FOTO in VIDEO: Sony napovedal PlayStation 4

Sony je napovedal izid nove konzole PlayStation 4. Najverjetneje jo lahko pričakujemo šele ob koncu leta, prinaša pa nekaj novosti. Ena največjih je nov na dotik občultjiv igralni plošček. Lastniki iger za prejšnje različice konzole pa starih iger na novi konzoli ne bodo mogli igrati.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Fotogalerija (7)

  • PlayStation 4 - 2
  • PlayStation 4 - 7
  • PlayStation 4 - 6
  • PlayStation 4 - 1
  • PlayStation 4 - 4
  • PlayStation 4 - 3
  • PlayStation 4 - 5

Sony je sinoči v New Yorku napovedal izid nove igralne konzole PlayStation 4. Ta prinaša kar nekaj novosti, ker pa najverjetneje ob izidu ne bo združljiva z igrami starejših različic konzole, je lahko za lastnike zbirke starejših iger tudi razočaranje.

Japonska družba, ki je v lanskem finančnem letu imela za več kot 3,5 milijarde evrov izgube, je izid konzole napovedala za "letošnje praznike", kar verjetno pomeni, da jo lahko na trgovinskih policah pričakujemo decembra. Sony za letošnje finančno leto, ki se izteče marca, napoveduje okoli 150 milijonov evrov dobička.

Če bo prodaja nove konzole uspešna, bi to lahko tudi povečalo prodajo Sonyjevih televizij in drugih elektronskih naprav.

Sony je ob napovedi nove konzole dejal, da bo ta kot super osebni računalnik. Procesor bo deloval na osnovi x86, tako kot večina osebnih računalnikov, napovedujejo pa tudi napredno grafično enoto. Tako glavni procesor kot tudi grafično enoto bo zasnovala ameriška družba AMD.

Na ploščku gumb za deljenje

Novost bo tudi nov igralni plošček DualShock 4. Novost na njem bo gumb za objavo na družbenih omrežjih, hkrati pa bo opremljen tudi s posebno lučjo, ki bo ločeni kameri omogočala sledenje gibanju ploščka. Plošček bo tudi občutljiv na dotik, kar naj bi omogočalo še boljšo interakcijo v igrah.

Konzola bo imela vgrajen tudi nov hardver za video kompresijo. Ta bo uporabnikom omogočala, da bodo med igro le stisnili gumb premor, potem pa bodo lahko v posnetem videoposnetku poteka igranja igre izbrali le nekaj najbolj zanimivih minut in jih takoj delili na družbenih omrežjih. Medtem ko se bo posnetek nalagal na splet, bodo lahko uporabniki konzole že naprej igrali svojo igro.

Naprava bo tudi omogočala, da bodo tisti, ki se jim bo pri neki igri zataknilo, preko spleta svojemu prijatelju dovolili dostop do njihovega lika, ki bo lahko tako zahtevni del igre opravil namesto njih.

Lažje delo za razvijalce

Glede na to, da bo procesor zasnovan na tehnologiji X86, bo to precej olajšalo delo razvijalcem. V PlayStationu 3 je bil vgrajen poseben procesor, ki ga je izdelal Sony sam. Sicer je že več večjih programerskih hiš napovedalo igre za novo konzolo.

Za zdaj pa še ni znano, ali bo konzola podpirala tudi ultra visoko ločljiv video 4K. Pri Sonyju so za BBC povedali, da bo več o tem znano, ko bo za to primeren čas.

Sony za zdaj ni napovedal, kolikšna bo cena nove konzole, morda pa to informacijo hrani za konferenco E3, ki bo junija v Los Angelesu. Glede na to, da so PlayStation 3 sprva prodajali z izgubo, bi lahko izid nove konzole, če bo praksa ponovljena, to pomenilo nov udarec za finance japonske družbe.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 101
 
rpjz 02.03.2013 07:12:48
Nehajte zivet v preteklosti
Več komentarjev