Gen-I v Srbiji s štirimi zaposlenimi kuje mastne dobičke

Elektro podjetje Gen-I ima v Srbiji le štiri zaposlene, lani pa je ustvarilo 16 milijonov evrov prihodkov. Pri Blicu se sprašujejo, kako lahko podjetje s tako malo zaposlenimi ustvari takšne prihodke.

Robert Golob

Predsednik uprave Gen-I Robert Golob (Foto: POP TV)

Pri Blicu so sestavili lestvico največjih podjetij v Srbiji in ugotovili, da so med prvimi devetdesetimi tudi tri takšna, ki nimajo več kot štiri zaposlene. Za slovenskega bralca je še posebej zanimivo, da je na 43. mestu elektro podjetje Gen-I. V lanskem letu so ustvarili dobrih 16 milijonov evrov prihodkov in imeli dober milijon evrov čistega dobička.

Štirje zaposleni v prostorih podjetja Gen-I v Beogradu se ne morejo pritoževati zaradi gneče v pisarnah, so zapisali v Blicu in dodali, da so si za nameček lahko še razdelili ta milijonček. Vprašanje, ki se postavlja, je, kako lahko podjetje s tako malo zaposlenimi ustvari takšen dobiček. Podatki kažejo, da v Srbiji sodelujejo z državnim podjetjem Elektro gospodarstvo Srbije (EPS), ki pa ni tako uspešno.

Za Blic so v srbski izpostavi Gen-I povedali, da nameravajo povečati število zaposlenih, ker bodo imeli še več dela, in da je za njih Srbija ključna država za tranzit električne energije v jugovzhodni Evropi.

Srbski novinarji niso pozabili zapisati, da je Gen-I tudi državno podjetje in da je njihov predsednik uprave Robert Golob postal med bolj priljubljenimi menedžerji v Sloveniji, potem ko je Gen-I znižal ceno električne energije. Spomnili pa so tudi, da je Golob podpredsednik Jankovićeve Pozitivne Slovenije.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 135
Maday 27.12.2012 21:08:20
Vsi ki so šli v Srbijo so tam pustili denar Slovenskih davkoplačevalcev ( velike dolgove )..( Dokapitalizacije )

Nikjer na svetu se mastni dobički ne ustvarjajo, čez noč, na hitro, na lepe oči, razen če je vmes Prostitucija, Kriminal Ropi, Trgovina z orožjem ali Droga......in Podkupnine, umori in podobno..
Več komentarjev