Ko amaterji trenirajo kot profesionalci: 'Bolečina je znak, da je šlo med treningom nekaj narobe'

Za lepoto je treba tudi potrpeti. A je bolje, če to namesto s pomočjo medicine, počnete s športom. In ker ljudje vedno radi pretiravamo, potem amaterji trenirajo kot profesionalci, vsaj radi bi, telo pa tega ne zmore in pride do poškodb, ki ponavadi sploh niso tako nedolžne. Kako se temu izogniti, smo vprašali Nežko Poljanšek, ki velja za eno najboljših fizioterapevtk.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 2
slovenc79 21.04.2017 22:12:19
glavni problem je, da so ljudje nepotrpežljivi. v glavo jim pade ideja kako morajo imet popolno telo, in potem se zaženejo, po 3h dneh pa obupajo. pravi pristop je, da si najprej določiš nek realen cilj v realnem času (in sprejmeš, da ne boš naslednji teden popoln), potem se je treba pozanimati o vajah, katere so za kaj, kako jih je treba delati, in vse ostalo kar spada zraven. nato pa se začne počasi, odvisno od tega koliko kondicije že je, in potem postopoma vedno težje. da se naučiš vaj, prideš v formo, traja MESECE. z ozkoglednim pristopom ala "30 dni do popolne postave" je larifari, temu ne nasedajte, sploh če mislite da je po 30 dneh vsega konec. ko greš enkrat telovadit, telovadiš redno do konca življenja, sicer prideš nazaj tja kjer si bil.
jebalvisvoju 25.04.2017 17:03:55
Obrazlozil si jim v enem komentarju. Za cilje sploh dosezt je prvi zacetek MENTALNO RAVNOVESJE.
Več komentarjev