Članki

Durs vrača dohodnino zavezancem iz drugega svežnja

24.07.2014

Davčna uprava v tem tednu tistim zavezancem iz drugega svežnja informativnih izračunov dohodnine za lani, ki so med letom plačali previsoko akontacijo dohodnine, preplačane zneske vrača na bančne račune. Zavezanci iz drugega svežnja, ki morajo dohodnino doplačati, pa morajo to storiti do srede.

Čaka ga kazen, ker se je izmikal dopinški kontroli

24.07.2014

Nemškega rokometnega reprezentanta Michaela Krausa je kaznovala Nemška rokometna zveza zaradi izogibanja dopinškim testom. V 18 mesecih ga trikrat ni bilo na testiranjih, zato bo kaznovan s prepovedjo igranja.

Znanstveniki: pripravite se na peklenske temperature, kopali se bomo do novembra

24.07.2014

Znanstveniki ocenjujejo, da se je od leta 1998 pa do danes globalna temperatura zmanjšala za od 0,27 do 0,37 stopinje Celzija. A ne zaradi zmanjšanja izpustov toplogrednih plinov, ampak naravnega delovanja planeta, ki naj bi mu sledil temperaturni pekel.

Za 26 sekund dela na dan bi imel plačo državnega sekretarja

23.07.2014

Hrvaški mediji razkrivajo, kdo je javni uslužbenec številka 1, ki velja za najslabšega delavca. V povprečju dela le 26 sekund na dan, njegov odvetnik pa ga brani, da je to zato, ker nima primernih delovnih pogojev.

Zveneče ime v Novi Gorici: pokalne prvake okrepil nekdanji reprezentant Nigerije

23.07.2014

Vodstvo nogometnega kluba Gorica je v svoje vrste zvabilo renomiranega nogometaša. Enoletno pogodbo je podpisal Stephen Makinwa, ki je v svoji karieri med drugim igral za Lazio, Genoo, Palermo in Atalanto.

Pozidana Slovenija: ponekod za vsakega prebivalca eno stanovanje

22.07.2014

Medtem ko je število prebivalcev med letoma 2002 in 2010 naraslo za 2,7 odstotka, pa je število stanovanj naraslo kar za 7,6 odstotka. V povprečju v stanovanju prebivajo 2,4 osebe, v nekaterih manjših občinah pa skoraj na vsakega prebivalca pride eno stanovanje.

Milijonska odškodnina za ženske, žrtve ginekologa, ki jih je med pregledom fotografiral

22.07.2014

Bolnišnica Johns Hopkins iz Baltimora bo več kot 8000 ženskam plačala 190 milijonov dolarjev. Ženske so bile pacientke ginekologa, za katerega se je razkrilo, da je med pregledi fotografiral intimne predele pacientk.

FOTO: Prvih 12 mesecev ljubkega princa Georgea in dve čisto novi fotografiji

22.07.2014

Bodoči prestolonaslednik princ George je na svet prijokal pred enim letom. Njegova starša, Kate Middleton in princ William, sta ob njegovem rojstnem dnevu objavila dve čisto novi fotografiji, ki sta bili posneti v londonskem Naravoslovnem muzeju.

Alvaro Negredo zaradi težje poškodbe na (večmesečni) prisilni odmor

21.07.2014

Napadalec angleškega prvaka Manchester Cityja, Španec Alvaro Negredo je razkril, da ga zaradi poškodbe stopala čaka več mesecev premora. Španski reprezentant, ki je minuli petek za ManCity odigral polovico prijateljske tekme proti Hearts, si je zlomil kost v desnem stopalu.

Z ukinitvijo subvencij tudi manj zanimanja za samozaposlovanje

20.07.2014

Letos se je zaključil program subvencioniranja samozaposlenih. Država je zdaj za tiste, ki bi se podali na samostojno podjetniško pot, pripravila drugačne spodbude. A te očitni niso tako mamljive, saj beležijo upad samozaposlovanja.

Forum