FOTO: Prijazni gostinec revnim nudi brezplačna topla kosila

"Nekaj hrane nam vedno ostane in sklenili smo, da je ne bomo metali stran," je sklenil bizoviški gostilničar, ki finančno ogroženim ponuja brezplačne malice.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Ham-Ham

V gostilni v Bizoviku so se odločili, da bodo ljudem v stiski tople obroke postregli brezplačno. (Foto: Nataša Jurčec (gostilna Ham-Ham))

Stiska trka na vrata vse večjega števila slovenskih družin, zato je pomoč, za kakršno se je odločil eden od ljubljanskih gostincev, vsekakor vredna pohvale. Pred gostilnico Ham-Ham v Bizoviku namreč po novem stoji tabla, ki na brezplačno kosilo vabi tiste, ki so se znašli v stiski. "Vse ljudi v finančni stiski vljudno brez zadržkov vabimo na topel obrok v času malic!" se glasi njihovo sporočilo.

'Preveč hrane se zavrže'

Ko smo jih poklicali po telefonu, so nam pojasnili, da je njihov direktor Enes Musić sklenil, da bodo po svojih močeh pomagali finančno ogroženim. "Nekaj hrane nam vedno ostane in sklenili smo, da je ne bomo metali stran," nam je pojasnila Nataša Jurčec iz omenjenega gostinskega lokala. Dodala je, da akcijo v sodelovanju z dobrodelnim zavodom Anina zvezdica izvajajo že od začetka tega tedna, z njo pa nameravajo nadaljevati, dokler bo le mogoče. "V času malic so vabljeni prav vsi, ki si ne morejo privoščiti toplega obroka," je dejala in dodala, da bi bilo lepo, če bi se takšnih dejanj "nalezli" tudi drugi gostinci. "Preveč hrane se zavrže, vse več želodcev pa ostaja lačnih," še zaključuje Jurčeceva.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 314
Ashi59 14.11.2013 17:13:37
Ko grem naslednjič na malico, grem v Ham Ham... in seveda plačam svoj obrok... Tako vem da bo šel del mojega obroka v neki smeri za dobrodelnost
santamaura 25.10.2013 12:35:06
Menda je uprava NLB že mizo rezervirala, tisti iz parlamenta so pa zopet zamudili, ker se poslanci ne morejo odločiti, kakšna je ta temperatura, ki loči topel obrok od hladnega
Ana Hleb 25.10.2013 12:32:51
Dobra reklamna poteza ....... a pivo zraven je tud zastonj?
loden 25.10.2013 10:43:03
To je hvalevredna poteza. Upam le, da tudi od tega odvede davek, drugače bo imel težave...
Terra nova 25.10.2013 12:34:55
Popolnoma se strinjam s tabo: realistični šov davčna išče gostilno je najbolj primeren. Bodo uvedli preiskavo, od kje mu denar, da skrbi za lačne!
Polly ß 25.10.2013 10:14:48
BRATUŠKOVA, ZGLEDUJTE SE SE VSI V VLADI, KAKO POMAGA UBOGIM LJUDEM! POMAGATE MORDA VI, KO VSAK MESEC PREJEMATE TAKE DOHODKE? Pa še to, ta gostinec za te usluge ne pričakuje kontra, tako kot v vladi, ko pričakujete kako vas bomo podprli za vaše NEDELO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
loden 25.10.2013 10:48:07
Kaj bi ti rad povedal? Da naj tudi poslanci s svojimii plačami dajo kaj za vbogajme??? Njihova OSNOVNA NALOGA, za katero so bili izvoljeni je, da v državi ustvarijo pogoje, kjer bodo ljudje lahko najprej delali in za to delo dobili ustrezno (pravično) plačilo in kjer ne bo tisti, ki bi rad delal moral kot berač hodit na brezplačne obroke.... namesto, da bi politike v rit nabrcali, ljudje pustijo, da jim odvzamejo vso dostojanstvo...
Polly ß 25.10.2013 10:12:35
BRATUŠKOVA, ZGLEDUJTE SE SE VSI V VLADI, KAKO POMAGA UBOGIM LJUDEM! POMAGATE MORDA VI, KO VSAK MESEC PREJEMATE TAKE DOHODKE? Pa še to, ta gostinec za te usluge ne pričakuje kontra, tako kot v vladi, ko pričakujete kako vas bomo podprli za vaše NEDELO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
AtomskaMravljica 25.10.2013 10:11:47
Če bi bilo več poročanja medijev o takih dobrih novicah, ne pa sam pesimizem in grozeči naslovi v medijih bi se morda Slovenija že izvila iz krize, sam kaj ko znajo mediji poročati samo o slabih novicah ne pa tudi o kakih dobrih novicah!!! Za tragedije ljudi, ki se po Sloveniji dogajajo bi morali tudi mediji prevzeti odgovornost!!
 
ARIVLE_AVE 25.10.2013 09:14:46
Ma KAPO DOL.Da ne bo kdo lajal.TEMU SE RECE PONIZNOST in kako je nekdo namesto da bi prodal in imel zase,raje sebi odzrl in dal drugim..KAPOOO DOLLLLLL
 
victorial 25.10.2013 08:32:59
Ne razumem, kako lahko pod tok lepo gesto pišete negativne in primitivne komentarje!!! Vsa čast G. Musić!
 
Nr.1 25.10.2013 07:36:10
Težava bo nastala, ko bo prišel na brezplačen obrok tržni inšpektor ali dacar ter ga oglobil, ker ne bo računa (ali pa ima v blagajni rubriko gratis). Ko bom v bližini se oglasim in doniram 50,-€, tu vsaj vem kam gre.
Srecko Ulaga 25.10.2013 08:22:35
Imaš prav, po zakonodaji lahko vržeš stran in odpišeš, podarit pa tega kot pravna oseba ne smeš, ker te takoj haklajo za DDV. Pri odpisu pa imaš priznan kalo. Računa z vrednostjo 0 tudi ne smeš izdat, ker bi moral DDV za surovine plačat sam, saj drugače država izgublja DDV. To so samo razmišljanja, kaj se mu lahko zgodi. Drugače pa je ideja vrhunska in sedaj tudi mislim, da ga dacarji ne bodo oblepili.
mastablasta 25.10.2013 09:14:00
lahko izdaš z vrednostjo npr 20 EUR in nato vsota za plačat = 0 ddv pa se potem plača od vrednosti na računu.
Več komentarjev