Labodje jezero v živo iz Sankt Peterburga

Ljubitelje baleta čaka neverjetna izkušnja. Prvič v zgodovini bosta moči združila vrhunski balet in najnovejša filmska tehnologija. Ta bo omogočila ogled baletne predstave na filmskem platnu, kot bi dejansko sedeli na najboljšem mestu v dvorani Mariinskij Teatr, rojstnem kraju Labodjega jezera.

Labodje jezero - 2

Labodje jezero na filmskem platnu (Foto: Arhiv naročnika)

V počastitev 275. obletnice Ruskega baleta pripravlja znameniti Mariinskij Teatr osupljivo izvedbo mojstrskega dela P. I. Čajkovskega Labodje jezero, ki jo bo mogoče prvič v zgodovini spremljati v živo povsod po svetu, tudi v Sloveniji, in sicer v vseh kinematografih Cineplexx, ki se nahajajo v središčih Planeta Tuš v Celju, Mariboru, Kranju, Kopru in Novem mestu.

Prenos najbolj znane baletne predstave v živo iz Sankt Peterburga bo 6. junija 2013 ob 19.15, cena vstopnice pa znaša 10 €. Po predvidevanjih naj bi po vsem svetu prodali 280 tisoč vstopnic, kar je več kot za nekatere največje dogodke v letu 2013.

Labodje jezero velja za najbolj priljubljeno baletno delo na svetu. Glasbo Čajkovskega sta leta 1895 v plesni gib mojstrsko ujela koreografa Marius Petipa in Lev Ivanov ter za vedno zaznamovala baletno zgodovino. Labodje jezero v živo iz dvorane Mariinskij Teatr v Sankt Peterburgu bo gledalcem po vsem svetu omogočilo za mnoge nedosegljivo izkušnjo tega zgodovinskega gledališča, ki je že od leta 1740 znano po vrhunskih baletnikih.

Labodje jezero - 1

Cineplexx predstavlja prvi satelitski prenos v živo premiere najbolj znane baletne predstave. (Foto: Arhiv naročnika)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 0
Več komentarjev