Hercegovec z golimi rokami zadavil medvedko!

Nekega bosanskega kmeta je med čuvanjem ovc napadla medvedka. Čeprav ga je pošteno poškodovala, je napad na srečo preživel, kar pa ne velja za kosmatinko.

Medved

Grković je moral medvedko pošteno prijeti za vrat. (Slika je simbolična) (Foto: Thinkstock)

Po pisanju spletne strani source.ba je bil 48-letni Blažo Grković iz vasi Vrba blizu Gacka v petek popoldne pri svojih ovcah v ogradi, ko ga je napadla medvedka. Pri sebi je imel le manjšo sekiro, ki pa mu jo je napadalka izbila iz rok, zato se ji je moral upreti na drugačen način, kako, še sam ne ve dobro. ''V nekem trenutku sem z eno roko grabil za medvedkine tace, z drugo sem jo držal za vrat, dokler ni padla po tleh,'' je povedal Grković, ki je po domačih logih že od nekdaj znan po svoji neustrašnosti.

Grković, ki se ne spomni, koliko časa je trajal boj, je sicer dobil rane po celem telesu, medvedka pa mu je zobe zasadila vse do kosti na roki in na nogi. Ko je medvedko pokončal, mu je uspelo priklicati svaka, ta pa je poklical reševalce. Trenutno se zdravi v kliničnem centru v Foči.

Njegova žena Mira je dejala, da je vedela, da je njen mož pogumen, a ne močnejši od medveda: ''Vse bo v redu, samo da je Blažo živ, rane se bodo že zacelile.''

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 135
MaVra55 13.01.2014 15:24:36
Mi malo starejše se še spomnimo, kako je Old Sutterhand z nožem ubil grizlija. Pozdrav vsem Vinetu
Več komentarjev