Članki

Slaba banka, 'dober' denar: direktorju 21.500 evrov bruto na mesec, le enemu svetovalnemu podjetju 37 tisočakov na teden

17.04.2014

Družba za upravljanje terjatev bank je objavila podatke o sklenjenih pravnih poslih in o zastopnikih DUTB. Med drugim so tako zdaj znane tudi plače vodilnih slovenske slabe banke.

Hypo Alpe Adria lani s skoraj dvema milijardama evrov izgube

17.04.2014

Koroška bančna skupina Hypo Alpe Adria, ki jo je Avstrija v krizi nacionalizirala in jo še zdaj rešuje pred propadom, je lani ustvarila 1,864 milijarde evrov čiste izgube, potem ko je bila ta v 2012 pri 22,9 milijona evrov. Matična družba iz Celovca je medtem pridelala 2,748 milijarde izgube.

New York Knicks do konca sezone podpisali z Odomom

17.04.2014

Košarkar Lamar Odom, ki je v ligi NBA z Los Angeles Lakers osvojil dva šampionska prstana, bo do konca sezone nosil dres moštva New York Knicks.

Gorše oproščen, upniki pa razočarani nad delom sodišča

17.04.2014

Sodišče je bivšega stečajnega upravitelja Braneta Goršeta oprostilo obtožbe zaradi zlorabe položaja pri vodenju stečaja HKS Sicura. Oglasili so se razočarani upniki in dejali, da je ta sodba dokaz, da si lahko z zavezniki na pravih mestih privoščiš karkoli in ne odgovarjaš.

Košarkarice Celja so državne prvakinje

16.04.2014

Košarkarice kluba Athlete Celje so na tretji tekmi finalne 1. SKL premagale Triglav z 69:65 in desetič osvojile naslov državnih prvakinj. Finalno serijo so zaključile s 3:0 v zmagah.

Nov preplah v Bostonu: na mestu tragedije razstrelili zapuščena sumljiva nahrbtnika

16.04.2014

Na bostonskem maratonu, prvem maratonu, ki ga je zaznamoval bombni napad, so tokrat veljali še posebej ostri varnostni ukrepi. Policisti so na kraju lanske tragedije našli zapuščena nahrbtnika in ju razstrelili.

Vrhunec: Gre za boj Davida proti Goljatu. Gre za besedo proti besedi

15.04.2014

Gre za neresnice. S temi besedami se je prvak DeSUS Karl Erjavec odzval na pismo žene prvega moža UKC Ljubljana Simona Vrhunca, da je izvajal politični pritisk na njenega moža. Tudi Vrhunec pravi, da se je soočal s pritiski in dodaja: "Gre za boj Davida proti Goljatu. Gre za besedo proti besedi".

City in PSG v preiskavi UEFA

15.04.2014

Bogata nogometna kluba, angleški Manchester City in francoski PSG, sta se znašla pod drobnogledom Evropske nogometne zveze (Uefa), saj naj bi kršila pravila finančnega fair playa.

V Parizu čaka teniške igralce in igralke 25 milijonov evrov nagrad

15.04.2014

Na teniškem turnirju v pariškem Roland Garrosu imajo organizatorji pripravljen nagradni sklad v višini 25 milijonov evrov. Drugi grand slam v sezoni bo velik izziv za najboljše teniške igralke in igralce, zmagovalca v posamični konkurenci pa bosta bogatejša za 1,65 milijona evrov.

Si športnik? Te zanima znanost? Imaš umetniško žilico? Mladi up, prijavi se!

15.04.2014

Razpis Zavarovalnice Triglav za Sklad Mladi upi je zaživel. Letos je razpis razširjen, saj k sodelovanju vabijo mlade upe s področja športa, umetnosti in znanosti. Mladi upi bodo letos del zvezdniškega šova Znan obraz ima svoj glas na POP TV, saj gre glavna nagrada šova v omenjeni sklad.

Forum