Za območja Krke s pritoki velja oranžni alarm

Zaradi taljenja snega in padavin Krka poplavlja v manjšem obsegu na običajnih mestih vzdolž vodotoka, v ponedeljek pa lahko poplavi tudi na širšem območju redkih poplav. Ljubljanica poplavlja na Ljubljanskem barju na območju pogostih poplav.

Zaradi taljenja snega in predvidenih padavin je tudi danes naraščala Krka s pritoki. Pretok je popoldne imel že 282 kubičnih metrov na sekundo. Na Agenciji RS za okolje (Arso) največji pretok pričakujejo v noči na ponedeljek, ko lahko Krka v Podbočju preseže pretok 350 kubičnih metrov na sekundo. Pri tem lahko poplavi na širšem območju redkih poplav, kjer zato velja oranžni alarm.

Hidroalarm

(Foto: ARSO)

Visoka tudi Ljubljanica

Ljubljanica poplavlja na Ljubljanskem barju na območju pogostih poplav. Njen pretok počasi narašča in je v večernih urah na vodomerni postaji Moste znašal 213 kubičnih metrov na sekundo. V prihodnjih dneh bo Ljubljanica ohranjala velik pretok okoli 200 kubičnih metrov na sekundo.

Vipava je ob 7. uri v zgornjem toku na vodomerni postaji Dolenje presegla opozorilno vrednost pretoka pri 104 kubičnih metrih na sekundo in nato začela upadati, še sporoča Arso.

Velike pretoke ohranjata tudi reki Reka in Kolpa s pritoki. Ob predvidenih padavinah lahko omenjene reke danes in zlasti v ponedeljek narastejo do opozorilnih pretokov. Pri tem lahko pride do manjših razlivanj ob rečnih strugah, so še v svojem poročilu zapisali zaposleni na omenjeni agenciji.

Hidroalarm

(Foto: ARSO)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 0
Več komentarjev