Lahm: Bali smo se, da bomo v zgodovino zapisani kot veliki poraženci

Kapetan bavarskega ponosa Philipp Lahm je tisti, ki je laskavi pokal za osvojeno Ligo prvakov od vseh članov Bayerna dvignil prvi. Lahm je pred finalom na Wembleyju izgubil skoraj vse ključne reprezentančne tekme z elfom in klubske z Bayernom ...

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Nogometaši Bayerna so petič v zgodovini evropski prvaki. V kakovostnem finalu, ki sta ga prvič v zgodovini odigrala nemška kluba, so zasluženo premagali Borussio iz Dortmunda. Junak tekme je bil Nizozemec Arjen Robben, ki je bil lani tragična figura finala s Chelseajem – Bayern ga je izgubil po enajstmetrovkah, tokrat pa je dosegel zmagoviti gol v 89. minuti. Borussia je imela svoje priložnosti, ni jih izkoristila, tako da je na koncu ostala brez drugega naslova, čeprav je z igro pokazala, da se je zasluženo znašla v finalu. ''Marsikaj smo preživeli v zadnjih letih, a zdaj smo bili poplačani za ves trud. Trdo smo garali, da smo prišli do tega uspeha. Vsi, od prvega do zadnjega, si zaslužijo čestitke. Verjeli smo, da nam bo uspelo, in nam tudi je. Imeli smo tudi nekaj sreče, a zmago smo si zaslužili,'' je po "osvojeni nogometni Evropi" razlagal kapetan bavarskega ponosa Philipp Lahm, ki se je kar malce bal finala. Spomin na laskoletni boleči poraz pred svojimi gledalci je bil še vedno nekje v podzavesti.

Philipp Lahm

Philipp Lahm (Foto: Reuters)

"Zdaj lahko priznam, da smo se finala proti Borussii kar malce bali. Pa ne zaradi nasprotnika, bolj smo bili v skrbeh, kaj se bo zgodilo, če izgubimo še en finale. Lahko bi nas označili za velike poražence in ekipo brez zmagovalne miselnosti," je priznal Lahm in se za nemški Bild še enkrat ozrl na finalno tekmo. "Pritisk rezultata je bil neverjeten, vsi smo ga čutili. Zdaj res čutimo veliko olajšanje. Na začetku tekme nismo našli prave igre, šele po pol ure smo se otresli pritiska. Te tekme nismo smeli izgubiti, saj nikoli ne veš, ali boš še kdaj lahko zaigral v finalu. Vedno sem poudarjal, da lahko postanemo zlata generacija le ob evropskem naslovu. Prihodnji teden bomo potrdili trojno krono," je širil dobro voljo kapetan Bayerna, ki je pred finalom na Wembleyju izgubil skoraj vse ključne reprezentančne tekme z elfom in klubske z Bayernom.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 36
sataraš 26.05.2013 13:54:08
Lahm je največji car! Zelo ofenzivno naravnan krilni branilec, ki bi bil sposoben igrati tako na sredini kot na bokih...Sicer neki parirat Fronku nebi mogel, bi pa vseeno naredil veliko več kot pa marskikateri igralec ki v osnoi igra na boku! Kar je že večkrat dokazal!
Več komentarjev