FOTO: V podvozju tovornjaka skrival 23 kg konoplje

Novomeški policisti so ovadili 38-letnega voznika tovornega vozila s polpriklopnikom, pri katerem je policist na mejnem prehodu Obrežje našel 23 kilogramov konoplje. Koprski policisti pa so odkrili prostor za gojenje konoplje in ovadili dve osebi.

Fotogalerija (8)

  • zasežena droga
  • zasežena droga
  • zasežena droga
  • Zaseg konoplje - 1
  • Zaseg konoplje - 2
  • Zaseg konoplje - 3
  • Zaseg konoplje - 4
  • Zaseg konoplje - 5

V noči na 8. marec je policist na mejnem prehodu Obrežje med opravljanjem mejne kontrole pri 38-letnem vozniku tovornega vozila s polpriklopnikom pregledal tudi voznikovo kabino in stranske zabojnike na priklopnem vozilu, namenjene shranjevanju orodja in opreme. Med pregledom spodnjega dela podvozja je pod zabojniki našel vreče z neznano snovjo. V njih je bilo več manjših paketov s posušenimi rastlinskimi delci.

Novomeški kriminalisti so 38-letniku odvzeli prostost in ga pridržali. O najdbi so obvestili preiskovalnega sodnika in okrožnega državnega tožilca, ki sta se udeležila ogleda, sodelovali so tudi cariniki. Med kriminalistično preiskavo so potrdili, da gre za prepovedano drogo, konopljo. V večjih vrečah so bili manjši paketi z okoli 23 kilogrami konoplje.

Osumljenca so privedli k preiskovalnemu sodniku s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. Preiskovalni sodnik je zanj odredil pripor.

Zaseg konoplje - 4

(Foto: PU Koper)

Pripor tudi za 21-letnika in 37-letnika z območja Kopra

Na PU Koper so z zbiranjem obvestil dobili informacijo, da je v eni od vasi pri Ilirski Bistrici hiša, v kateri naj bi bil prirejen prostor za hidroponično gojenje konoplje. V najemu jo ima 37-letni moški z območja Kopra. Zaradi utemeljenega suma je Okrožno sodišče v Kopru izdalo odredbo za preiskavo stanovanja in drugih prostorov.

Kriminalisti in policisti so v začetku marca v hiši zalotili 37-letnika in opravili preiskavo hiše. Našli so posebej opremljen in prirejen prostor za gojenje konoplje. Zasegli so 59 sadik, visokih približno en meter, ter različne pripomočke za gojenje konoplje (grelna in svetilna telesa, vodna črpalka, električni agregat, gnojila ...). Poleg tega so zasegli še približno pet gramov konoplje, za katero je povedal, da mu jo je za 40 evrov prodal 21-letni moški iz Kopra. Tega so kriminalisti v preteklosti že večkrat kazensko ovadili zaradi prodaje konoplje in kaznivih dejanj z elementi nasilja.

Zaradi utemeljenega suma, da 21-letni Koprčan na domačem naslovu v Kopru poseduje še več prepovedane droge, so opravili preiskavo stanovanja in drugih prostorov. Pri tem so zasegli še približno 20 gramov konoplje.

Glede na količino zasežene prepovedane droge obstaja utemeljen sum, da se tako 37-letnik kot tudi 21-letnik ukvarjata z gojenjem večjih količin konoplje, ki je očitno namenjena za nadaljnjo prodajo.

Oba osumljenca so zato privedli na zaslišanje k preiskovalni sodnici koprskega sodišča, ta pa je zoper oba odredila pripor.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 78
 
kg1 18.03.2013 19:56:45
zoper oba odredila pripor...sramota...
Več komentarjev