Kraljica bo narod nagovorila v tehniki 3D

Britanski narod bo lahko prvič kraljičin nagovor spremljal v tehniki 3D. Elizabeta II. bo izpostavila dosežke športnikov na olimpijskih in paraolimpijskih igrah v Londonu, pohvalila pa bo tudi prispevek gledalcev.

Kraljica Elizabeta II.

Kraljica Elizabeta II. je že preverila, kako bo videti njen govor. (Foto: Reuters)

Britanska kraljica Elizabeta II. bo v tradicionalnem televizijskem nagovoru ob božiču, ki ga vsako leto spremljajo milijoni Britancev, izpostavila dosežke športnikov in športnic na olimpijskih in paraolimpijskih igrah v Londonu, poroča BBC. Spomnila bo na "čudovito športno poletje" in poudarila, kako so temu veledogodku pravo vrednost dali navdušeni gledalci, ki lahko črpajo navdih od "spretnih in skupinskemu duhu predanih športnikov".

Kot se spomnimo, je kraljica z možem princem Philipom odprla letošnji največji športni dogodek. V središču pozornosti pa je bila že dober mesec pred olimpijskimi igrami, saj so Britanci proslavljali 60-letnico njene vladavine. Elizabeta II. je postala tudi prvi britanski nosilec krone, ki je dosegel 65. obletnico poroke.

Tokrat bo kraljičin nagovor prvič predvajan v tehniki 3D. Kraljica naj bi bila naklonjena tej novosti, saj, kot naj bi dejala, je primerno, da "v jubilejnem letu naredimo nekaj drugačnega, nekaj novega tudi v tehnološkem pogledu."

Božični nagovor je ena redkih priložnosti, ko lahko kraljica na glas pove svoje mnenje.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 15
 
24vohomurckov 25.12.2012 18:33:07
kuščarica!!!
Več komentarjev