za par čevljev največ, in najboljšemu ponudniku jih bodo tudi izročili.

Izklicna cena para čevljev je 50 evrov, draži pa se za 10 evrov. Že ob odprtju dobrodelne dražbe sta dva kupca ponudila vsak po 100 evrov za par. Izkupiček dražbe bo tako kot vsa leta namenjen socialno ogroženim otrokom, ki jim praznični dnevi navadno ne narišejo nasmeha na obraz. Zbrana sredstva gredo tokrat za prehrano socialno ogroženih otrok na Osnovni šoli Vransko.

Adventni cvetlični čeveljci Alje Novak Viryent - 7

Že ob odprtju dobrodelne dražbe sta dva kupca ponudila vsak po 100 evrov za par. (Foto: osebni arhiv)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 0
Več komentarjev