FOTO: Prijazni gostinec revnim nudi brezplačna topla kosila

"Nekaj hrane nam vedno ostane in sklenili smo, da je ne bomo metali stran," je sklenil bizoviški gostilničar, ki finančno ogroženim ponuja brezplačne malice.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Ham-Ham

V gostilni v Bizoviku so se odločili, da bodo ljudem v stiski tople obroke postregli brezplačno. (Foto: Nataša Jurčec (gostilna Ham-Ham))

Stiska trka na vrata vse večjega števila slovenskih družin, zato je pomoč, za kakršno se je odločil eden od ljubljanskih gostincev, vsekakor vredna pohvale. Pred gostilnico Ham-Ham v Bizoviku namreč po novem stoji tabla, ki na brezplačno kosilo vabi tiste, ki so se znašli v stiski. "Vse ljudi v finančni stiski vljudno brez zadržkov vabimo na topel obrok v času malic!" se glasi njihovo sporočilo.

'Preveč hrane se zavrže'

Ko smo jih poklicali po telefonu, so nam pojasnili, da je njihov direktor Enes Musić sklenil, da bodo po svojih močeh pomagali finančno ogroženim. "Nekaj hrane nam vedno ostane in sklenili smo, da je ne bomo metali stran," nam je pojasnila Nataša Jurčec iz omenjenega gostinskega lokala. Dodala je, da akcijo v sodelovanju z dobrodelnim zavodom Anina zvezdica izvajajo že od začetka tega tedna, z njo pa nameravajo nadaljevati, dokler bo le mogoče. "V času malic so vabljeni prav vsi, ki si ne morejo privoščiti toplega obroka," je dejala in dodala, da bi bilo lepo, če bi se takšnih dejanj "nalezli" tudi drugi gostinci. "Preveč hrane se zavrže, vse več želodcev pa ostaja lačnih," še zaključuje Jurčeceva.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 312
Tjaša Zavodnik 14.11.2013 17:13:37
Ko grem naslednjič na malico, grem v Ham Ham... in seveda plačam svoj obrok... Tako vem da bo šel del mojega obroka v neki smeri za dobrodelnost
Več komentarjev