Med prazniki pričakujte gnečo na cestah

Začetek praznikov in šolskih počitnic je na ceste zvabil številne voznike. V nedeljo in v času prvomajskih praznikov se pričakuje povečan promet na primorski avtocesti, na obalni cesti ter na mejnih prehodih s Hrvaško.

Prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena tovorno in osebno vozilo, se je zgodila na primorski avtocesti med Vrhniko in cestninsko postajo Log. Nekaj časa je bila avtocesta v smeri proti Ljubjani popolnoma zaprta, prav tako je bil oviran promet proti Kopru.

Po podatkih Uprave za zaščito in reševanje je okoli 17.40 na odseku avtoceste med Vrhniko in Ljubljano, pri Sinji Gorici, tovornemu vozilu počila guma, zato ga je zaneslo. Zaradi tega se je zaletel v osebno vozilo, ki se je prevrnilo na streho, tovornjak pa je prebil zaščitni ograji med cestnima pasovoma in tam obstal. Voznica in sopotnica v osebnem vozilu sta bili poškodovani.

Zastoj

Zaradi nesreče na primorski avtocesti je nastal dolg zastoj. (Foto: Matej Sušnik)

Ta vikend in v času prvomajskih praznikov se pričakuje povečan promet v smeri turističnih krajev ter na mejnih prehodih s Hrvaško, opozarja prometnoinformacijski center.

Čez dan je bilo nekaj gneče in čakalnih dob na mejnih prehodih. Čakalna doba na mejnem prehodu Obrežje je za avtobuse pri vstopu v Slovenijo 30 minut, za osebna vozila pri izstopu 45 minut ter pri vstopu 1 uro in 20 minut.

Danes in jutri ter v času prvomajskih praznikov bo veljala prepoved prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone med 8. in 21. uro.

gneča na mejnem prehodu Sečovlje

Dopoldanska gneča na mejnem prehodu Sečovlje (Foto: DigitalMedia)

Policisti zaostrili stavko

Ker je Policijski sindikat Slovenije zaostril stavkovne aktivnosti na območju celotne države, je torej mogoče zastoje in daljše vrste pričakovati predvsem na mejnih prehodih s Hrvaško. Policisti največ potnikov in vozil pričakujejo na mejnih prehodih Gruškovje, Obrežje, Metlika, Petrina, Jelšane, Starod, Sočerga in Dragonja ter na mejnem prehodu oziroma kontrolni točki Sečovlje. Potnikom zato svetujejo uporabo manj obremenjenih mejnih prehodov.

Zaradi običajno gostejšega prometa med prazniki in tudi več prometnih nesreč policisti pozivajo k previdnosti. Hkrati voznikom svetujejo, naj ostanejo strpni in naj se zastojem ne poskušajo izogniti s kršenjem prometnih predpisov.

Posebej opozarjajo tudi na omejitve tovornega prometa. Omejitev prometa tovornih vozil in skupin vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone, ob nedeljah, praznikih in dela prostih dnevih velja od 8. do 21. ure.

Vsem, ki se odpravljajo na daljši obisk ali dopust, pa policisti svetujejo, naj svoj dom zavarujejo pred vlomi. Vrednejše predmete naj shranijo na varno mesto in poskrbijo, da dom ne bo kazal znakov, da nikogar ni. Med prazniki, ko so denarne ustanove zaprte, velja večjo pozornost nameniti tudi pri dvigu denarja na bankomatih, poudarjajo policisti.

Pošlji fotografijo ali video

Polja označena z zvezdico so obvezna.

Opis fotografije ali videa:

Pripneš lahko do 10 datotek

S klikom na gumb "Pošlji" se strinjaš s splošnimi pogoji.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 111
 
