Kateri narodi doživljajo največ orgazmov?

Orgazem naj bi bil tisti presežek seksa, ki ga vsi nestrpno pričakujemo. In na kakšen način ga doživljajo ljudje po svetu? Nekateri narodi ga doživljajo pogosto in ob tem neizmerno uživajo, drugi pa imajo z orgazmi resne težave.

orgazem

Raziskave kažejo, da tretjina žensk redno doživlja orgazem, tretjina občasno, tretjina pa ga nikoli ne doživi. (Foto: Thinkstock)

Začnimo s tistimi, ki jim ne gre najbolje. Kot poročajo, se kar 76 odstotkov Kitajcev srečuje s težavami pri doživljanju orgazma med spolnim odnosom. Do zdaj še niso odkrili, kaj je pravzaprav vzrok za njihove težave. Če pogledamo njihov način življenja, tempo in gospodarski vzpon, bi lahko rekli, da so vzroki v preveč obremenjenem organizmu, pomanjkanju časa za medsebojne odnose in napačnem odnosu do seksa (potreba, ne pa rezultat močnih čustev).

orgazem

Za spolne užitke si je treba vzeti čas. (Foto: Thinkstock)

Raziskava je pokazala, da največ orgazmov doživljajo prav tisti, ki jih tudi sicer uvrščamo med najboljše ljubimce, to so Španci, Italijani in Mehičani. Med spolnim odnosom jih orgazem doživi okrog 66 odstotkov. Sledijo jim večni romantiki Francozi z 48 odstotki. Strokovnjaki pravijo, da med spolnim odnosom ni najbolje biti romantičen, če želimo doseči spolni vrhunec.

Med tistimi narodi, ki jim pri spolnih užitkih ne gre najbolje, so tudi Japonci in Singapurci, ki so za Kitajci zaostali le za nekaj odstotkov. Nekateri malo za šalo, malo zares pravijo, da bi bilo dobro, če bi ti narodi uspehe, ki jih imajo na gospodarskem področju, uspeli uskladiti tudi s tistimi na spolnem področju.

Kot kaže raziskava, sta najboljši način za doseganje orgazma dolga predigra in močna čustvena zveza. Seveda pa se pojavlja vprašanje, ali je ob današnjem tempu življenja to sploh še mogoče.

orgazem

Med orgazmom se mišice nožnice skrčijo vsake 0,8 sekunde. (Foto: Thinkstock)

Ženske s partnerji vse redkeje doživljajo orgazme, zato se raje odločajo za masturbacijo, saj le na takšen način lahko doživijo spolne vrhunce. Pri moških pa ni tako, saj še vedno raje vidijo, da zanje nekdo poskrbi, in še vedno prisegajo na klasične spolne odnose.
 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 47
Irnes Abdijanović 05.06.2013 23:03:02
Nekateri malo za šalo, malo zares pravijo, da bi bilo dobro, če bi zaposlili kšno pametno osebo v vašem uredništvu ;)
Več komentarjev