Zadovoljna.si
Astrologija

Horoskop znamenja

Prihaja najmočnejši retrogradni Merkur letos

J.V.
22. 08. 2023 05.00
0

Retrogradni Merkur je astrološki pojav, ki pritegne veliko pozornosti in razprav med astrologi in ljubitelji astrologije. Ko se Merkur giblje retrogradno, to pomeni, da se zdi, da se premika vzvratno po nebu v primerjavi z Zemljo. Medtem ko je retrogradni Merkur splošno znan po svojem potencialnem vplivu na komunikacijo, tehnologijo in potovanja, ima vsako retrogradno obdobje svoje posebnosti glede na znamenje, v katerem se pojavi. Preverite, kaj prinaša retrogradni Merkur v znamenju device, ki se bo začel 23. avgusta in končal 14. septembra.

Retrogradnost Merkurja se nanaša na obdobje, ko se zdi, da se planet premika nazaj po nebu. Čeprav se v resnici planet ne premika vzvratno, se zaradi relativnega gibanja Zemlje zdi, da se tako dogaja. Astrološko se retrogradni Merkur pogosto povezuje z izzivi in težavami na področjih komunikacije, tehnologije, potovanj in pogodbenih zadev.

Ta retrogradni Merkur sovpada z več drugimi retrogradnimi gibanji in se začne s fascinantno poravnavo z Uranom in Jupitrom, hkrati pa tvori opozicijo z Neptunom. Poravnava z Uranom in Jupitrom je v astrologiji zelo ugodna, opozicija z Neptunom pa nas spodbuja, da razmislimo o obeh straneh zgodbe in raziščemo alternative.

Ta edinstvena kozmična postavitev pomeni, da ima retrogradni Merkur veliko potenciala. Ne le da lahko zaradi vpliva Neptuna globlje izkoristimo svojo intuicijo, temveč imamo tudi priložnost, da se z vstopom na področje negotovosti prepustimo neustrašnosti in vznemirljivosti. Uran in Jupiter sta znana po svojih uporniških in inovativnih vibracijah, kar pomeni, da je ta retrogradni čas zelena luč za preračunana tveganja in iskanje sprememb na naši življenjski poti, pišejo na spletni strani W Magazine. 

Retrogradnost Merkurja se nanaša na obdobje, ko se zdi, da se planet premika nazaj po nebu.
Retrogradnost Merkurja se nanaša na obdobje, ko se zdi, da se planet premika nazaj po nebu.FOTO: Shutterstock

30. avgusta bo polna luna v ribah, ki bo skoraj nasproti Merkurja

Ta poravnava osvetljuje, kaj moramo opustiti in na kaj moramo zmanjšati pritisk ter tako omogočiti bolj gladek dnevni ritem. Energija device se ukvarja s praktičnimi vidiki življenja, medtem ko se energija rib, kjer se nahaja polna luna, poglablja v duhovno in eterično. Ta kozmični ples nas spodbuja, da razmislimo o ravnovesju med materialno in duhovno osredotočenostjo ter se znebimo nepotrebnega.

Ko se retrogradni Merkur nahaja v znamenju device, se energija in vplivi tega pojava izražajo na poseben način. Devica je zemeljsko znamenje, ki je povezano z analitičnostjo, natančnostjo in praktičnostjo. Ko Merkur, planet komunikacije, tehnologije in misli, potuje retrogradno skozi devico, se osredotočamo na podrobnosti, organizacijo in urejanje.

Povečana analitičnost in kritičnost

Retrogradni Merkur v devici spodbuja povečano analitičnost in kritičnost v našem razmišljanju. To je čas, ko smo bolj nagnjeni k temu, da pod drobnogled vzamemo podrobnosti in kritično ocenjujemo informacije, kar nam lahko pomaga pri reševanju problemov in izboljšanju naših spretnosti.

Pozornost do zdravja in dobrega počutja

Devica je tudi znamenje zdravja in dobrega počutja. Med retrogradnim Merkurjem v devici se bomo zavedali pomena skrbi za svoje zdravje in dobro počutje. To je lahko čas, ko se odločimo za spremembe v svojem življenjskem slogu, prehrani ali telesni aktivnosti.

Komunikacijske težave in previdnost v sporazumevanju

Retrogradni Merkur je znan po svojem potencialnem vplivu na komunikacijo. V znamenju device se lahko težave v komunikaciji še posebej izrazijo. Bodite pozorni na natančnost v svojem sporazumevanju in preverite, ali ste pravilno razumeli ali bili razumljeni.

Med retrogradnim Merkurjem v devici bodite pozorni na podrobnosti v svojem vsakdanjem življenju.
Med retrogradnim Merkurjem v devici bodite pozorni na podrobnosti v svojem vsakdanjem življenju.FOTO: Adobe Stock

Kako se pripraviti na retrogradni Merkur v znamenju device?

Bodite pozorni na podrobnosti

Med retrogradnim Merkurjem v devici bodite pozorni na podrobnosti v svojem vsakdanjem življenju. Preverite svoje delo, dokumente in sporazume, da se izognete morebitnim napakam.

Organizirajte svoje delo in okolje

Izkoristite energijo retrogradnega Merkurja in organizirajte svoje delovno mesto ter svoje okolje. Pospravite svojo mizo, uredite dokumente in vzpostavite red v svojem življenju.

Komunicirajte jasno in natančno

Med retrogradnim Merkurjem bodite previdni pri svoji komunikaciji. Bodite jasni, natančni in preverite, ali ste pravilno razumeli ali bili razumljeni. Izogibajte se napačnim interpretacijam in nesporazumom.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 399