Jaka Brodnik prva okrepitev Uniona Olimpija

Union Olimpija je v svoje vrste pripeljala mladega slovenskega krilnega igralca Jako Brodnika, ki je v lanski sezoni nastopal za Zlatorog Laško. Brodnik je z Unionom Olimpijo podpisal triletno pogodbo. Zmaji so z Laščani že uredili vse potrebno glede prestopa igralca v Ljubljano.

Jaka Brodnik je svojo košarkarsko pot začel v Ljubljani, kjer je v mlajših kategorijah nastopal za Union Olimpijo in Geoplin Slovan. Pred začetkom članske košarke, ki jo je okusil v Laškem, je ta 21-letni in 203 cm visoki krilni košarkar nastopal še za mlajše kategorije Koš Koper. V sezoni 2009/2010 se je pridružil članski ekipi Zlatoroga, ki jo je tedaj vodil zdajšnji trener Uniona Olimpije Aleš Pipan. Brodnik je v Laškem ostal štiri sezone. V zadnji sezoni 2012/2013 je v slovenski ligi za Zlatorog Laško v povprečju dosegal 8,8 točke in 2,9 skoka v 18 minutah igre. Brodnik je bil tudi del vseh mladinskih reprezentanc Slovenije.

Jaka Brodnik

Jaka Brodnik (v zelenem dresu) je zadnjih nekaj sezon igral v Laškem. (Foto: KK Union Olimpija)

Nastopil je za U16, U18 in U20 reprezentanco Slovenije na različnih evropskih prvenstvih A in B divizije. "Jako poznam iz Laškega, kjer sem ga treniral dve sezoni. Gre za delovnega fanta, ki igra na krilni poziciji. Verjamem, da se bo dobro vklopil v ekipo in ob trdem delu na treningih individualno še bolj napredoval," je za spletno stran kluba povedal trener Aleš Pipan. "Prestop v Union Olimpijo je nekaj najlepšega, kar se mi je doslej zgodilo v karieri. V veliko čast mi je, da bom del Uniona Olimpije, hkrati pa se zavedam odgovornosti. Pričakujem, da bom še bolj napredoval v svoji igri in da se bom dobro vklopil v sistem dela trenerja Pipana. Prestop iz Zlatoroga v Union Olimpijo je zagotovo stopnička višje v moji karieri. Pred mano je lepa priložnost in verjamem, da jo bom maksimalno izkoristil," pa je povedal Jaka Brodnik.
 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 13
Slovenska_košarka 05.07.2013 22:24:54
Olimpija se krepi kot se more in bo sestavla lepo ekipco za en dost kakovostni EuroCup ... na drugi strani se bo pa Krka jokala in igrala tretje razredno evropsko košarko, ki se itak noben ne zanima za to tekmovanje, dobro bo pa igrala itak samo na tekmah z Olimpijo, ko se bojo zmotiviral do kraja. V Aba ligi, pa itak ne bojo nč nardil, ker je enostavno preveč konkurence. Še posebi, ko so začel podpisovat z raznimi Hukići, ki so dobra leta že dal skoz, tip skani 2 škatlce na dan in bo igrau za eno Krko.
Več komentarjev