Kamničankam zgodovinski pokal

Odbojkarice kamniškega Calcit Volleyballa so v finalu slovenskega pokalnega tekmovanja s 3:1 v nizih ugnale mariborsko Novo KBM Branik in tako dokazale, da so v letošnji sezoni boljša zasedba od pomlajenih Mariborčank.

Kot favoritinje so tokrat v dvoboj vstopile izkušenejše Kamničanke, ki so v zadnjem času kazale prepričljive predstave, kar pa za mlade Mariborčanke ne velja, povrhu vsega pa so bile Štajerke v Šempetru še oslabljene. Toda začetek ni kazal, da se bodo uresničile napovedi, po katerih Kamničanke ne bi smele imeti težkega dela. Američanka v mariborski vrsti Diana Andreyko je s servisi povzročila precej zmede pri tekmicah, z asom je tudi poskrbela za vodstvo 5:0. Tudi pol minute odmora, ki ga je zahteval kamniški trener Oleg Gorbačov, ni prineslo spremembe na igrišču, Mlakarjeva in kolegice so še naprej luknjale obrambo Calcita. Po točki Mlakarjeve so vodile že z 10:3, nato pa se je ustavilo. Začel je delovati kamniški blok in razlika se je začela zmanjševati. Do izenačenja je prišlo že na 12. točki, Maja Guštin pa je z blokom popeljala kamniško vrsto v vodstvo s 14:13. Videti je bilo, da se reči postavljajo na svoje mesto, saj je Calcit vodil s 17:14, toda Mariborčanke so pripravile novo ofenzivo. Po zaslugi nezgrešljive Ize Mlakar in Marine Kaučič so prišle do vodstva s 24:21, vodstvo z 1:0 pa je zagotovila Sara Hutinski.

Odbojkarska žoga

(Foto: Reuters)

Igralke Nove KBM Branik so imele v prvem nizu kar 76-odstoten sprejem, tako dober sprejem pa je težko obdržati do konca. Pri Mariborčankah je začel šepati na začetku drugega niza, posledica pa je bila, da so Kamničanke, ki so se zaradi boljšega sprejema razigrale tudi v napadu, kmalu prišle do visoke prednosti sedmih točk. Preobratov pa v drugem nizu ni bilo, tako da so calcitovke brez večjih težav izenačile na 1:1. Kamničanke so ujele ritem, tako da je bilo tudi mariborskim navijačem jasno, da jih ne bo mogoče več ustaviti. V tretjem nizu so ob prvem tehničnem odmoru vodile z 8:3, čeprav se branilke naslova in državne prvakinje niso hotele predati, pa pravih možnosti niso imele, tako da je kamniški trener v igro lahko poslal tudi nekatere mlajše igralke. Podoben je bil tudi potek četrtega niza, začetno prednost so Gorbačovove izbranke mirno obdržale do konca.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 0
Več komentarjev