Zadovoljna.si
Astrologija

Horoskop znamenja

Kaj nam tokrat prinaša retrogradni Merkur?

Špela Plemelj
29. 03. 2024 05.00
0

April nas bo prav prešerno popeljal skozi dneve, ki so pred nami, skupaj in s pomočjo Merkurja, ki se bo obrnil retrogradno 1. aprila in se v svojem retrogradnem gibanju podil skoraj do konca meseca. 25. april bo tisti prelomni datum, ko bo Merkur iz svoje retrogradnosti sestopil spet v direktno smer ter nas zopet popeljal po poteh, ki smo jih že prehodili.

Retrogradno gibanje v astrologiji zaznamuje gibanje nekega planeta, ki se na svoji poti, ki jo običajno dela okoli sonca, nekoliko zasuče okoli svoje osi in nato spet nadaljuje svojo pot po isti tirnici kot pred tem. Merkur je med hitrejšimi planeti, zato njegova retrogradna pot traja manj časa, se pa zato ponovi vsaj trikrat v enem letu.

Retrogradni Merkur: Mit ali resničnost?
Preberi še
Retrogradni Merkur: Mit ali resničnost?

Merkur je planet, ki simbolizira naš govor in komunikacijo v vseh možnih izrazih in načinih. Poleg tega zaznamuje tudi naše premikanje, odzivanje in razmišljanje. V astrologiji je vladar znamenja dvojčka in device, kateri najbolj in najmočneje zaznavajo njegove odzive, spoje, prehode in zastoje. Tako bo tudi tokrat. 

Poleg predstavnikov znamenja dvojčka in device bodo večji delež Merkurjevega gibanja retrogradno zaznali tudi predstavniki znamenja ovna, kjer se bo tokrat retrogradnost odvijala. 1. aprila se bo Merkur na 27. stopinji ovna začel ustavljati in bo stacionaren dobra dva dneva. Retrogradno gibanje bo torej trajalo vse do 25. aprila, ko bo Merkur na 16. stopinji zopet naredil obrat in krenil direktno.

Ali vas skrbi, kaj vam bo prinesel retrogradni Merkur?
Ali vas skrbi, kaj vam bo prinesel retrogradni Merkur?FOTO: Dreamstime

Merkur v ovnu je zelo borben, direkten, odrezav, nepremišljen in predvsem zelo hiter. Zato so nekateri lahko opažali, da je dinamika komunikacije v zadnjih tednih, čeprav je sončno znamenje v nežnih in skromnih ribah, bolj odrezava, nepremišljena in izrazita. Lahko bi tudi rekli, da smo brez večjih zadržkov sprejemali kompromise, dogovore, sporazume in marsikatere odločitve. Ta dinamika pa se bo na začetku močno spremenila in nato za nekaj časa upočasnila.

Kaj astrološko novo leto prinaša posameznemu znamenju?
Preberi še
Kaj astrološko novo leto prinaša posameznemu znamenju?

Merkur nas bo na svoji poti retrogradno zopet opominjal in opozarjal na to, kaj vse smo pozabili oziroma kje smo bili preveč površni in nepazljivi. Kot se za retrogradnost spodobi, je pred nami čas pazljivejšega ravnanja, upočasnitve in ponavljanj tistega, kar smo že osvojili in bili pri tem neuspešni. 

Sedaj je pred nami obdobje, ko bomo svoj čas, svojo pozornost in interese upočasnili in se posvetili bolj temeljitemu pristopu reševanja in delovanja. Pametno je, da sodelujemo z energijami v teh primerih, saj si lahko v nasprotnem primeru nakopljemo več težav in zapletov. 

Ali vas skrbi, kaj nam bo prinesel retrogradni Merkur?
Ali vas skrbi, kaj nam bo prinesel retrogradni Merkur?FOTO: Shutterstock

V času stacionarnosti Merkurja, preden začne svojo retrogradno pot, pa se bomo najprej srečali z zastoji in nesporazumi na več področjih. Težave v komunikaciji nam ne uidejo, saj bo naša odzivnost predvsem nejasna, nerazločna in površna. Kot bi pozabili pravila slovnice in bi želeli dobiti informacije ali usluge, za katere pa ne bi znali izbrati pravih besed. 

Astrološka znamenja, ki obožujejo pomlad
Preberi še
Astrološka znamenja, ki obožujejo pomlad

Ali pa bomo naleteli na sogovornika, ki ne bo zmogel sodelovati z nami. Težave bodo tako prisotne na vseh uradih, poštah, trgovinah in tudi v prometu. Vse to je lahko povezano z jezo, močnimi nepremišljenimi dejanji, borbenostjo in celo napadalnimi reakcijami. 

Zakaj se je Ronaldo razšel z Irino Shayk?
Preberi še
Zakaj se je Ronaldo razšel z Irino Shayk?

Dobra plat vsega tega odločnega in brezbrižnega Merkurja pa bo, da bomo z vsemi svojimi napakami in preteklimi lapsusi znali hitro opraviti in se z njimi soočiti na direkten in pronicljiv način. Čeprav znajo emocije dobiti popolnoma drugačno obliko, jih bomo lahko s tokratnim Merkurjevim retrogradnim gibanjem hitreje locirali, zaznamovali, jih izrazili (čeprav močno, bučno in neadekvatno) in jim dali svoje mesto oziroma bomo z njimi hitreje opravili ter se ne bomo preveč zapletali v malenkosti. Rešitve se bomo učili iskati hitro, odločno, jasno in tudi brezkompromisno.

Mailing

Horoskop

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375