Nina Đurđević postala slovenska Miss Universe

Na letošnjem izboru za Miss Universe Slovenije, ki je potekal v Portorožu, so za najlepšo okronali Nino Đurđević iz Maribora, za prvo spremljevalko so izbrali Saro Savnik iz Ajdovščine, za drugo spremljevalko pa Natašo Naneva iz Kranja.

Miss Universe Slovenija 2013 (prve tri)

Na letošnjem izboru za Miss Universe Slovenije so za najlepšo okronali Nino Đurđević iz Maribora, za prvo spremljevalko so izbrali Saro Savnik iz Ajdovščine, za drugo spremljevalko pa Natašo Naneva iz Kranja. (Foto: Teja Pelko)

Na letošnjem izboru za Miss Universe Slovenije, ki je potekal v Portorožu, so za najlepšo okronali Nino Đurđević iz Maribora, za prvo spremljevalko so izbrali Saro Savnik iz Ajdovščine, za drugo spremljevalko pa Natašo Naneva iz Kranja.

Za miss fotogeničnosti so izbrali Đurđevićevo, za miss simpatičnosti pa Barbaro Lipej.

Dekleta so se predstavila v oblačilih za prosti čas, žirija pa jih je ocenjevala v dveh izhodih: v kopalkah in večernih toaletah ter pri odgovorih na vprašanja, na katera je odgovarjalo le pet superfinalistk. V superfinale so se uvrstile Nataša Naneva, Nina Đurđević, Dijana Purić, Sara Savnik in Barbara Lipej, ki so morala izžrebati vsaka svoje vprašanje in nanj odgovoriti.

Letošnja zmagovalka Miss Universe Slovenije, ki se je razjokala od sreče, je za glavno nagrado dobila štipendijo v vrednosti 20 tisoč evrov, za 4-letni študiji na prestižni zagrebški fakulteti za ekonomijo in management (ZŠEM). 

Nina, ki jo že 9. novembra čaka svetovni izbor (ta bo letos potekal v Moskvi), nam je po zmagi povedala naslednje: "Zmage res nisem pričakovala, tako da sploh še ne vem, kako jo bom proslavila. Vsaka tekmovalka mi je bila na svoj način lepa, simpatična in pametna, a tako je izbrala žirija. Mislim, da sem jo prepričala s karizmo in samim nastopom. Prijavila sem se sama zaradi novih izkušenj – še nikoli namreč nisem tekmovala na lepotnih tekmovanjih. V letu, ko bom nosila ta naziv, se najbolj veselim ravno svetovnega izbora. Rada bi namreč videla, kako potekajo večji izbori po svetu," nam je zaupala 22-letna Mariborčanka, ki študira medicino, v prostem času pa trenira hip hop in igra violino. Ali je samska oziroma v zvezi, pa ni želela komentirati.

Eden od žirantov, komercialist za dogodke v hotelih Life Class Aleks Čeh, nam je zaupal, da je bila žirija dokaj enotna. "Me pa je zmagovalka malce presenetila, saj je bila moja favoritka Sara Savnik. A tako je odločila žirija in jaz se moram prepustiti temu toku," nam je dejal Čeh in dodal, da je sam skozi različne poteze obraza, telesa, hoje, drže in drugih stvari skušal ugotoviti, kakšno je dekle po karakterju. "Zdelo se mi je, da je Sara pri tem najbolj izstopala, čeprav so bile vse prve tri po karakterju zelo dominantne, zato so mi bile tudi všeč. Čestitam vsem trem in mislim, da je bil izbor pravičen," nam je dejal Čeh, na naše vprašanje, kakšne možnosti imamo na svetovnem izboru, pa odvrnil: "Slovenke so svetovna elita, kar se tiče lepote, zato možnosti ima, a svet je velik."

