Priče novoletnega incidenta: Opravičili so se, ker so pijani, nato pa smo zagledali nož

Po novoletnem rajanju v Beogradu policisti iščejo napadalca, ki je med praznovanjem zabodel več ljudi. Policisti upajo, da bodo s posnetki varnostnih kamer napadalca lažje našli, za srbske medije pa so spregovorile tudi nekatere priče.

Praznovanje

(Foto: Reuters)

Po incidentu med silvestrovanjem pred Narodnim gledališčem v Beogradu, v katerem je neznanec zabodel več ljudi, policija intenzivno išče storilca. Gneča, ki je takrat vladala v Beogradu, je policistom sicer otežila delo, a izkazalo se je, da so varnostne kamere incident posnele. Policisti posnetkov niso dali v javnost. Minister za notranje zadeve Ivica Dačić sicer pričakuje, da bodo policisti primer hitro rešili, vodstvo kriminalistov pa organizatorjem novoletnega rajanja očita, da niso izpolnili potrebnih varnostnih standardov.

Prijatelji enega od poškodovanih mladeničev iz Beograda so za Blic opisali, kaj so videli. Po njihovih besedah je bil napadalec v družbi še dveh moških. Trojica se je pomešala med množico na Trgu republike. Med odmevanjem pesmi Igra rokenrol cela Jugoslavija so se ljudje veselili, skakali in tudi prerivali. "Eden od treh moških je objel našega prijatelja in se mu opravičil, češ da so malo pijani," so povedale priče. "Naš prijatelj mu je odgovoril, da ni problema, saj je novo leto," so dodali. V tistem trenutku pa je pristopil še drugi moški in prav tako objel njihovega prijatelja. Takrat so zagledali nož.

Prijatelj prič, ki so spregovorile za Blic, je bil eden od sedmih ljudi, ki jih je napadalec zabodel. Poškodovani so bili večinoma domačini, med njimi pa sta bila tudi dva turista iz Tunizije. Eden od turistov je še mladoleten. Nihče od poškodovanih ni v smrtni nevarnosti.

Podoben incident se je sicer v Beogradu zgodil tudi lani septembra. Takrat je med prireditvijo Beerfest Ljubomir Trifunović s pomočjo še dveh moških z nožem poškodoval devet ljudi. Napadalci so bili obsojeni na skupno 13 let zapora.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 50
srpko 02.01.2013 21:47:01
Na tv slo 1 pravkar predvajajo slo film NA SONČNI STRANI ALP.
Branilci slovenstva in nestrpneži - bodo to težko preživeli
Več komentarjev