Kdo nas bo letos zastopal v švedskem Malmöju?

Dobili smo predstavnico, ki nas bo zastopala na izboru za Pesem Evrovizije 2013 v švedskem Malmöju. Izbrali so jo interno, saj javnega razpisa letos sploh ni bilo. Za Slovenijo bo tako letos pela Hannah.

Hannah Mancini

Na Švedskem nas bo letos zastopala postavna Hannah. (Foto: Miro Majcen)

RTV Slovenija, ki je svojo udeležbo na izboru za Pesem Evrovizije 2013 dokončno potrdila šele 15. decembra 2012, se je zaradi pomanjkanja časa za izpeljavo javnega razpisa ali povabila avtorjem in izvajalcem ter zaradi zmanjšanih finančnih sredstev odločila, da letos ne bo organizirala izbora EMA.

Hannah Mancini

Hannah Mancini (Foto: 24ur.com)

Tako je v sodelovanju glasbenega uredništva Vala 202 in Razvedrilnega programa Televizije Slovenija interno izbrala svojega predstavnika in skladbo. Tovrstni izbor v tujini ni nič novega in zadošča vsem pravilom Evropske radiodifuzne zveze. Odločili so se, da bo Slovenijo letos zastopala pevka Hannah.

Med pogoji za izbor je bila izpostavljena prepričljiva vokalna izvedba, žanrska umestitev na širše področje popa, rocka, EDM (elektronske plesne glasbe), hip hopa in drugih aktualnih urbanih glasbenih smernic, izvedba v angleškem ali slovenskem jeziku ter vidne izkušnje izvajalca z nastopanjem na televiziji in velikih odrih.

Skladba, s katero bo lepotička zastopala slovenske barve, bo znana že v četrtek, 14. februarja, ko bodo predstavili tudi vse podrobnosti o izboru.

Hannah je pevka, ki ima izkušnje z nastopanjem na svetovnih odrih, kot so Radio City Music Hall, Universal Amphitheatre in The Tonight Show with Jay Leno. Sodelovala je z vrhunskimi avtorji glasbe in producenti, že več let pa je tudi pevka zasedbe Xequtifz, s katero je posnela tri radijske uspešnice v slovenski in angleški različici (Anywhere With You/Daleč stran leta 2009, And We Danced/Bil je ples leta 2010, Walking Away feat. Trkaj leta 2011).

Ste zadovoljni z izbiro?

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 167
 
dream55 12.02.2013 16:16:01
Kdo za vraga sploh je Hannah? Ali res nimamo slovenskih pevcev, ki bi nas predstavljali? Sramota!!! Metanje stran denarja! Le zakaj je potrebno, da si delamo v svetu tako sramoto? Kdo služi pri vsem tem?
Več komentarjev