Med prazniki pričakujte gnečo na cestah

Začetek praznikov in šolskih počitnic je na ceste zvabil številne voznike. V nedeljo in v času prvomajskih praznikov se pričakuje povečan promet na primorski avtocesti, na obalni cesti ter na mejnih prehodih s Hrvaško.

Prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena tovorno in osebno vozilo, se je zgodila na primorski avtocesti med Vrhniko in cestninsko postajo Log. Nekaj časa je bila avtocesta v smeri proti Ljubjani popolnoma zaprta, prav tako je bil oviran promet proti Kopru.

Po podatkih Uprave za zaščito in reševanje je okoli 17.40 na odseku avtoceste med Vrhniko in Ljubljano, pri Sinji Gorici, tovornemu vozilu počila guma, zato ga je zaneslo. Zaradi tega se je zaletel v osebno vozilo, ki se je prevrnilo na streho, tovornjak pa je prebil zaščitni ograji med cestnima pasovoma in tam obstal. Voznica in sopotnica v osebnem vozilu sta bili poškodovani.

Zastoj

Zaradi nesreče na primorski avtocesti je nastal dolg zastoj. (Foto: Matej Sušnik)

Ta vikend in v času prvomajskih praznikov se pričakuje povečan promet v smeri turističnih krajev ter na mejnih prehodih s Hrvaško, opozarja prometnoinformacijski center.

Čez dan je bilo nekaj gneče in čakalnih dob na mejnih prehodih. Čakalna doba na mejnem prehodu Obrežje je za avtobuse pri vstopu v Slovenijo 30 minut, za osebna vozila pri izstopu 45 minut ter pri vstopu 1 uro in 20 minut.

Danes in jutri ter v času prvomajskih praznikov bo veljala prepoved prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone med 8. in 21. uro.

gneča na mejnem prehodu Sečovlje

Dopoldanska gneča na mejnem prehodu Sečovlje (Foto: DigitalMedia)

Policisti zaostrili stavko

Ker je Policijski sindikat Slovenije zaostril stavkovne aktivnosti na območju celotne države, je torej mogoče zastoje in daljše vrste pričakovati predvsem na mejnih prehodih s Hrvaško. Policisti največ potnikov in vozil pričakujejo na mejnih prehodih Gruškovje, Obrežje, Metlika, Petrina, Jelšane, Starod, Sočerga in Dragonja ter na mejnem prehodu oziroma kontrolni točki Sečovlje. Potnikom zato svetujejo uporabo manj obremenjenih mejnih prehodov.

Zaradi običajno gostejšega prometa med prazniki in tudi več prometnih nesreč policisti pozivajo k previdnosti. Hkrati voznikom svetujejo, naj ostanejo strpni in naj se zastojem ne poskušajo izogniti s kršenjem prometnih predpisov.

Posebej opozarjajo tudi na omejitve tovornega prometa. Omejitev prometa tovornih vozil in skupin vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone, ob nedeljah, praznikih in dela prostih dnevih velja od 8. do 21. ure.

Vsem, ki se odpravljajo na daljši obisk ali dopust, pa policisti svetujejo, naj svoj dom zavarujejo pred vlomi. Vrednejše predmete naj shranijo na varno mesto in poskrbijo, da dom ne bo kazal znakov, da nikogar ni. Med prazniki, ko so denarne ustanove zaprte, velja večjo pozornost nameniti tudi pri dvigu denarja na bankomatih, poudarjajo policisti.

Pošlji fotografijo ali video

Polja označena z zvezdico so obvezna.

Opis fotografije ali videa:

Pripneš lahko do 10 datotek

S klikom na gumb "Pošlji" se strinjaš s splošnimi pogoji.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 111
 
mi23 28.04.2013 08:33:14
Vstaja proti policiji torej ni daleč!
tomyslo 28.04.2013 10:30:06
Sam sem bil 7 let na mejnem prehodu. Je pač služba, ki ima pozitivne in negativne plati. Tako kot vsaka, saj tudi Petrolovi delavci so stalno v stiku z CO2 in s "težaki", pa še marsikatera druga služba tudi. Čisto odkrito, delo policistov na mejnem prehodu je veliko bolj enostavno, kot delo policistov na terenu, ki se srečujejo še z drugačnimi profili. Včasih je veljalo, da je bil tisti, ki je bil malo manj sposoben za delo na terenu, prestavljn na mejni prehod. In zakaj se stavka odraža ravno na mejnih prehodih. Samo zato, ker edino tam lahko dosežejo pritisk na državljane, drugje stavka nebi bila tako učinkovita. Zavedam se, da imajo male plače, tako kot večina drugih v primerljivem plačilnem razredu. Po tem vzorcu bi morali potem vsi stavkat, od zdravstva, šolstva, gasilcev, do delavcev v gospodarstvu, ki imajo procentualno še manj od zgoraj omenjenih, pa ravno gospodarstvo fila proračunsko malho. Kar banananjamm piše je vse res, res je pa tudi da za nazaj prav veliko na tem segmentu ne moremo računati, saj je odkrivanje teh lumparij prav delo policije, ki pa sedaj stavka. Moje mnenje je, da od te stavke ne bo prav veliko koristi zanje, vse kar bo "koristi" bo samo slaba volja državljanov in pa zmanjševanje ugleda policistov, ki so ga že dvigovali v zadnjih letih, sedaj ga pa prav s tem rušijo. Zopet bo postal policist tista negativna in "nebodi jih treba" oseba, namesto da bi jih spoštovali, ker nas varujejo in ščitijo. Dokler ne bo korenite plačne reforme primerljivih poklicev v celotnem javnem sektorju in dokler bo malha denarja omejena, bo pač delitev keša iz malhe po plačilnih razredih, pa če vsi štrajkajo ali pa nobeden. Za samo reformo je pa potreben čas, ki ga pa vlada tud slučajno sedaj nima, ker mora najprej rešiti državo, šele kasneje pa lahko pridejo na vrsto tudi drugi.
Več komentarjev