Kitajska postaja obljubljena nogometna dežela

Gospodarski razcvet Kitajske v to deželo privablja številne športnike. K nogometnemu prvaku, ki ga vodi sloviti italijanski trener Marcello Lippi, je prestopil 23-letni brazilski igralec Elkeson de Oliveira Cardoso. V naslednjih štirih letih bo zaslužil 5,7 milijona evrov.

"Prepričani smo, da bo igralec, kot je Elkeson de Oliveira Cardoso, utrdil našo postavo na sredini igrišča, pripomogel k večji učinkovitosti napada in poskrbel za več razburljivih trenutkov med našimi navijači," so zapisali pri klubu Guangzhou Evergrande.

Marcelo Lippi

Marcello Lippi (Foto: Reuters)

Vložek v tuje nogometaše in strokovnjake se klubu Evergrande že vrača. V pretekli sezoni je pod vodstvom Marcella Lippija, Argentinca Daria Conce in nekdanjega strelca Borussie Dortmunda Lucasa Barriosa postal tako kitajski državni kot pokalni prvak. Z novo okrepitvijo iz Botafoga iz Ria de Janeira pa ekipa v tej sezoni napada naslov azijskega klubskega prvaka.

Antić novi trener Shandonga

Nekdanji srbski nogometni selektor Radomir Antić bo trenersko kariero nadaljeval na Kitajskem, saj je s članom prve lige Shangdongom podpisal dveletno pogodbo. Kot poročajo mediji, se bo Antić novemu klubu pridružil že v prvih dneh januarja.

Radomir Antić

Radomir Antić (levo) bo trenersko kariero nadaljeval na Kitajskem. (Foto: Reuters)

Antić, ki je v karieri vodil madridska kluba Real in Atletico, Barcelono, Oviedo, Celto in Zaragozo, je nazadnje deloval na klopi srbske reprezentance, kjer so ga zamenjali septembra 2010.

 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 6
 
Etienko 25.12.2012 13:51:58
Kaj če ni krize v svetu?? Aja....pri nas je samo zaradi zagamanih politikov,kdo bo koga ....kitajska cvete,v nemčiji je ni,avstrija sploh povohala ni krize..............
paris86 25.12.2012 12:18:14
1 miljarda jih je pa niso spravli niti enga solidnega nogometaša v svet...če znajo z gospodarstvom pa z nogometom ne bojo nikamor prišli, niti preko Japonske (odlično se v zadnjih letih posvečajo mladim)
 
akaOO7 25.12.2012 11:40:31
no vidite se sreca da mamo mi sejke v evropskih klubih ce ne cez par let ne bi bilo vec dobrih igralcev v evropi vsi bi sli za denarjem v kitajsko ameriko oz kaksno mahackalo al kaj je ze tko da ni vse crno belo !!!! hheeh
rambek 25.12.2012 01:59:30
nemroem si predstvalja na kitajskem nogometa
 
CallMeFOOL 24.12.2012 23:39:42
sam kitajci majo bul zanimivo igro kot barcelona :DD goo kitajciii!!
 
BECKHAM88 24.12.2012 23:15:11
Še en dokaz, da je danes denar najpomembnjši.
Več komentarjev