mi23 28.04.2013 08:33:14
Vstaja proti policiji torej ni daleč!
tomyslo 28.04.2013 10:30:06
Sam sem bil 7 let na mejnem prehodu. Je pač služba, ki ima pozitivne in negativne plati. Tako kot vsaka, saj tudi Petrolovi delavci so stalno v stiku z CO2 in s "težaki", pa še marsikatera druga služba tudi. Čisto odkrito, delo policistov na mejnem prehodu je veliko bolj enostavno, kot delo policistov na terenu, ki se srečujejo še z drugačnimi profili. Včasih je veljalo, da je bil tisti, ki je bil malo manj sposoben za delo na terenu, prestavljn na mejni prehod. In zakaj se stavka odraža ravno na mejnih prehodih. Samo zato, ker edino tam lahko dosežejo pritisk na državljane, drugje stavka nebi bila tako učinkovita. Zavedam se, da imajo male plače, tako kot večina drugih v primerljivem plačilnem razredu. Po tem vzorcu bi morali potem vsi stavkat, od zdravstva, šolstva, gasilcev, do delavcev v gospodarstvu, ki imajo procentualno še manj od zgoraj omenjenih, pa ravno gospodarstvo fila proračunsko malho. Kar banananjamm piše je vse res, res je pa tudi da za nazaj prav veliko na tem segmentu ne moremo računati, saj je odkrivanje teh lumparij prav delo policije, ki pa sedaj stavka. Moje mnenje je, da od te stavke ne bo prav veliko koristi zanje, vse kar bo "koristi" bo samo slaba volja državljanov in pa zmanjševanje ugleda policistov, ki so ga že dvigovali v zadnjih letih, sedaj ga pa prav s tem rušijo. Zopet bo postal policist tista negativna in "nebodi jih treba" oseba, namesto da bi jih spoštovali, ker nas varujejo in ščitijo. Dokler ne bo korenite plačne reforme primerljivih poklicev v celotnem javnem sektorju in dokler bo malha denarja omejena, bo pač delitev keša iz malhe po plačilnih razredih, pa če vsi štrajkajo ali pa nobeden. Za samo reformo je pa potreben čas, ki ga pa vlada tud slučajno sedaj nima, ker mora najprej rešiti državo, šele kasneje pa lahko pridejo na vrsto tudi drugi.
 
banananjamm 27.04.2013 21:23:08
POGLEJTE PODATKE O BANCNIH KREDITIH! In nihče od politične klike ni tega preprečil! Podatki kažejo, koliko je bilo kje pokradenega denarja - pa gre le za NLB.
Največ slabih kreditov, ki jih ima NLB, je bilo odobrenih v času prejšnje Janševe vlade (v kateri so bili tudi Virant, Ljudmila, Žerjav in Erjavec!):

PRVA SKUPINA - "menedžerski" prevzemi:
1.) SCT (pričakovana izguba za banko 84 milijonov €)
2.) Vegrad (- 85 milijonov €)
3.) Primorje (- 72 milijonov €)
4.) Kraški zidar (- 23 milijonov €)
5.) Viator Vektor (- 51 milijonov €)
6.) Istrabenz (- 20 milijonov €)
7.) Merkur (- 23 milijonov €)

DRUGA SKUPINA - gradbinci:
8.) Energoplan (- 95 milijonov €)
9.) GP Grosuplje (- 55 milijonov €)
10.) Vektra (- 27 milijonov €)
11.) Cestno podjetje (- 36 milijonov €)
12.) Konstruktor (- 32 milijonov €)

TRETJA SKUPINA - Ostali
13.) Cerkveni Zvon (- 126 milijonov €)
14.) Sarajevska pivovarna (- 40 milijonov €)
15.) Invej (- 39 milijonov €)
16.) Ram Invest-Pinus (- 23 milijonov €)
17.) Montavar, Aktiva, Alpos

Na seznamu ni bilo Pivovarne Laško.

Zdaj veste, dragi moji:
1.) brezposelni - zakaj boste morali vračati socialno pomoč (ali pa boste postali tudi brezdomci)
2.) upokojenci - zakaj vam zmanjšujejo pokojnino in ukinjajo regres
3.) javni uslužbenci - zakaj vam v javnem sektorju zmanjšujejo plače in regres
4.) dijaki - zakaj vam ukinjajo štipendije
5.) študenti - zakaj vam ukinjajo štipendije in uvajajo šolnine na fakultete
6.) delavci/ke državnih podjetij - zakaj morate po novem prejeti regres le v višini minimalne place
7.) vsi ostali - zakaj postaja zdravstvo in šolstvo placljivo in v privatnih rokah (zasebne šole, fakultete, zasebne lekarne, ordinacije, ambulante).

Luknjo v NLB-jo bo pokrilo ljudstvo, ne tisti, ki so luknjo ustvarili ! In naša vlada to podpira!