Anjeza Barbatovci in Iris Mulej

Miss Earth Slovenije 2012 Anjeza Barbatovci in Miss Universe Slovenije 2002 Iris Mulej (Foto: Teja Pelko)

"Težko rečem, ali je zmagalo pravo dekle, saj so okusi različni. Kar nekaj deklet mi je bilo všeč. Zmagovalka je bila ena od mojih favoritk, še ena po mojem okusu pa sploh ni prišla naprej. Nina je sicer zelo lepa," nam je povedala Miss Universe Slovenije 2002 Iris Mulej in dodala, da ji je na razpolago za kakršen koli nasvet, čeprav je prepričana, da ji bosta veliko pomagala že lastnika licence za Miss Universe Hrvaške in Miss Universe Slovenije Vladimir in Marija Kraljević, saj imata na tem področju obilo izkušenj. Iris nam je zaupala še, kako je sama doživljala obdobje, ko je bila miss Universe Slovenije. "Jaz sem bila šele 2. miss Universe Slovenije. Organizacija je z vsakim letom napredovala, čeprav že takrat ni bila slaba. Bila sem zelo srečna in to videla kot neko veliko priložnost ter jo tudi izkoristila. Svetovno tekmovanje je bilo zame velika izkušnja. Spoznala sem veliko ljudi, med drugim tudi takšne poslovne partnerje, s katerimi sem še zdaj v stiku. V Sloveniji sem si postavila svojo ceno, tako da lahko rečem, da po zaslugi tekmovanja zelo dobro živim."

Posebna gosta na prireditvi sta bila pevka Manuella Brečko in Goran Karan, na zabavi pa je zbranim pela Maria Masle.

Letošnje finalistke so bile (na začetku finalnega izbora jih je bilo 14, a so se na podlagi predhodnih ocenjevanj od nadaljnjega tekmovanja za najvišja mesta morale že takoj posloviti Simona Rober, Nina Skok, Diana Čonč in Neža Gabrovšek):

1. Nataša Naneva, 26, Kranj
2. Nataša Ristić, 20, Ljubljana
3. Mihaela Polanec Berčnik, 18, Maribor
4. Špela Hojnik, 23, Maribor
5. Nina Đurđević, 22, Maribor
6. Dijana Purić, 21, Brezovica pri Ljubljani
7. Sara Savnik, 23, Ajdovščina
8. Kaja Vrbnjak, 19, Ptuj
9. Barbara Lipej, 22, Škofja Vas
10. Maja-Ivona Pretnar, 22, Koper

Miss Universe Slovenija 2013 (finalistke)

Finalistke Miss Universe Slovenija 2013 izmed katerih so jih nato izbrali deset, pet pa jih je prišlo v superfinale. (Foto: Agencija Ekskluzivno)

Miss Universe je najbolj prestižno lepotno tekmovanje na svetu, ki ima kar 62 letno tradicijo. Od leta 1996 je izbor v lasti Donalda Trumpa in televizijske hiše NBC.

Zmagovalka za Miss Universe eno leto živi v New Yorku in poleg tega, da se pojavlja na prestižnih dogodkih in rdečih preprogah, sodeluje s številnimi dobrodelnimi organizacijami, zlasti tistimi, ki se ukvarjajo s preprečevanjem širjenja virusa HIV in pomoč tistim, ki trpijo zaradi aidsa, z različnimi društvi in organizacijami, ki pomagajo ženskam obolelim za rakom dojk ali rakom materničnega vratu, nekatere od njih so postale tudi ambasadorke dobre volje pri Združenih narodih.

Prvi izbor Miss Universe Slovenije se je odvil leta 2001 in z njim je bila okronana prva Miss Universe Slovenije, Minka Alagič. Za njo so prestižen naslov Miss Universe Slovenije nosile Iris Mulej (2002), Polona Baš (2003), Sabina Remar (2004), Dalila Dragojević (2005), Nataša Pinoza (2006), Tjaša Kokalj (2007 ), ki je hkrati prva Slovenka, ki se je prebila v Top 15 na svetovnem izboru Miss Universe , Anamaria Avbelj (2008), Mirela korač (2009), Marika Savšek, (2010) in Ema Jagodič (2011).

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 103
 
cranium00 22.10.2013 19:08:32
Poznam veliko ljudi z obeh medicinskih fakultet, a zanjo še nisem slišal. Ali je informacija o njenem študiju preverjena? No, mogoče je pa le ena izmed tistih ubogih študentov, ki za zmeraj obtičijo v 1. letniku, pa ga nikoli ne dokončajo.
majazmaja2 04.11.2013 13:55:16
Ne, nikoli ni študirala medicine, vsaj ne v MB. Moja sestrična je v 4. letniku (brez ponavljanj ali pavziranj) MF MB in nikoli ni slišala zanjo. Je mogoče le rekla, da je (bila) na medicini v MB - s tem je mislila, da si je le ogledala stavbo, novinarji so pa povzeli, da študira? :)
Več komentarjev