Kako izbirčni smo pri iskanju partnerja za seks?

Moški, ki so spolno močno vzburjeni, na vsako žensko gledajo kot na potencialno partnerico. Večja kot je želja po seksu, manj izbirčni so. Ženske pa so pri izbiri precej bolj preudarne, najpogosteje jih privlačijo dominantni in privlačni moški.

seks

Ko je moški spolno vzburjen, pri izbiri partnerke ni izbirčen. (Foto: Thinkstock)

Najnovejša študija je pokazala, da so ženske, ki si močno želijo seks, pri izbiri partnerjev za krajše obdobje zelo izbirčne. To njihovo obnašanje je povsem drugačno od obnašanja moških, ki takrat, ko so spolno vzburjeni, zelo znižajo svoja merila pri izbiri partnerke za seks.

vzburjena ženska

Moški za eno noč mora biti privlačen in dominanten. (Foto: Reuters)

Britanski raziskovalci pravijo, da pri moških z močno željo po seksu privlačnost ženske ne igra velike vloge. Ko iščejo žensko, s katero bi imeli spolne odnose, je zanje pravzaprav vsaka ženska potencialna kandidatka.

"Zaradi spolne hiperaktivnosti so moški precej manj izbirčni, kar pomeni, da se ustvarja neravnovesje pri ponudbi in povpraševanju po seksu," še dodajajo.

Moški imajo pri iskanju partnerke, s katero ne nameravajo biti v dolgoletni zvezi, samo en cilj – seks, medtem ko je pri ženskah položaj povsem drugačen. Ko ženske iščejo seks, seks tudi res potrebujejo, vendar pa so pri njih z evolucijskega vidika zadeve precej bolj zapletene.

Znanstveniki pravijo: "Ženska, ki si privošči seks za eno noč, lahko tudi zanosi, zato si želi seksati z moškimi, ki imajo dobre genske zasnove. Pravzaprav je logično, da se raje ozira za privlačnimi in dominantnimi moškimi."
 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 78
 
sgg 24.02.2013 15:48:05
its all about the money...lah je tip še tako grd, da bi ga za opico zamenjal, pa bo 1000% mel hudo bejbo. Sam da so pareeee!!
Več komentarjev