Naš denar so dali (seveda z žegnom vlade):

1.) Cerkvi (Zvon ENA - 126 milijonov €)
2.) Zidarju (SCT - 84 milijonov € nevrnjenega kredita)
3.) Tovšakovi (Vegrad - 85 milijonov € nevrnjenega kredita)
4.) Črnigoju (Primorje - 72 milijonov € nevrnjenega kredita)
5.) Radošu Lipanjetu (Kraški zidar -23 milijonov € nevrnjenega kredita)
6.) Blažu Miklavčiču in bogati družini Petek iz Maribora (Konstruktor - 32 milijonov € nevrnjenega kredita)
7.) Pavčku (Viator Vektorja - 51 milijonov € nevrnjenega kredita)
8.) Bavčarju (Istrabenz - 20 milijonov € nevrnjenega kredita)
9.) Zlatku Sraki (Energoplan - 95 milijonov € nevrnjenega kredita)
10.) Borisu Dolamiču (GP Grosuplje - 55 milijonov €)
11.) Brkoviču (Vektra - 27 milijonov € nevrnjenega kredita)
12.) Petriču (Cestno podjetje - 36 milijonov € nevrnjenega kredita)
13.) Hilmu Selimoviću (Sarajevska pivovarna - 40 milijonov € nevrnjenega kredita)
14.) Rankoviću (Invej - 39 milijonov € nevrnjenega kredita)
15.) Pogačarju (Ram Invest-Pinus - 23 milijonov € nevrnjenega kredita) itd...
Aleksander Lah 27.04.2013 21:43:26
žal je res tako, hvala za objavo, pomembno je, da se nas vse več zaveda, da denar iz bank preko vez kradejo, ko ga zmanjka pa ga nam vzamejo pod pretvezo "dokapitalizacije".
Kje si dobil te podatke?
Gagg 30.04.2013 11:50:44
Ne zastopim ljudi ki dajejo minus na objavo Banananjamma. Kar je napisano je osnova za stanje v naši državi, plačujemo pa mi smrtniki. Naj tole listo dopolnijo politiki in v živo na glas čitajo pred ljudstvom, potem pa naj rečejo da višajo davke, režejo kjer se da itd. Eno drobno vprašanje pa imam: Kdo bo odgovarjal?
tepee 27.04.2013 21:12:00
vsi brezposelni Slovenci(125 000)gredo na morje za prvomajske praznike.To je praznik dela.!!!!!!!!!!
 
banananjamm 27.04.2013 21:09:36
Prav prijetno je biti policist na takem mejnem prehodu, kjer so take gužve onesnaženost s co2, vročina , polno nadutih voznikov. No pozivam vse tukaj, ki blatite da mi odgovorite na eno vprašanje.
Kakšna je razlika policista na velikem mejnem prehodu od delavca za tekočim trakom?
Dokumente pregleduje kot po tekočem traku, kolona se nikoli ne ustavi, je v vročini na mrzlem , v onesanženem okolju, pa še opravka nima s tihimi artikli ampak s tečnim folkom. Dela v smenah, ponoči, podnevi, med prazniki, nedeljah in še in še......
No a vidite kakšna dvoličnost.
diavolo1982 27.04.2013 21:13:40
Zanimivo vprašanje? Tudi jaz pozivam vse, ki imate negativno mišljenje, pojdite za en dan v gužvo na mejni prehod,žig v roke, računalnik na mizi in opravljat mejno kontrolo pa da vidimo, kako se boste obnesli.
 
diavolo1982 27.04.2013 20:38:17
Moj komentar v zvezi vsega tega, ko se vsi pritožujete kako je bilo hudo pri prehodu državne meje oz nasplošno kako je bil policist neprijazen ali vzvišen. A se je kdo kdaj sam postavil v kožo tega dotičnega policista in se zamislil kako bi bilo,če bi bili vi policisti na mejnem prehodu in imeli skoraj vsak dan 8 ali 12 ur opravka z vzvišenimi in bontona manjkajočimi ljudmi, ki že v osnovi ne poznajo besede dober dan ali nasvidenje. In potem seveda ljudje pričakujete, da so policisti roboti, ki vas bodo v sekundi-dvajset spustili čez mejo.
Živ primer so naduti in prepotentni slovenci in t.i. kvazi poslovneži (kravatkarji) ter državljani hrvaške, predvsem iz območja Zagreba, ki mislijo, da bodo poleteli čez mejo. Da ne govorim o ponosnih '' balkan slovencih'', ki se imajo za glavne, ker vozijo vozila znamke višjega cenovnega razreda ter so polni sami sebe.
Nadalje kolone vozil, danes recimo obrežje, če je kdo potoval, a se je kdo vprašal zakaj so bile gužve in pa količina vozil iz katerega reg. območja je bila? Da vam odgovorim, velika večina naj bi jih bila iz Srbije, namreč v Srbiji imajo skupaj v par dnevnem razmaku 1. Maj in pravoslavno veliko noč, tako da se je Srbija precej izpraznila in družine so odhajale verjetno na dopust v Slovenijo in ostale evropske države. In potem, ko jim dodaš še običajno število tujcev, ki živijo v državah EU, dobiš nenormalno število vozil in kolone. In potem pričakujete od policista na mejnem prehodu prijeten nasmeh, ter še marsikaj drugega, ko prehajate državno mejo.
Seveda pri sem tem je pomembna tudi dobra priprava na potovanje, recimo v Hrvaško in pa da se kdaj pa kdaj kdo usede za računalnik in prebrska seznam mejnih prehodov ter kje se nahajajo in se odloči, da prečka državno mejo, skozi manj obremenjene prehode. Ne pa samo direkt na avtocesto in ravno proti Zagrebu.
Le zakaj obstaja zadeva,ki se imenuje navigacija?
Franjop 27.04.2013 17:48:16
Jaz sem podpiral policaje 100% A sedaj ko so se spravili na navadne drzavljane...naj crknejo!
 
2KO.EU 27.04.2013 16:53:39
@banananjam...

malo še opiši koliko so zaslužili ker so na protestih??...da se prijavljajo v drugih odročnih krajih, da dobijo maximalno za prevozne stroške, da se vozijo po štirje ali pet v avtu??...bodi fer pa napiši resnico, da bo folk vedo kolko
policisti zaslužijo..pa da vozijo na kurilca itd...da ne naštevam
banananjamm 27.04.2013 20:43:28
Velika večina 640 - 800 €. Manjšina ki se vozi skupaj to so ponavadi štajerci, ker nočejo primorci in ljubljančani delat za take mizerne plače, zato je pač država dala "prekomando" štajercem. Zaslužijo pa 8% od 95 oktanksega bencina na kilometer, kar je cca 11 centov na km. To je približno polovica kolikor je kilometrina v realnem sektorju. Je pa teh vozačev manjšina v policiji ampak je pa lep izgovor vseh za zbijanje plač. Najdit enega ki se vozi iz murske sobote v koper delat in potem pokazati to na televiziji ali na spletni strani in potem imajo vsi v policiji take plače a ne? No povedam sem ti resnico ampak ta resnica ni dovolj dobra zate mar ne? Tvoja resnica je da so policisti zajedalci in trošijo davkoplačevalski denar, ter da ne delajo nič drugega kot pišejo kazni. Toliko o tvoji nevednosti.
Pač razumem, da moje pisanje tukaj nima smisla, saj prepričevati prepričanje je brez efekta. Je pa problem, ko nekateri slišijo nekaj v gostilni in potem vedo prav vse. Pač ti nočeš slišat resnico, ker si prepričan v svoj prav.
diavolo1982 27.04.2013 20:46:26
Se strinjam s tabo
sajn.frane 27.04.2013 16:33:03
Po moje je zastoj zato ker selijo Peko v ljepu jim njihovu!
Franjop 27.04.2013 18:15:37
Ne. To bo cez 14 dni.
 
bmwfanatik 27.04.2013 16:20:53
To so zadnji vzdihljaji stavke...še trije meseci in ne bo več meje, pa nej pol štrajkajo :-)
Franjop 27.04.2013 17:46:23
Na meji ne bo vec carinikov. Policaji bodo se vsaj 3 leta.
mi23 27.04.2013 17:47:56
Ja sej še 3 leta jih bomo gledali ker je hr nesposobna za šengen...
Franjop 27.04.2013 18:16:27
Ne. To so tehnicni casi. revni slovencki so cakali 4 leta.
 
mi23 27.04.2013 15:55:56
Prokleti policaji odpoved v roke in marš na drino!
Več komentarjev